سلامت نیوز :علاوه بر تمام این موارد، در آسیا از دانههای اسپند به عنوان ضدانگل كرمكش و كشنده آمیب استفاده میكنند.
اسپند در سایر كشورها نیز طرفدار دارد؛ مردم یونان از اسپند به عنوان قاعدهآور، كرمكش، مسكن و خوابآور استفاده میكنند.در گذشته در هند برای سفلیس و در آفریقا نیز برای تب از اسپند استفاده میكردند، گرچه مصرف خوراكی این گیاه میتواند مسمومكننده باشد، اما بعضی از افراد محلی در این كشورها هنوز از آن برای درمان آسم، كولیك، تب، سنگهای صفراوی، سكسكه، زردی، مالاریا، دردهای عصبی، پاركینسون، افتادگیرحم، روماتیسم و بیماریهای ادراری ـ تناسلی استفاده میكنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ اسپند برای افراد گرم مزاج مضر است و اگر افرادی كه مزاج گرم و خشك دارند، حتی مقادیر كمی از آن را بخورند دچار مشكل خواهند شد.اگر جوشانده اسپند را صافكرده با عسل و روغن كنجد بنوشید، بشدت حالت تهوع ایجاد میكند. این گیاه در افراد گرم مزاج باعث سردرد و حالت تهوع میشود.
عوارض جانبی
معمولا از گیاه اسپند بیشتر به عنوان خوشبوكننده هوا استفاده میشود و شكل خوراكی آن كمتر مورد استفاده قرار میگیرد، چرا كه مصرف ناصحیح آن باعث عوارضی چون تشنج، تهوع، سكسكه، ترشح بیش از حد بزاق و تضعیف سیستم اعصاب مركزی میشود.سمی بودن این گیاه به اندازهای است كه حتی حیوانات هم با مصرف آن دچار مسمومیت میشوند و مواردی از
مرگ و میر حیوانات نیز گزارش شده است.مطالعات جدید درباره خواص دود دانههای اسپند، ثابت میكند كه این ماده عفونیكننده است و در قدیم برای كاهش تاثیر میزان سم گیاه اسپند آن را چند بار در آب خیس میكردند.