ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 13 تير 1403
چهارشنبه 13 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 8 آبان 1387     |     کد : 1396

مقايسه دجال در اسلام با آنتی كرايست در مسيحيت در فصل‌نامه «پژوهش دينی»

مقاله «تطبيق و مقايسه دجال در اسلام با آنتی كرايست در مسيحيت»، نوشته «عباس همامی» و «احسان پوراسماعيل» در آخرين شماره فصل‌نامه علمی‌ ـ پژوهشی «پژوهش دينی» منتشر شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در اين مقاله، ضمن بررسی پيشينه موضوع «آنتی كرايست» در مسيحيت به عملكرد وی در مأثورات اسلامی اشاره خواهد شد تا به نقاط مشترك و غير مشتر ك معلوم شود.

به اعتقاد نويسندگان، يكی از نقاط مشترك در اديان ابراهيمی ، وجود يك نجات‌دهنده در آخرالزمان است كه بر اساس آن شاهد استيلای حكومت صالحان در جهان خواهيم بود. با بررسی مأثورات اديان آسمانی به علائم و نشانه‌هايی مشترك برای فرارسيدن زمان اين رويداد بزرگ، پی می‌بريم كه يكی از آن‌ها ظهور دجال با عنوان اسلامی و آنتی كرايست يا ضدمسيح با عنوان مسيحی آن است.

به زعم نگارندگان، اگر چه تصور هريك از دو مكتب در پيشينه و پسينه اين عنوان در بعضی موارد متفاوت است اما می‌توان به نقاط مشتركی در حضور دجال در جامعه پی برد كه مهم‌ترين آن رويارويی با مصلح در برپايی حكومت عدالت محور است.

در اين جستار می‌خوانيد، به اعتقاد اديان الهی و بشری، جهان در پايان عمر خود، نجات‌بخشی را تجربه خواهد كرد كه با سامان بخشيدن مشكلات انسان، روزگاری همراه با آسايش را برای او رقم خواهد زد كه در پی آن، عدل در پهنه گيتی گسترش می‌يابد و ايمان در جای جای جهان رخ می‌نمايد.

به زعم نويسندگان بر اساس اديان ابراهيمی، انسانی از جانب خدا، عدالت را در سراسر گيتی برپا خواهد كرد كه بر مبنای تعاليم اسلامی، ايشان دوازدهمين فرزند پيامبر اسلام(ص)، حضرت مهدی(عج) و بر مبنای نظر مسيحيان، حضرت عيسی(ع) است. در برابر اين منجی دشمنی به نام دجال قرار دارد كه با كمك شيطان توان‌مند است، وی با برقراری صلح در برخی مناطق جغرافيايی و جازدن دروغين خويش به موعود، گروهی را به سمت خود جذب می كند.

 
به اعتقاد اديان الهی و بشری، جهان در پايان عمر خود، نجات‌بخشی را تجربه خواهد كرد كه با سامان بخشيدن مشكلات انسان، روزگاری همراه با آسايش را برای او رقم خواهد زد كه در پی آن، عدل در پهنه گيتی گسترش می‌يابد و ايمان در جای جای جهان رخ می نمايد

به اعتقاد ايشان، آموزهای انجيل، دجال را كسی معرفی می‌كنند كه مسيح بودن حضرت عيسی(ع) را انكار می‌كند، هم‌چنين زمان ظهور وی را ساعت آخر می نامند كه می توان آن را با مفهوم اسلامی «آخرالزمان» تطبيق كرد، به اعتبار سخنان يوحنا، هم اكنون نيز آنتی كرايست در جهان وجود دارد كه اين مطلب باور امروزی بسياری از اهل كليسا را به خود جلب كرده است تا جايی كه سعی داشته‌اند مصاديقی از دجال را در هر زمان به جامعه معرفی كنند.

در اين جستار آمده است، اعتقاد به آنتی كرايست در جامعه مسيحی هم‌زمان با حضور عيسی(ع) شكل می‌گيرد، اگرچه بسياری از اوقات مسيحيان جهان در تعيين مصداق حقيقی آن دچار اشتباه شده‌اند، اين خطا از عبارتی از انجيل نشأت می گيرد كه به هنگام معرفی دجال، اشاره به حضور وی در اجتماع شده است، با اين گمان با رويكرد بسياری از مسيحيان به آنتی كرايست بايد هر زمان حضور دجال را در جامعه احساس كرد. برعكس در روايات اسلامی به ظهور دجال صرفاً در آخر الزمان اشاره شده و از وی به عنوان كسی كه روياروی حكومت عدالت‌گستر قد علم خواهد كرد، ياد شده است.

در ادامه می‌خوانيد: روايات در اين زمينه به شرايط زمانی و مكانی قيام او، مبداء خروج و فعاليت‌های او اشاره می‌كند و تصوير دقيقی‌تری را از اناجيل در اختيار ما قرار می‌دهد تا جايی كه با صراحت درباره كشنده آن سخن می گويد. قاتل دجال در منابع اسلامی از حيث رهبری حكومت آينده، امام زمان(عج) و از حيث وزارت حضرت عيسی(ع) در دستگاه حكومت امام عصر(عج)، ايشان معرفی شده است.

آخرين شماره فصل‌نامه علمی‌پژوهشی «پژوهش دينی» با صاحب امتيازی و مدير مسئولی عباس همامی و سردبيری جعفر نكونام وارد بازرا نشر شد.


نوشته شده در   چهارشنبه 8 آبان 1387  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode