رئيس اداره فرش سازمان بازرگاني استان آذربايجان شرقي از ثبت ملي طرح و نقش طراحان قالي آذربايجان شرقي خبر داد.
علي سليماني امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبريز اظهار داشت: طرح و نقش طراحان قالي آذربايجان شرقي با همكاري مركز ملي فرش ايران به ثبت ملي رسيده است.
وي با اعلام اين مطلب ادامه داد: اين امر در چند سال اخير ادامه دارد و طراحان ميتوانند با مراجعه به اداره فرش سازمان بازرگاني استان يا مركز فرش ايران مقدمات ثبت را انجام بدهند.
سليماني افزود: البته در اين زمينه مراتب در جلسات كميته فرش استان و از طريق مكاتبات متعدد به اطلاع طراحان رسيده است.
رئيس اداره فرش سازمان بازرگاني آذربايجان شرقي با اشاره به ظرفيتهاي استان گفت: مخرج مشترك فرش آذربايجان شرقي در ظرفيتهاي عميق پيدا و پنهان آن قرار دارد.
سليماني اظهار داشت: فرش در استان آذربايجان شرقي آنقدر ريشهدار است كه كوچكترين حركتي در پيشبرد اهداف آن نتيجه مثبت ميدهد.
سليماني ادامه داد: علاوه بر نشانهاي جغرافيايي شهرهايي نظير شربيان، مهربان، مرند، هريس، بخشايش، گوراوان، سردرود، اهر و ... داراي تنوع بسياري در طرحها، نقشها و بنمايههاي ارزشمند هنري با مفاهيم، معناي تاريخي و فلسفي خاص هستند.
رئيس اداره فرش سازمان بازرگاني آذربايجان شرقي همچنين نقش استان آذربايجان شرقي را در امر صادرات قالي بسيار مهم عنوان كرد و گفت: 40 درصد صادرات فرشهاي هنري و تجاري مربوط به اين استان است.
سليماني در ادامه اظهار داشت: در سال 88 تلاش بسيار مهمتري در راستاي حمايت از قاليبافان استان صورت گرفت، به طوريكه حداقل نزديك به 8 ميليارد تومان تسهيلات از محل منابع صندوق مهر امام رضا (ع) استان براي مصوبه دور جديد رياست جمهوري اسلامي ايران به استان جذب شد.
وي گفت: در ادامه اين روند و پيگيريهاي جلسات، مكاتبات و معرفي قاليبافان به صندوق مهر، حداقل 12 ميليارد تومان جذب شد كه اين روند بر اساس ضوابط و مقررات جديد صندوق كه از طريق ثبت نام اينترنتي به عمل خواهد آمد، اقدام ميشود.
رئيس اداره فرش سازمان بازرگاني آذربايجان شرقي افزود: با توجه به اينكه وزارت بازرگاني و مركز ملي فرش ايران امور سياستگذاري، برنامهريزي، هدايت، حمايت، ساماندهي، آموزش و تحقيق در امور فرش و فرشبافي را بر عهده دارند، به اين خاطر در امر سياستگذاري و ساماندهي نقش اساسي ايفا ميكنند.
وي در ادامه به بحث حمايت از قاليبافان اشاره كرد و گفت: در سالهاي اخير در راستاي حمايت از قاليبافان حمايتهاي خاصي از فعالان هنر صنعت فرش صورت گرفته و در اين خصوص برنامههاي ميان مدت و بلند مدتي طراحي شده است.
رئيس اداره فرش استان آذربايجان شرقي ادامه داد: در اين راستا برابر حمايتهاي به عمل آمده حداقل هزار و 300 نفر براي بيمه قاليبافان به شعبات تامين اجتماعي معرفي شدهاند و پيگيريهاي لازم براي اجرايي كردن بيمه اجتماعي جديد قاليبافان در شرف انجام است كه بعد از ارسال دستورالعمل از طرف مركز ملي فرش ايران به مراتب اقدام ميشود.