ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 6 دي 1403
پنجشنبه 6 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 18 آذر 1389     |     کد : 12614

کمیاب‌ترین و عجیب‌ترین پستانداران

انجمن جانورشناسی انگلیس در لندن به طبقه بندی عجیب‌ترین و کمیاب‌ترین پستانداران دنیا پرداخته است که در میان آنها می‌توان به جوجه تیغی استرالیایی تا گونه‌ای از کیسه‌داران بینی کُرکی و سایر گونه‌هایی که در معرض خطر انقراض قرار دارند اشاره کرد.

انجمن جانورشناسی انگلیس در لندن به طبقه بندی عجیب‌ترین و کمیاب‌ترین پستانداران دنیا پرداخته است که در میان آنها می‌توان به جوجه تیغی استرالیایی تا گونه‌ای از کیسه‌داران بینی کُرکی و سایر گونه‌هایی که در معرض خطر انقراض قرار دارند اشاره کرد.

به گزارش فرارو، مجله علمی نشنال جغرافی در گزارشی به انتشار طبقه‌بندی جدید کمیاب‌ترین و عجیب‌ترین پستانداران دنیا که از سوی «انجمن جانورشناسی انگلیس» انجام شده پرداخته است. در این طبقه بندی که EDGE نام دارد بسیاری از پستانداران در معرض انقراض و یا احتمالا تاکنون منقرض شده وارد شده اند.

پروژه EDGE استثنائی بودن هرگونه را برپایه «فوق شجره ژنتیکی» محاسبه می‌کند. این یک شجره ژنتیکی بسیار بزرگ است که روابط تکاملی میان تمام پستانداران را نشان می‌دهد.

از 100 گونه حاضر در لیست امسال این طبقه بندی، 49 گونه نسبت به طبقه بندی EDGE در سال 2007 تازگی دارند و برخی از آن‌ها نیز می‌توانند تاکنون منقرض شده باشند.


سه جوجه تیغی منقار دراز



"کریس هلگن" در شرق کوهستان فوجا در اندونزی یک جوجه تیغی منقار دراز را کشف کرد. این گونه پستانداران که تخمگذار است برپایه طبقه بندی EDGE زیر نظر "انجمن جانور شناسی لندن" یکی از نادرترین و از نظر ژنتیکی خاص ترین پستاندار روی زمین است. در راس این لیست، علاوه بر جوجه تیغی منقار دراز شرقی، یک جوجه تیغی منقار دراز غربی و یک جوجه تیغی منقار دراز Attenborough نیز وجود دارند. به اعتقاد اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، هر سه گونه به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند.

خفاش دم بریده



نام علمی این خفاش Mysticina robusta است که کاملا از جزایر نیوزلند که خاستگاه طبیعی آن است محو شده است. این خفاش آخرین بار در سال 1967 در این جزایر دیده شد. امید برای پیدا کردن دوباره آن از چند سال قبل به وجود آمد زمانی که محققان توانستند ردپایی از این خفاش را پیدا کنند.

بایجی



بایجی چینی یا دلفین «یانگتز» احتمالا تاکنون منقرض شده است. در حقیقت بین سالهای 1997 تا 1999 تنها 13 نمونه از این دلفین وجود داشتند. بایجی ها اغلب در تور ماهیگیران گرفتار می‌شدند و یا در اثر آلودگی رودخانه ها می‌مردند. این دلفین آخرین بار در سال 2007 مشاهده شد.

خرگوش وحشی رودخانه



با نام علمی Bunolagus monticularis با سایر خرگوش‌های وحشی متفاوت است چراکه همانند یک خرگوش وحشی معمولی تولید مثل نمی‌کند. در حقیقت در حالی که بسیاری از گونه‌های خرگوش‌ها حداقل 12 بچه به دنیا می‌آورند، خرگوش وحشی رودخانه در هر تولید مثل تنها یک بچه به دنیا می‌آورد. برای این حیوان خاک نرمی که در صحرای آفریقای جنوبی است بسیار حیاتی است. اما این گونه با رشد بی رویه کشاورزی بومی بسیاری از زمین‌های خاستگاه خود را از دست داده است.

کرگدن سوماترایی و کرکدن سیاه



خاستگاه اصلی کرگدن سوماترایی با نام علمی Dicerorhinus sumatrensis جنوب شرقی آسیا و خاستگاه کرگدن سیاه با نام علمی Diceros bicornis آفریقای مرکزی و جنوبی است. کاهش سریع تعداد این گونه ها موجب شده است که وارد لیست EGDE شوند.

کیسه دار بینی کُرکی شمالی



این جانور کیسه دار که شبیه خرس است با نام علمی Lasiorhinus krefftii در کوئینزلند استرالیا زندگی می کند. تنها سه گونه از این جانور کیسه دار شناسایی شده اند. در تفاوت با کوالاها و کانگروها، این کیسه داران بچه های خود را در یک کیسه در باز در پشت بدن خود حمل می کنند به این ترتیب بچه ها در زمان حرکت از کیسه به زمین نمی افتند. امروز تنها یک جمعیت کمتر از 100 نمونه از این کیسه دار باقی مانده است.

شتر دو کوهان



نام علمی این حیوان Camelus bactrianus است. شتر دو کوهان به دلیل توانایی بالایی که در سفرهای کویری و مقاومت بالا در مقابل بی آبی دارد اهلی شده است. به گفته زیست شناسان، اهلی کردن این جانور می تواند این جانور را برای همیشه از محل زندگی طبیعی خود دور کند. این محققان در این خصوص توضیح دادند: "تعداد زیادی شتر در روی زمین وجود دارد اما آنهایی که در محیط طبیعی خود زندگی می کنند به شدت در معرض خطر قرار دارند."

کرگدن جاوه



این کرگدن نسبت به کرگدن سیاه و یا کرگدن سفید بسیار ابتدایی تر است. کرگدن جاوه با نام علمی Rhinoceros sondaicus نادرترین نوع از میان تمام کرگدن‌های زنده دنیا است. به طوری‌که تنها حدود 50 نمونه از این جانور باقی مانده‌اند که در فضاهای محافظت شده در ویتنام و جاوه در اندونزی زندگی می کنند.

منبع: فرارو


نوشته شده در   پنجشنبه 18 آذر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode