سلامت نیوز : ' ضیاءالدین مظهری' در گفت و گو با ایرنا به مناسبت هفته جهانی تیروئید - سوم تا دهم خرداد ماه جاری- افزود: مواد غذایی یادشده جزو مواد 'گواتروژن' بوده و این گونه مواد مانع جذب ید در بدن میشود و در نتیجه ایجاد گواتر میكند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینكه گواتر به بزرگ تر شدن بیش از حد غده تیروئید، اطلاق می شود، گفت: بی توجهی به مصرف اینگونه مواد غذایی موجب اختلال در جذب ید بدن می شود اما اگر همین مواد غذایی پخته شود مواد گواتروژن آنها تجزیه می شود و دیگر مانع جذب ید در بدن نخواهد شد.مظهری كه ریاست انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران را نیز بر عهده دارد، افزود: البته این مواد غذایی تركیبات مفید و مهمی دارد بطورمثال كلم ها از منابع خوب كلسیم به شمار می رود بنابراین توصیه می شود این مواد غذایی بصورت پخته شده مصرف شود.وی اظهار داشت همچنین مصرف سوسیس، كالباس و گوشت های حاوی نیترات و نیتریت - گوشت های فراوری شده مانند گوشت دودی موجب كاهش دریافت ید در بدن می شود.این متخصص تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد سیگار و قلیان نیز زمینه اختلال جذب ید در بدن را فراهم می آورد.مظهری تاكید كرد زرده تخم مرغ، نان جو، نان سفید گندم، برخی پنیرها، سیب زمینی تازه و ماء الشعیر حاوی ید است.وی افزود: مردم باید ید مورد نیاز بدن خود را از نمك های تصفیه شده ید دار، تامین كنند.