متخصصان ژنتيك ميگويند گزارش شديد برخي از اشخاص به مصرف مقادير زياد كافئين در روز ريشه در فاكتورهاي ژنتيكي دارد.
اين متخصصان در ابتدا اسكنهايي از تفاوتهاي ژنتيكي در ۴۰ هزار نفر را تهيه كردند تا دريابند كه چرا برخي افراد تمايل شديدي به مصرف كافئين دارند.
محققان دو زنجيره از مولكول وراثتي دي ان آ را پيدا كردند كه هر دوي آنها با مصرف زياد چاي، قهوه، شكلات، نوشابههاي بدون الكل و ساير منابع كافئيني ارتباط دارند.
دكتر نيل كاپوراسو از متخصصان انستيتو ملي سرطان در مريلند و محقق اصلي در اين آزمايشات خاطرنشان كرده است كه مصرف زياد كافئين ريشه ژنتيكي دارد و افرادي كه حامل برخي از نسخههاي خاص ژنتيكي هستند حدود سه فنجان در روز بيشتر قهوه يا كولا نسبت به ديگران استفاده ميكنند.
به گفته محققان، دو ژن اصلي كه در اين زمينه نقش دارند CYPI A۲ و AHR هستند كه در آينده بيشتر تحت مطالعه قرار خواهند گرفت.