ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 10 آذر 1389     |     کد : 12232

آمريكا از طريق تلويزيون به منازل مردم افغان نفوذ مي‌كند

نشريه آمريكايي وال استريت ژورنال از ساخت سريال‌هاي تلويزيوني در افغانستان به بهانه مبارزه با حملات تبليغاتي طالبان عليه نيروهاي ائتلاف و افغان خبر داد.

 نشريه آمريكايي وال استريت ژورنال از ساخت سريال‌هاي تلويزيوني در افغانستان به بهانه مبارزه با حملات تبليغاتي طالبان عليه نيروهاي ائتلاف و افغان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، "ماريا ابي- حبيب " (MARIA ABI-HABIB ) در مقاله‌اي كه در نشريه "وال استريت ژورنال " و با عنوان "آمريكا از طريق تلويزيون به منازل مردم افغان نفوذ مي‌كند " منتشر شد، با طرح اين سؤال كه آيا سريال‌ "عقاب 4 " واقعاً تصوير مناسبي از نيروهاي پليس افغانستان به نمايش مي‌گذارد؟ چنين مي‌نويسد: در كشوري كه نيروهاي پليس آن آلوده به مواد مخدر، رشوه‌خواري و به بي‌كفايتي معروف هستند، ناگهان يك تيم ويژه پا به صحنه مي‌گذارد، گروهي از افسران كارآزموده كه از ضعفا حمايت نموده،‌ بدون دردسر بمب‌گذاران انتحاري را بازداشت نموده و همچنين از جايگاه والايي نزد مقامات ارشد سازمان برخوردارند.

اين نويسنده با بيان اينكه "آنها واحدي از نيروهاي پليس موسوم به عقاب 4 هستند "، در ادامه مي‌افزايد: اين عنوان اولين سريال تلويزيوني است كه با حمايت مالي دولت آمريكا به عنوان بخشي از راهبرد پشتيباني نيروهاي امنيتي افغانستان ساخته شده است، چند قسمت اول اين سريال طي هفته‌هاي اخير از تلويزيون خصوصي طلوع- يكي از بزرگترين ايستگاه‌هاي تلويزيوني افغانستان- پخش شد، تلويزيون طلوع در بهار امسال با پخش برنامه "تولد يك ارتش " فعاليت خود را آغاز كرد- برنامه‌اي واقعي و مستند كه از مرحله جذب نيرو براي شركت در اولين ماموريت‌هاي آموزشي تا حضور در جنگ با شورشيان را به تصوير مي‌كشد.

تلويزيون ابزار آمريكا براي انتقال پيام به افغان‌هاي بي‌سواد است

نويسنده مقاله همچنين افزوده است: برنامه‌هايي كه با حمايت مالي آمريكا ساخته مي‌شوند، بخشي از تلاش گسترده غرب براي مبارزه با حملات تبليغاتي طالبان عليه نيروهاي ائتلاف و افغان است. تلويزيون ابزاري موثر براي آمريكا است تا پيام خود را به جمعيت نسبتاً ‌جوان و بي‌سواد افغان انتقال دهد، يك فيلم پليسي كه مي‌تواند توجه قشر اصلي جامعه افغانستان يعني جوانان تاثيرپذير را به طرف خود جلب نمايد.

ماريا به نقل از يكي از افسران آمريكايي مستقر در كابل نوشته است: "در شرايطي كه بسياري از شهروندان افغان هيچ احترامي براي نيروهاي پليس قائل نيستند، بالاخره بايد از يك جايي شروع كرد. "

سريال‌هاي آمريكايي در افغانستان با بودجه ديپلماسي عمومي ساخته مي‌شود

ابي‌حبيب به نقل از منابع رسمي گفته است: بيشتر هزينه‌هاي ساخت اين سريالها از محل بودجه ديپلماسي عمومي سفارت آمريكا تامين مي‌شود، منبعي كه براي كلاس‌هاي درس زبان انگليسي و برج‌هاي مخابراتي براي پخش برنامه‌هاي تلويزيوني نيز پول پرداخت مي‌كند، بودجه كل ديپلماسي در دو سال گذشته از 1.2 ميليون دلار به 114.6 ميليون دلار افزايش يافته اما تلويزيون طلوع هيچ‌گاه از هزينه‌هاي جاري و منابع سرمايه‌گذاري خود صحبتي به ميان نياورده است.

نويسنده همچنين خاطرنشان كرده است: "عقاب 4 " يك واحد ويژه از نيروهاي پليس افغان است كه با شورشيان كابل مبارزه مي‌كند اين در حالي است كه اين واحد اطلاعات موردنياز خود را از كانال زنان مستقر در ستاد فرماندهي و متخصص در علوم رايانه دريافت مي‌دارد.

به اعتقاد ابي‌حبيب، نيروهاي امنيتي افغان از جمله ضعيف‌ترين و فاسدترين ارگان‌هاي افغانستان محسوب مي‌شوند گزارش ماه مارس دفتر پاسخگويي دولت آمريكا نشان داد كه در بخش‌هايي از كشور، تست مواد مخدر حدود 41 درصد از نيروهاي داوطلب استخدام مثبت بود.

به نقل از منابع موثق، اعلام برنامه رسمي براي آموزش نيروهاي افغاني جهت تامين امنيت اين كشور تا سال 2014 در اولويت دستوركار اجلاس سازمان پيمان آتلانتيك شمالي در ليسبون بود، اين راهبرد منوط به آن است كه ارتش و نيروهاي پليس افغانستان حرفه‌اي شوند اما شواهد امر نشان مي‌دهد در مقايسه با ارتش، پيشرفت در آموزش نيروهاي پليس افغانستان به تاخير افتاده است.

در اين گزارش به نقل از "زمري بشري " (Zemarai Bashary)، سخنگوي وزارت كشور افغانستان آمده است كه نيروي پليس مدام در حال بهبود نحوه مديريت و اجراي عمليات است. وي همچنين از اينكه در سريال "عقاب 4 " تصويري مثبتي از نيروهاي پليس افغان به نمايش درآمده ابراز رضايت كرد.

نويسنده مقاله همچنين به نقل از يكي از ستارگان اين سريال در مصاحبه با استوديو طلوع تأكيد كرده است: اين سريال انتظارات مردم از پليس را بالا مي‌برد، "لطيف قنات " (Latif Qenat)، ‌مرد 56 ساله با موهاي قهوه‌اي و ريش‌هاي مرتب جوگندمي خود كه در نقش رئيس پليس هميشه عصبي اين سريال ظاهر شده، خنديد و گفت: "پليس‌هايي كه در محله ما زندگي مي‌كنند به من اعتراض دارند و مي‌گويند، شما و سريالي كه در آن بازي مي‌كنيد ما را به دردسر انداخته است. مردم از ما انتظار دارند كه مثل شما كار كنيم. "

به اعتقاد ماريا، اگرچه به نظر مي‌رسد ماموران پليس در اين فيلم بدون دردسر وظايف خود را انجام مي‌دهند، اما ساخت چنين سريال پليسي در اين كشور كار چندان ساده‌اي نبوده است، بازيگران مي‌گويند كه با آنها تماس‌هاي تهديدآميزي گرفته شده و در بيشتر اوقات طالبان به شهروندان افغان هشدار مي‌دهد كه به نيروهاي پليس و ارتش ملحق نشوند، از سوي ديگر، تهيه‌كنندگان اين كشور تصريح مي‌كنند در كشور افغانستان كه به لحاظ فرهنگي ملتي محافظه‌كار دارد، يافتن مردان و زنان واجد شرايط براي حضور در فيلم‌هاي تلويزيوني سخت و دشوار بوده است. از ميان حدوداً 250 بازيگري كه تست دادند، فقط 20 نفر زن بودند. اين مسئله "ترودي تيرني " (Trudi Tierney) تهيه‌كننده 45 ساله استراليايي‌تبار اين سريال را حتي به تلاش مضاعف واداشت. وي حتي خودش يكبار در نقش جنازه‌اي در خيابان و در جاي ديگر نيز به عنوان همسر برقعه‌پوش يكي از شورشيان ظاهر شد.

نويسنده در ادامه مقاله خود همچنين افزوده است: در كابل گريمورهاي محدود اما لايقي نيز يافت مي‌شوند، خانم تيرني از "كريمه حسن‌زاده " (Karima Hassanzada) يك زن 24 ساله كه در نهايت به عنوان گريمور اين سريال انتخاب شد، خواست با تماشاي فيلم‌هاي آموزشي سايت يوتيوب و تمرين گريم بر روي اعضاي گروه، كار خود را آغاز كند، وي همچنين به نقل از خانم تيرني گفته است "هر كسي كه اطراف دفتر راه مي‌رفت براي مدتي جاي زخم گلوله بر پيشاني داشت. "

تلويزيون طلوع شريكي قدرتمند براي آمريكاست

به اعتقاد ماريا ابي‌حبيب، تهيه‌كنندگان همچنين بايد به نوعي تلاش‌هاي تبليغاتي طالبان را بي‌اثر كنند كه از جمله آنها مي‌توان به پخش برنامه راديويي، انتشار ‌مجلات و سايت‌هاي وابسته به شورشيان نام برد. لوح‌هاي فشرده‌اي كه در زير چرخ خودروهاي نيروهاي ائتلاف نابود مي‌شوند به راحتي در بازارهاي افغانستان در دسترس عموم قرار مي‌گيرند.

در اين گزارش همچنين آمده است كه تلويزيون طلوع در راستاي مقابله با اقدامات شورشيان شريكي قدرتمند براي آمريكا محسوب مي‌شود، براساس تحقيقات اخير مركز مشاوره "آلتاي " (Altai) در كابل، آنها توانستند 45 درصد سهم برنامه‌هاي تلويزيون افغانستان را به خود اختصاص دهند. اين بررسي همچنين نشان داد كه نزديك به نيمي از شهروندان افغان هميشه تلويزيون تماشا مي‌كنند. تلويزيون طلوع بخشي از گروه "موبي " (Moby) است كه شبكه ماهواره‌اي فارسي وان را نيز در اختيار دارد. اين گروه با شركت "نيوز كورپ " (News Corp) شريك است كه نشريه وال استريت ژورنال را منتشر مي‌كند.

نويسنده در بخش پاياني مقاله خود خاطرنشان كرده است: تحليلگران سياسي باور ندارند كه سريال عقاب 4 نوع قضاوت مردم از نيروهاي پليس را تغيير خواهد داد مگر آنكه پليس واقعاً عمليات‌هاي خود را با موفقيت انجام دهد.

ماريا همچنين به نقل از "عصمت‌الله آرمان " (Ismatullah Arman) دانش‌آموز 12 ساله افغاني نوشته است: "پليس‌هاي اين سريال انسان‌هاي بزرگي هستند، از مردم محافظت كرده و بمب‌ها را خنثي مي‌كنند، پس از ديدن اين سريال تصميم گرفتم در آينده من هم يك پليس شوم. " اما وقتي وي را در جريان زندگي واقعي پليس‌هاي افغان قرار داديم پس از اندكي تامل پاسخ داد: "نه، از پليس شدن منصرف شدم. "


نوشته شده در   چهارشنبه 10 آذر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode