تشكيل نخستين كنفرانس متفقين در جريان جنگ جهاني اول در تهران (1322ش)
در ششم آذر 1322ش، كنفرانس سران سه كشور متفق در جنگ جهاني دوم، در حالي در تهران آغاز به كار كردكه ايران به اشغال نظامي اين سه كشور درآمده بود. كنفرانس تهران، پس از ورود آمريكا به جنگ جهاني دوم و گشوده شدن جبهههاي جديد عليه ارتش آلمان، برپا شد. در اين كنفرانس، روزولت رييس جمهور آمريكا، چرچيل نخست وزير انگلستان و استالين رهبر شوروي، درباره شيوههاي مبارزه با ارتش آلمان و كمك به جبهههاي جنگ با اين كشور، با يكديگر تبادل نظر كردند. در پايان كنفرانس تهران كه چهار روز به طول انجاميد، اعلاميه مشتركي توسط سه كشور صادر شد كه در آن به انهدام نيروهاي نظامي آلمان و چگونگي انجام عمليات در جبهههاي جنگ اشاره شده بود. همچنين توافق شد كه پس از پايان جنگ جهاني دوم، نيروهاي متفقين، خاك ايران را ترك كنند.
تعطيلي حوزه هاي علميه ايران در اعتراض به حكم اعدام روحانيون ضد بعثي در عراق (1353 ش)
در اعتراض به تصميم دولت بعث عراق مبني بر اعدام پنج نفر از روحانيون مبارز شيعه، حوزههاي علميه قم و مشهد تعطيل شد. همچنين در اين روز، حضرات آيات: سيدشهابالدين مرعشي نجفي، سيدمحمدرضاگلپايگاني و ديگر مراجع تقليد قم و آيتاللَّه ميلاني در مشهد، درسهاي خود را تعطيل كردند. مدتي قبل، رژيم بعثي عراق به رياست حسن البكر، يكصد و پنجاه نفر از روحانيون مبارز و طلاب علوم اسلامي عراق را دستگير و پس از آن پنج نفر از آنان را به اعدام محكوم كرد.
آغاز به كار نخستين كنفرانس بين المللي هنر ديني در تهران (1374ش)
به نظر میرسد بهترین تعریفی که بتوان برای هنر دینی ارائه نمود این باشد که هر هنری که با استفاده از ابزارهای مشروع ، انسانها را به سوی اهداف معقول سوق دهد هنر دینی است. به عبارت دیگر هنری را میتوان دینی دانست که در آن روح دین و تعالیم دینی جریان داشته و از ابتدا تا انتها، ماهیت و محتوای آن، دعوت به سوی «او» باشد و بینندگان را از فرش به عرش و از مُلک به ملکوت رهنمایی کند و روح تعهد و خداخواهی را درآنها بدمد. در این تعریف هر فعالیت سالم هنری که مردم را از خود رهانیده و به خدا برساند و روح گرایش به نیکی ها و دوری از بدیها را در آنها زنده کند هنر دینی و اسلامی نامیده می شود و هرگز نیاز نیست که هنرمند دینی فقط سریال های تاریخ اسلام بسازد و مردم را موعظه کند.
حمله ي "سلطان مراد عثماني" به ايران (986 ق)
در سال 986 ق، سلطان مراد عثماني لشكري متجاوز از صد هزار تن، از جمله نيروي بزرگي از تاتارهاي كِريمه را براي تسخير آذربايجان فرستاد. با اين اقدام، دورهي طولاني صلح ايران و عثماني به پايان رسيد. در اين جنگ نيروهاي صفويه متحمل شكستهاي پي در پي شدندو بخشهاي بزرگي از گرجستان به اشغال عثماني درآمد.
درگذشت "هنري هِرْتْزْ" فيزيكدان و رياضيدان معروف آلماني (1894م)
هنري هِرتْزْ، فيزيكدان معروف آلماني در 5 فوريه 1857م در هامبورگ آلمان به دنيا آمد. او در ابتداي جواني، به رشته معماري و مهندسي علاقهمند بود، اما خيلي زود از اين علاقه دست كشيد و به علوم تحقيقي دل بست. از اين رو تحت نظر برخي اساتيد بزرگ زمان، به فيزيك روي آورد و پس از مدت كوتاهي، به تدريس فيزيك پرداخت. هرتز در ادامه، كار مطالعاتي خود را با تحقيق در امواج الكتريكي يا نيروي مغناطيسي پيگيري كرد و با ساختن يك فرستنده و يك گيرنده راديويى، به شهرت دست يافت. او براي اكثر دستگاههاي الكترونيكي مثل راديو، تلويزيون و رادار كه امروزه در خدمت بشر هستند، اصول استواري را پايه گذاري كرد و ثْابت نمود كه ميتواند امواج الكتريكي را بگيرد و بفرستد. هرتز طول موج را به دست آورد و اطلاعات گسترده و جالبي درباره فركانْسِ نوسانها يافت. اين دانشمند آلماني، در سال 1888م بر روي اختراع اسرارآميزي به نام رادار تحقيق و مطالعه كرد و به عنوان نخستين فرد، به اساس كار اين دستگاه پي برد. همچنين او موفق به اختراع نوعي آنتن شد كه در انتقال و گرفتن امواج تلويزيوني به كار ميرفت. نام او با عبارت سيكل در ثانيه به معني هرتز، هميشه جاودان خواهد بود چرا كه هرتز نخستين كسي بود كه ثابت كرد هر موج الكتريكي يا مغناطيسي، مدت زماني وقت نياز دارد تا حركت كند. هنري هرتز سرانجام در حالي كه 37 سال از عمرش ميگذشت در 26 نوامبر 1894م درگذشت.