ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 دي 1404
سه شنبه 2 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 12 ارديبهشت 1395     |     کد : 102470

دوشنبه13اردیبهشت1395-24رجب 1437-2می2016

انعقاد قرارداد «فین کن اشتاین» بین ایران و فرانسه در زمان «فتحعلی شاه قاجار»...



* 13  اردیبهشت
در گذر تاریخ

*انعقاد قرارداد «فین کن اشتاین» بین ایران و فرانسه در زمان «فتحعلی شاه قاجار» (1186 ش)
اشاره:
به دنبال حملات پی‏درپی قوای روسیه به مناطق شمالی ایران، دولت ایران برای دفع این حملات، ابتدا از انگلستان تقاضای کمک کرد. لیکن انگلیسی‏ها به علت اتحاد با روسیه بر ضد فرانسه، حاضر به همکاری با ایران نشدند.

*درگذشت «میرزا
حبیب اللَّه قاآنی شیرازی»، حکیم و شاعر پرآوازه عصر قاجار (1233 ش)
اشاره:
میرزا حبیب اللَّه قاآنی شیرازی در سال 1186 ش به دنیا آمد. وی برای کسب علم و دانش راهی مشهد شد و به سرودن شعر پرداخت.
 قاآنی پس از ده سال توانست در علومی چون نحو، بیان، اصول هندسه، نجوم، حکمت،‌کلام، فلسفه و فنون ادب و شعر مهارت پیدا کند و پس از مدتی راهی دربار ناصرالدین شاه شد.

* در ماکو برف زرد رنگ بارید(1352ش)

*کریم دواتگر تروریست کمیته مجازات به وسیله اعضای کمیته مزبور به قتل رسید. (1296ش)

* 24 رجب
 در گذر تاریخ

*فتح قلعه‏ ی خیبر به دست توانای حضرت علی(ع)(7 ق)
اشاره:
خیبَر، سرزمین حاصلخیزی در 32 فرسخی شمال مدینه، دارای هفت قلعه و بالغ بر بیست هزار سَکنه‏ی یهودی بود. یهودیان خیبر، همچون پایگاه دشمن در نقطه‏ای حساس در حکومت اسلامی، برضد اسلام عمل می‏کردند. یهودیان فرصت‏طلب، علی‏رغم پیمانی که با مسلمانان داشتند، خیبر را کانون مبارزه با اسلام قرار داده و تا می‏توانستند، مشرکان را بر ضد اسلام می‏شوراندند و کمک می‏کردند.
پیامبر اسلام(ص) تصمیم گرفت این آخرین کانون ضداسلامی دشمن در مدینه را نیز نابود کند و ریشه‏ی فتنه را درآوَرَد.
پیامبر اکرم(ص) با هزار و ششصد نفر، با روش غافلگیرانه، خود را به قلعه‏های خیبَر رساندند.
یهودیان به قلعه‏های خود پناه برده و قلعه‏ها را به روی خود بستند. مسلمانان قلعه‏ها را یکی پس از دیگری گشودند ولی فتح دو قلعه‏ی آخر ده روز به طول انجامید. حضرت رسول اکرم(ص) پس از این که عده‏ای از اطرافیانش موفق به فتح آن دو قلعه نشدند، فرمود: فردا پرچم جنگ را به مردی می‏دهم که جنگجوئى است که فرار نمی‏کند، خدا و رسول خدا(ص) را دوست دارد، خدا و رسولش نیز او را دوست دارند و خدای تعالی خیبر را به دست او فتح می‏کند.
فردا حضرت علی(ع) حاضر گشت و حضرت رسول(ص) پرچم را به دست او سپرد. حضرت علی(ع) به سوی خیبر شتافت و پس از آن که پهلوانان یهود را به هلاکت رساند قلعه‏ی خیبر را به دست مبارک خویش فتح کرد.

* درگذشت
«عمربن عبدالعزیز»، خلیفه‌‏ی اموی(101 ق)
اشاره:
عمر بن عبدالعزیز را نیکوکار بنی امیه می‏دانند.
 وی چون به خلافت رسید، سنت زشتی را که معاویه در دشنام و لعن علی(ع) رایج کرده بود، پس از 60 سال منسوخ کرد.
عمر بن عبدالعزیز لشکریان اسلام را از چپاول ممالک اطراف بازداشت و باغ فدک را به اولاد علی(ع) باز گردانید. مرگ او را بر اثر زهر مروانیان گفته‏اند.

*وفات دانشمند کبیر «ابونصر فارابی» معروف به «معلم ثانی» (339 ق)
اشاره:
محمد بن طرخان، حکیم و فیلسوف شهیر، معروف به ابونصر فارابی، در سال 260 ق در روستائى نزدیک فاراب در خراسان قدیم به دنیا آمد.
فارابی از بزرگ‏ترین دانشمندان اسلامی قرن چهارم هجری بوده و به معلم ثانی، استاد الفلاسفه و مَلِکُ الحُکَما خوانده می‏شود.
وی پس از تحصیل مقدمات در فاراب، به بغداد رفته و زبان عربی، ریاضیات و فنون حکمت را آموخت.
 فارابی با هوش سرشاری که داشت، در تحصیل، دقتِ بسیار می‏ورزید و با وجود عدم بضاعت مالی، به سرعت در علوم پیشرفت کرد. وی همچنین در طب، منطق، موسیقی و زبانشناسی استاد کامل بود.
 فارابی در اثر تسلط بر زبان‏های متعدد، کتب یونان قدیم را به عربی ترجمه کرد.آراءُ اهلِ المدینةِ الفاضِله، اِحصاءُالعلوم، القیاس و ده‏ها اثر دیگر از تألیفات اوست. وی در 79 سالگی در دمشق وفات یافت ودر آن شهر به خاک سپرده شد.

*رحلت علامه ‏ی شهیر و دانشمند کم نظیر«سیدمحمدمهدی بحرالعلوم» (1212 ق)
اشاره:
سیّدمحمدمهدی فرزند سید مرتضی طباطبایى بروجردی از نسل امام حسن مجتبی(ع) در سال 1155 ق در کربلا به دنیا آمد.
پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح، به درس خارج پدرش راه یافت و پس از پنج سال و در حالی که جوانی بیش نبود به اجتهاد رسید.
وی همچنین از اساتید نجف و کربلا همچون وحید بهبهانی، شیخ یوسف بحرانی، میرزا ابوالقاسم مدرس و... بهره جست و سرآمد روزگار گردید.
سیّد بحرالعلوم هفت سال در مشهد و دو سال در حجاز اقامت گزید و در آن جا منشأ خدمات ارزنده‏ای گردید و حتی باعث شیعه شدن امام جمعه‏ی مکه در سن 80سالگی شد.
در محضر این عالم بزرگوار، عالمانِ فراوانی پرورش یافتند که شیخ جعفر کاشف الغطاء، ملااحمد نراقی، محمدباقر شفتی، سیدمحمدجواد عاملی و... از آن جمله می‏باشند.
همچنین الفوائدُ الرّجالیه، اُرجوزَةُ فی الامامَه، لُؤلُؤالبحرین و... از جمله کتب ارزشمند این فقیه
بزرگ می‏باشند.
سیدبحرالعلوم که به علت بیماری در منزل به مطالعه و تألیف می‏پرداخت، سرانجام در 24 رجب (یا 24 ذیحجه) سال 1212 ق در 57 سالگی از دنیا رفت و در کنار مرقد شیخ طوسی در نجف اشرف مدفون شد.

* 2 می در گذر تاریخ

*در گذشت "لئوناردو داوینچی" نقاش، مجسمه ساز و معمار معروف ایتالیائی (1519م)
* آغاز دوران حکومت تزاری خاندان رومانوف بر سرزمین پهناور روسیه (1613م)

*مرگ «آلفرد موسه» شاعر و نویسنده برجسته فرانسوی (1857م)

* آغاز جنگ عراق و انگلستان بر سر ادامه سلطه انگلیس بر عراق و چاه‏های نفت آن (1941م)

* سقوط برلین پایتخت آلمان در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم (1945م)

* تسلیم دو میلیون سرباز آلمانی در ایتالیا به ارتش آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم (1945م)

* درگذشت «جیلبِرْتْ مورای»فیلسوف انگلیسی (1957م)

* آغاز جنگ دریائی انگلیس و آرژانتین بر سر جزایر فالْکْ لَند (1982م)


نوشته شده در   يکشنبه 12 ارديبهشت 1395  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode