ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 16 مهر 1389     |     کد : 10119

جمعه 16 مهر 28 شوال 8 اکتبر

آغاز خلافت قاهر بالله عباسي در سال 320 هجري قمري...

آغاز خلافت قاهر بالله عباسي در سال 320 هجري قمري
پس از كشته شدن مقتدر عباسي، به دست مؤنس خادم، نقش آفرينان اصلي خلافت عباسي و فرماندهان قدرتمند دربار، محمد بن معتضد بن موفق بن متوكل را به دارالخلافه آورده و رداي خلافت را بر وي پوشانيده و وي را به "القاهر بالله" ملقب ساختند. نام مادرش "قبول" و تاريخ خلافتش 28 شوال سال 320 قمري بود. وي، عبيدالله بن محمد كلواذي را جانشين محمد بن علي بن مقله، در امر وزارت نمود. زيرا ابن مقله درآن زمان، در بغداد نبود و در سرزمين فارس به سر مي برد و وزير اصلي دربار، ابن مقله و جانشين وي كلواذي شده بود.
قاهر عباسي، از فرزندان مقتدر مقتول بيعت گرفت و زندگي را بر آنان سخت نمود و تمام خانواده و وابستگان وي را مورد اذيت و آزار قرار داد.
گفته شد كه به دستور وي، مادر مقتدر عباسي را زدند و سپس او را به سقف آويزان كرده، به طوري كه بولش بر صورتش جاري مي شد و به همان حال بود، تا از دنيا رفت.
مدت خلافت قاهر، كوتاه بود و تنها يك سال و شش ماه بر سرير حكومت ماند و آن گاه، قضايا بر عليه او ورق خورد و او مورد خشم فرماندهان قدرتمند دربار قرار گرفت و از خلافت بركنار شد.
علاوه بر خلع وي از خلافت، چشمان وي را ميل كشيده و او را نابينا نمودند. از آن پس، وي به بيچارگي و تهيدستي سختي مبتلا شد و تا آخر عمرش، به ذلت زندگي كرد. گفته شد، وي پوششي بسيار حقير و كهنه بر تن داشت و به مردم مي گفت: ايها الناس، بر من تصدّق كنيد. همانا ديروز امير شما بودم و امروز از فقراي مسلمانان مي باشم.

تولد سنايي غزنوي در سال473هجري قمري
سنايي غزنوي شاعرپرآوازه ايران زمين، در سال473هجري قمري درغزنين متولد شد. سنايي ازاستادان مسلّم شعر فارسي بشمارمي‎رفت. اين شاعرعارف، ذوق و قريحه شاعري خويش را دردربارغزنويان در قالب مديحه آشكاركرد. اما بعد ازتغييرات روحي كه دروي پديد آمد، ديگرمدح دردرباريان و حاكمان را نگفت و تحوّلي شگرف درسروده‎هايش روي داد. سنايي پس ازاين دگرگوني روحي به سفرحج رفت و مرد حقيقت و پيرطريقت شد. اين شاعرعالم بعد از بازگشت ازحج، مدتي دربلخ بسربرد و سپس درسال518هجري به غزنين مراجعت كرد و به خلق آثارخويش پرداخت. ازجمله آثارسنايي «طَريقُ التَّحقيق و حَديقةُ الحَقيقَة» را مي‎توان نام برد. گفتني است كه الهي نامه و مثنوي سِيرُالعِباد اِلَي المَعاد ازيك طرف معرف استادي و مهارت سنايي درسبك خراساني است و ازطرف ديگر مسلك عرفاني و عقيده مذهبي سنايي را نشان مي‎دهد.

درگذشت « شمس الدين عبدالحميد خسروشاهي» در سال652هجري قمري
« شمس الدين عبدالحميد خسروشاهي» ازحكيمان مشهورايراني در سال652هجري قمري درشهردمشق بدرود حيات گفت. وي درحكمت، طب و علوم شرعي ازاستادان زمان خود بود و همواره به مطالعه شخصي و آموزش طالبان علم اشتغال داشت. خسروشاهي درسال580هجري قمري درتبريزبدنياآمد و پس از تحصيل مقدمات ادب، حكمت و كلام نزد امام فخررازي به مُهِتشان رفت. اين حكيم بزرگوارمدتهادردمشق زندگي كرد و ازدانش علماي اين شهربهره برد. ازآثارشمس الدين خسروشاهي مختصرمنطق شفاي ابوعلي سينا را مي‎توان نام برد.

حاكميت انگلستان بر سرزمین کانادا بر اساس معاهده پاریس در سال 1763 ميلادي
سرزمين كانادا بر اساس معاهده پاريس در سال 1763 ميلادي تحت حاكميت و حمايت انگلستان درآمد. كانادا ابتدا در تصرف فرانسويها بود اما پس از اينكه تحت الحمايه انگليس شد تا مدتها بين كانادايي هاي فرانسوي تبار كه كاتوليك مذهب بودند و انگليسيهاي پروتستان مذهب ساكن كانادا كشمكش و درگيري ادامه داشت. كشور كانادا در حال حاضر تحت رهبري سياسي انگلستان اداره مي شود و حكومتش بصورت فرمانداري كل است؛ و فرمانده كل كانادا نماينده ملكه انگلستان در كانادا بشمار ميرود.

امضای قرارداد« سيتو» در سال 1954ميلادي
قرارداد« سيتو» يا« دفاع مشترك آسياي جنوب شرقي» در شهر «مانيل» فيليپين در سال 1954ميلادي امضا شد. پيمان سيتوبا برنامه ريزي آمريكا و انگليس ميان دولتهاي استراليا، پاكستان، تايلند، فرانسه، زلاندنو، فيليپين ؛ آمريكا و انگليس منعقد شد. به موجب اين پيمان دولتهاي عضو متعهد شدند كه به هنگام تهاجمات نظامي خارجي به هريك از كشورهاي عضويا بروز شورشهاي داخلي در اين كشورها، يا اجراي عمليات نظامي و تحريم اقتصادي واكنش نشان دهند، اما به علت تغيير اوضاع منطقه اين پيمان در سال 1975 ميلادي منحل شد.

تولد پل مولر مكتشف سويسي در سال 1899 ميلادي
پل مولر مكتشف سويسي در سال 1899 ميلادي بدنيا آمد، وي فارغ التحصيل رشته شيمي بود و همين رشته تحقيقات وسيعي انجام داد. مولر پس از 350 آزمايش موفق شد ماّده اي راكشف كند كه امروز، د د ت ناميده ميشود. اين ماده حشره كش ساير قوي است ونخستين بار در جنگلهاي بيرماني از آن استفاده شد .

انفجار دومين بمب اتمي بر فراز بندر ناكازاكي در سال 1945 ميلادي
دومين بمب اتمي بدستور ترومن ريس جمهور وقت امريكا در سال 1945 ميلادي بر فراز بندر ناكازاكي منفجر شد. اين اقدام جنايتكارانه استكبار جهاني به منظور شكست فطعي ژاپن در جنگ جهاني دومانجام گرفت. به گزارش خبر گزاريها. تالفات ناشي از اين انفجار د رهمان لحظات اول 80000 تن بود وبا گسترش زمان بر شمار آنها افزوده مي شد. گفتني است كه نخستين بمب اتمي در 6 اوت همين سال برفراز شهر هيروشيما ژاپن منفجر شده بود .

استقلال سنگاپور در سال 1965 ميلادي
سنگاپور جنوبي ترين كشور شبه جزيره مالايا در سال 1965 ميلادي استقلال يافت .اين سرزمين در سال1819 ميلادي به تصرف كمپاني هند شرقي در آمد. وتا سال 1867 ميلادي مستعمره انگليس بود .از سال 1946 ميلادي در سنگاپور حكومت و مختار بر قرار شد و اين سزمين با عنوان دولت سنگاپور به فدراسيون مالزي پيوست. سر انجام سنگاپور در چنين روزي با خروج از اين فدراسيون به استقلال رسيد .
كشور سنگاپور كه از كوچكترين مناطق جهان است با 618 كيلومتر مربع در جنوب شرقى آسيا واقع است و گويى همچون قطره اى از نيمه غربى مالزى چكيده است.سنگاپور قبلا به شهر دريائى معروف بود و بعدا به شهر «شير» مشهور گرديد.
در اين بندر كوچك و كشورى كه به شهر مى ماند، پيروان اديان در نهايت صلح و آرامش در كنار هم زندگى مى كنند. مسلمانان آن از نژاد عرب،انونزى، ماليزى، چينى، پاكستانى و هندى مى باشند و دومين گروه جمعيتى آن مسلمانان هستند. از 3 ميليون سكنه سنگاپور يك ميليون نفر اسلام را به عنوان آئين خود اختيار نموده اند. محله اى بنام محله اعراب دارد كه به مسلمين تعلق دارد و در آن آداب و رسوم و معمارى و فرهنگ اسلامى مشاهده مى شود. در گذشته اغلب ساكنين اينمحله عرب بودند ولى مهاجرين اندونزيائى، مالزى و برخى كشورهاى ديگر در آن اقامت گزيدند. قديمى ترين مسجد سنگاپور «مولوكا» نام دارد كه در سال 1820م احداث شده است. غير از آن 150 مسجد در اين كشور كوچك وجود دارد و مجلس العلما كه درسال 1968م تاسيس شده بر امور مسلمين و اماكن مذهبى نظارت دارد. جمعيت علما و حوزه هاى دينى و مراكز اسلامى با نشريات خود به تبليغات دينى گسترده اى مى پردازند و تعداد مجلات و تيراژ آنان قابل توجه مى باشد. گاهى اماكن مذهبى و مساجد مسلمين در همسايگى معابد قرار گرفته است. 





نوشته شده در   جمعه 16 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode