فارين پالسي ژورنال در مقالهاي با اشاره به گسترش فعالبتهاي بلك واتر در پاكستان مينويسد: طبق گزارشها در پاكستان ماموران بلك واتر در مكانهاي كليدي براي جاسوسي و مراقبت از منافع آمريكا مستقر ميشوند.
به گزارش فارس، پايگاه اينترنتي "فارين پالسي ژورنال " (Foreign Policy Journal) در مقالهاي به نوشته "شهيد صديقي " به موضوع گسترش فعاليتهاي شركت پيمانكاري "بلك واتر " (Blackwater) در پاكستان پرداخته و مينويسد: چند وقت پيش، وقتي رسانههاي محلي شروع به داد و قال در مورد رشد نفوذ بلك واتر و فعاليتهاي دوگانه آن در پاكستان كردند موجي از نگراني پاكستان را فرا گرفت. فشار روز افزون براي اخراج اين پيمانكار بدنام صنايع دفاعي آمريكا دولت "زرداري " را در مخمصه قرار داد. دولت زرداري نه ميتوانست فشار افكار عمومي را ناديده بگيرد و نه ميتوانست ولي نعمت خود در واشنگتن را ناراضي نمايد. در نهايت، تصميم بر آن شد كه تمام آن گزارشات را به شدت تكذيب نمايند. "رحمان ملك " وزير كشور پاكستان به خيال اينكه استعفاي وي خسارت جبران ناپذيري براي مردم پاكستان است در ملاعام اعلام كرد كه اگر مشخص شود بلك واتر در هر جايي از پاكستان مشغول فعاليت است استعفا خواهد داد.
• طفره رفتن كلينتون در پاسخ به سوالاتي در خصوص بلك واتر
صديقي در ادامه مينويسد: همچنين اين گزارشات از سوي مقامات آمريكايي با اين عنوان كه تبليغات دروغين هستند تكذيب شد. "آن پترسون " سفير آمريكا در پاكستان در پاسخ به اتهام اينكه سفارت آمريكا شركت بلك واتر را حمايت مالي ميكند اذعان داشت كه بلك واتر در پاكستان فعاليت نميكند. وي مدعي شد كه روزنامهنگاران پاكستاني اشتباه كرده و آنها را متهم كرد كه امنيت پرسنل آمريكايي را در پاكستان به مخاطره مياندازند. چندي بعد وزير خارجه آمريكا "هيلاري كلينتون " در طول سفر خود به پاكستان از پاسخ به سوالاتي در اين خصوص طفره رفت.
اطلاعات جديد ثابت ميكند كه نگرانيهاي مردم پاكستان صحت داشته است. نه تنها بلك واتر در پاكستان مشغول فعاليت هست بلكه روز به روز بر قدرت آن نيز افزوده ميشود.
چه كسي بهتر از صاحب بلك واتر از حضور يا عدم حضور بلك واتر در پاكستان خبر دارد؟ "اريك پرنس " (Eric Prince) صاحب امپراتوري بلك واتر در نواري كه توسط مجله نيويوركي، "نيشن " از وي ضبط شد اذعان كرد كه سازمان وي در پاكستان مشغول فعاليت هست. وي اين مطلب را در اوايل سال جاري در دانشگاه ميشيگان بيان نمود.
در پاسخ به مشاجراتي در خصوص اينكه آيا افراد مسلحي كه با بلك واتر كار ميكنند ميتوانند بهعنوان "مبارزان غيرقانوني " دستهبندي شده كه متعاقب آن تحت حمايت كنوانسيونهاي ژنو نيز قرار نميگيرند، پرنس با عصبانيت گفت: "ميدونيد مردم هميشه از من ميپرسند، آيا نگران نيستي از اينكه شماها در جاهايي مثل عراق، افغانستان يا پاكستان تحت قوانين كنوانسيون ژنو قرار ندارين؟ و من ميگم، به هيچ وجه، چرا كه اين آدما نميدونن كه ژنو كجا هست، نياز به گفتن نداره كه كنوانسيوني هم بوده يا نه. "
آيا پرنس از اين واضحتر ميتوانست در مورد اين مسئله سخن بگويد؟ آدمي در ميماند كه چگونه وزير كشور پاكستان يا سفير پترسون ميتوانند كه به وي (پرنس) ثابت كنند كه در اشتباه است. همچنين آيا وقت آن فرا رسيده تا وزير كشور به قول خود عمل كرده و استعفا دهد و سفير آمريكا آن پترسون نيز از مردم پاكستان براي اظهارات غلط خود عذرخواهي كند.
• بلك واتر درحال گسترش شاخكهاي خود براي فعاليتهاي مخفي در پاكستان است
در ادامه نويسنده به صحيح بودن گزارشات در مورد فعاليتهاي بلك واتر در پاكستان اشاره كرده و مينويسد: حقيقت اين است كه آن گزارشات صحيح بوده و خلاف آن ثابت نشده است. مردم پاكستان نه حرفهاي سفير آمريكا را جدي گرفتند و نه تكذيبهاي دولتشان را باور كردند. آنها بر اين باورند كه اين پيمانكار خصوصي بدنام درحال گسترش شاخكهاي خود براي فعاليتهاي مخفي در عوض آژانسهاي آمريكايي در پاكستان است. بيمي در بين مردم پاكستان وجود دارد مبني بر اينكه به زودي پاكستان نيز همچون نمونههاي عراق و افغانستان در دستان مشتي مامور بلك واتر قرار خواهد گرفت.
بلك واتر كه اخيرا نام برند خود را - در واكنش به پيچيدگيهاي قانوني كه به خاطر فعاليتهاي غيرقانوني آن به وجود آمده - به "زي " (Xe Service LLC) تغيير داده، نقش حياتي را در جنگهاي آمريكا در عراق، افغانستان و حالا در پاكستان بازي ميكند. اين شركت از شروع جنگ "بوش " عليه تروريسم عملياتهاي مخفي و غيرقانوني را كه سازمان سيا، پنتاگون يا وزارت خارجه به خاطر محدوديتهاي قانوني از سوي كنگره قادر به انجام آن نبودند را اجرا كرده است.
بلك واتر چندين قرارداد ميليوني را به دست آورده است چراكه ايالات متحده را قادر ميسازد تا محدوديتهاي كنگره را دور زده و به اهدافش بدون اينكه سرباز يونيفرم پوشي را در اين كشورها پياده كند دست يابد. همانطور كه اريك پرنس ميگويد: "... بخش خصوصي ميتواند آنجا با كمترين هزينه و بدون گذاشتن رد پا، فعاليت نمايد. " بالاتر از همه اينكه هيچ ترسي از مسئوليتپذيري وجود نداشت. ماموران بلك واتر معمولا با پوشش امنيتي وارد كشوري ميشوند، براي نمونه به عنوان كارگران كمكي.
در پاكستان - همچون ديگر كشورها - بلك واتر با "سيا "، "فرماندهي مشترك عملياتهاي ويژه " (JSOC)، "پنتاگون " و "وزارت خارجه " براي انجام انواع عملياتها در هماهنگي كامل به سر ميبرد. بهعلاوه، در بين عامه مردم و رسانهها اينطور تصور ميشود كه بلك واتر در حمايت از گسسته شدن شالوده ملي پاكستان دخيل بوده و از طريق بمبگذاريهاي انتحاري، حمايت از افراطيگراهاي مذهبي و پشتيباني از جنبشهاي مليگرا و جدايي طلب و با استفاده از پاكستانيهايي كه وفاداريشان مورد ترديد هست بدين امر شتاب ميبخشد.