عضو انجمن متخصصان گوارش و كبد ايران گفت: نزديك به 30درصد جمعيت كشور مبتلا به كبد چرب هستند و اين بيماري از عوارض چاقي و پرخوري است.
به گزارش فارس ، شاهين مرآت در نشست خبري كنگره بيماريهاي گوارشي ايران كه صبح امروز در بيمارستان ميلاد برگزار شد درباره بيماري كبد چرب اظهار داشت: كبد چرب حالتي است كه چربي در كبد رسوخ ميكند و به علت بالا رفتن چاقي در كشور درصد افرادي كه به اين عارضه مبتلا ميشوند رو به افزايش است.
وي افزود: درصد افرادي كه كبد چرب دارند در آنها چربي به كبد آسيب ميزند و در دراز مدت تبديل به سيروز ميشود البته 10درصد بيماران مبتلا به كبد چرب دچار آسيب كبدي ميشوند و تنها درصد كمي از آنها به نارسايي كبد و سيروز مبتلا ميشوند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد تصريح كرد: درمان اين عارضه ابتدا درمان چاقي، چربي خون و ديابت است و هنوز درمان مشخصي از نظر دارويي ندارد.
وي اضافه كرد: يكي از مشكلات در درمان بيماري كبد چرب اين است كه بيمار كبد چرب ميگيرد اما نميتواند وزن خود را كم كند همچنين 10 تا 20 درصد افرادي كه كبد چرب دارند و كبد آنها آسيب ديده است در سن 50 تا 60 سالگي نياز به پيوند كبد پيدا ميكنند.اين بيماري نيز مانند ساير بيماريهاي كبدي در ابتدا علامتي ندارد و وقتي علامتدار ميشود كه ديگر كار از كار گذشته است.
مرآت گفت: آب آوردن شكم، خونريزي گوارشي و مختل شدن هوش ميتواند از عوامل ابتلا به اين عارضه باشد اما وقتي اين علائم اتفاق ميافتد بيمار بايد چند ماه بعد به سمت پيوند برود.