استرس كه روي تمام بدن و ذهن ما تاثير ميگذارد، ميتواند هم چنين پس از تماس با آلودگي، دود سيگار و مواد سمي باكتريايي در سطح سلولي نيز بروز كند و احتمالا موجب بيماريهاي سلولي ميشود.
سلامت نیوز: پزشكان دانماركي ميگويند: استرس ميتواند فعاليت ژنهاي ما را كنترل كند.
به گزارش ايسنا، استرس كه روي تمام بدن و ذهن ما تاثير ميگذارد، ميتواند هم چنين پس از تماس با آلودگي، دود سيگار و مواد سمي باكتريايي در سطح سلولي نيز بروز كند و احتمالا موجب بيماريهاي سلولي ميشود.
متخصصان در گروه دكتر كلائوس هانسن از دانشگاه كوپنهاگ نشان دادهاند كه فاكتورهاي خارجي ميتوانند از طريق كنترل ژنهاي ما، سلولهايمان را تحت استرس قرار دهند.
دكتر هانسن در اين باره تاكيد كرد: ما متوجه شديم فاكتورهاي فعال شونده با استرس ميتوانند با فعال كردن ژنهاي خاصي كه اغلب بايد خاموش باشند، ژنها را در كنترل ميگيرند. اهميت فعال يا غيرفعال بودن برخي از ژنهاي خاص در اين است كه رشد طبيعي جنين صورت بگيرد و در سالهاي آتي پس از تولد سلولها عملكرد صحيحي داشته باشند.
به گزارش هلت دي نيوز، پزشكان تاكيد دارند كه تغييرات ژنتيكي هم در زمان رشد جنيني و هم در دوران بلوغ ميتوانند پيامدهايي داشته باشند كه گاهي مخرب هستند و استرس تاثير به سزايي حتي روي فعاليت آنها ميتواند اعمال كند.
نتايج اين مطالعات در مجله بينالمللي «سلول مولكولي» منتشر شده است.