حجت الاسلام احمد احمدی ظهر امروز در آغاز همایش ملی «اخلاق علم و اخلاق حرفهای در مکتب علامه طباطبایی» در تبریز، با بیان اینکه من 20 سال شاگرد علامه طباطبایی بودهام، اظهار داشت: علامه با تربیت شاگردان به صورت یک انسان واقعی با اعمال خود این درس را به ما یاد داد.
وی ادامه داد: علامه طباطبایی همه چیز را به خداوند خلاصه میکرد و تمام هستی به صورت یک دست و یکپارچه را در این کلمه عنوان میکرد.
استاد فلسفه دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ظاهر و باطن مد نظر علامه طباطبایی به خداوند ختم میشد، گفت: منظور از ظاهر و باطن همه چیزهای محیط بوده که بعضا ما درک نمیکنیم.
وی تدوین عرفان اهل بیتی تاکید کرد و گفت: این عرفان میتواند انسان را از برخی مسائل مشکل ساز دور کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی شاگردان خود و سایر انسانها را امانت خداوند بر روی زمین دانسته تا رسالت خود را انجام دهند و بر این وظیفه اشراف داشته باشند.
وی به بیان خاطرهای از مباحثات علامه طباطبایی با گروه تودهای اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه علامه از نظر اعتقادی و جهانبینی اسلامی در مقام بالایی قرار داشت از این رو در مقابل مخالفان با قدرت ایستاده و تردید را به یقین تبدیل میکردند.
احمدی به علم علامه در بخشهای متخلف از جمله فلسفه، اصول، تفسیر، کلام، ریاضیات، نجوم و ... اشاره کرد و ادامه داد: با جمعبندی اندیشههای علامه، اندیشهها و تفکرات افرادی مانند هگل و کارکسیسم ریشهکن میشود.
احمدی با اشاره به اینکه در وجود علامه طباطبایی چیزی به عنوان من و یا خود وجود نداشت، افزود: این علامه و استاد بزرگوار به خودسازی رسیده بود و هیچ یک از شاگردان وی نمیتوانند ادعا کنند کلمهای اهانت آمیز از او شنیدهاند و همیشه خود را طلبهای میدانست که در حال کسب علم و دانش است.
همایش بزرگداشت علامه طباطبایی برای نخستین بار است که با محوریت اخلاق حرفهای از دیدگاه علامه طباطبایی در زادگاه آن عالم فرزانه و فیلسوف مشرق زمین برگزار میشود.