ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 7 مهر 1389     |     کد : 9853

متكي: 1+5 بازي‌هاي فرصت‌طلبانه را كنار بگذارد

وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: 1+5 بايد بازي هاي فرصت طلبانه و نگاه ابزاري را كنار گذاشته و حق قانوني جمهوري اسلامي را به رسميت بشناسند.

 وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: 1+5 بايد بازي هاي فرصت طلبانه و نگاه ابزاري را كنار گذاشته و حق قانوني جمهوري اسلامي را به رسميت بشناسند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به نيويورك، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان امروز سه شنبه در حاشيه شصت و پنجمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك در جمع خبرنگاران به تشريح ديدار شب گذشته اش (دوشنبه) با بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد پرداخت.
وي با اشاره به ملاقات بان كي مون با محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان در نيويورك، گفت: در اين ملاقات مسائل و موضوعات منطقه اي و بين المللي مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت كه با توجه به مدت ملاقات، فرصتي براي ورود به جزييات و احيانا رسيدن به برخي از نقاط مشترك در چگونگي پردازش اين تحولات و مشكلات وجود نداشت و در همان جا قرار شد ما در ملاقات ديگري با آقاي بان كي مون، آن حوزه ها را مورد بحث و بررسي قرار دهيم.
متكي ادامه داد: در دعوتي كه آقاي خزاعي سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي در سازمان ملل از آقاي بان كي مون به عمل آورد، ايشان شب گذشته (دوشنبه) به همراه معاونش در محل اقامتگاه سفير حضور يافت و ملاقاتي نسبتا طولاني داشتيم.
وزير خارجه افزود: دغدغه ها و نگراني هاي سازمان ملل نسبت به عدم حل مشكلات موجود در مناطق مختلف، مشهود بود.
وي با بيان اينكه ناكارآمدي سياست هايي كه براي حل اين مشكلات از جمله در افغانستان و مناطق ديگر اتخاذ شده به اثبات رسيده، اظهار داشت: ما از سوي هر مجموعه اي مي شنويم كه به دنبال راهكار جدي براي حل اين مسائل هستند.
متكي با ذكر اين نكته كه در ديدار شب گذشته اش با بان كي مون بر ضرورت شكل گيري هر چه سريع تر دولت عراق با مشاركت همه گروه ها و ائتلاف هاي موجود در اين كشور تأكيد شد، خاطرنشان كرد: زيرا اين مشاركت جمعي در دولت جديد عراق موجب مي شود نوعي يكدستي و هم افزايي براي مقابله جدي با برخي از ناامني هايي كه در عراق وجود دارد، ايجاد شود.

*تأكيد بر رويكرد منطقه اي براي حل مشكلات افغانستان
وزير خارجه به موضوع افغانستان اشاره كرد و گفت: در اين ديدار درباره افغانستان به طور مفصل گفت و گو كرديم.
وي با ذكر اين نكته كه شكست رويكردهاي متخذه در دوران بوش قبلا به اثبات رسيده و نزديك به دو سال اخير در دوران اوباما نيز شاهد هيچ تحول مثبتي در افغانستان نيستيم، افزود: آنچه كه به عنوان تحول مثبت بايد نام برد بخشي است كه مردم و دولت افغانستان به نوعي در آن نقش اساسي و كليدي داشتند، از جمله انتخاباتي كه در اين كشور برگزار شد.
متكي اضافه كرد: با آقاي بان كي مون به اين نكته كليدي رسيديم كه حتما بايد رويكرد منطقه اي و پرداختن به مسئله افغانستان اساس تصميم گيري قرار گيرد و در اين چارچوب گام هايي را كه در طول سه سال گذشته برداشتيم از جمله اقدامات دوجانبه، سه جانبه و منطقه اي و در قالب همسايگان، تشريح شد و دبيركل سازمان ملل نيز از اينكه كشورهاي همسايه افغانستان بتوانند نقش آفريني جديدي را در مورد افغانستان داشته باشند، استقبال كرد.
به گفته وزير خارجه اين چيزي بود كه دو سال روي ميز ديپلماسي قرار داشت اما ما بازخوردهاي مثبت و مناسب را آنگونه كه بايد، دريافت نمي كرديم.
وي با اشاره به كنفرانس كابل كه اخيرا در افغانستان برگزار شد، اظهار داشت: در اين كنفرانس نقش و فعاليت هاي همسايگان افغانستان در بيانيه پاياني اين كنفرانس مطرح و مورد توجه قرار گرفت. اميدواريم با حمايت ديگر عناصر و طرف ها بتوانيم اين حركت منطقه اي را در رسيدگي به مسائل افغانستان سامان جديدي بدهيم.

* 1+5 بازي هاي فرصت طلبانه را كنار بگذارند
متكي فعاليت هاي صلح آميز هسته اي كشورمان را از ديگر مواردي برشمرد كه با بان كي مون در خصوص آن گفت وگو كرده و افزود: ما در اين زمينه يك روند چهار الي پنج ماهه اي را پشت سر گذاشتيم. در اين مدت درخواستي از سوي آمريكايي ها از طريق برزيل و تركيه مطرح كه با پاسخ مثبت ايران مواجه شد و بيانيه تهران امضا شد. اما در زماني كه انتظار مي رفت گام بعدي از سوي آنها به صورت مثبت برداشته شود، آنها به سمت قطعنامه حركت كردند.
وي ادامه داد: تا حدودي چرايي اين اقدام روشن بود. از يك طرف عليرغم شعارهايي كه سر مي دادند، عدم جديت آنها در ورود به يك مذاكرات سازنده را نشان مي داد و از سوي ديگر براي ما قابل درك بود كه آمريكا به خاطر مشكلات و مسائل داخلي مي خواهد از هر موضوع و مسئله اي استفاده ابزاري كند.
متكي گفت: به آقاي اوباما توصيه كرده بودند خوب است كه شما براي مدتي تا انتخابات نوامبر، چهره خشني نسبت به ايران اتخاذ كني و لازمه اين كار اين بود كه اوباما بگويد ما به سمت قطعنامه مي رويم.
وي يادآور شد: در حالي كه هيچ منطقي بر اين اقدام آمريكا حاكم نبود و به هيچ وجه قابل توجيه نبود. آقاي اوباما مامور شده بود برخورد تندي را تا نوامبر اتخاذ كند و اين رويكرد غلطي است. عليرغم اين سعي كردند خودشان را از تك و تا نيندازند و اعلام كنند ما مي خواهيم با ايران مذاكره كنيم.خانم كلينتون، روسيه، انگليس و آلمان اين موضوع را مطرح كردند. در ملاقاتي هم كه با وزير خارجه چين داشتم ايشان اين موضوع را مطرح كرد.
متكي ادامه داد: در چنين فضايي ما يك امكان جديد براي آنها ايجاد كرديم. آقاي احمدي نژاد زماني كه به نيويورك رسيديم مطرح كردند به گروه 1+5 بگوييد كه اگر مي خواهند در نيويورك مذاكره كنند، ما آماده ايم. اين يك فرصت براي آنها بود. آنها خوشحال هم شدند و گفتند ما در جلسه 1+5 در اين زمينه تصميم گيري مي كنيم.
وي افزود: جلسه اي برگزار كردند و برخي مطرح كردند كه اين اختيار را به خانم اشتون بدهند كه مذاكره كند، اما برخي از وزرا گفتند كه اين بحث جدي سياسي است و الان كه اين پيشنهاد مطرح شده خوب است ما در سطح وزرا در نيويورك درباره آن بحث كنيم. در نهايت آن نگاه غالب شد كه آن را در دنده بوروكراسي بيندازند.
به باور وزير خارجه كشورمان اين اقدامات نشان مي دهد كه آنها در حرف هايشان جدي نيستند.
وي اضافه كرد: اين فرصتي اساسي براي آنها بود كه از دست دادند چرا كه همه در نيويورك جمع بودند و مي توانستند از اين فرصت استفاده كنند. اين نشان مي دهد به آنچه كه مي گويند، در عمل پايبند نيستند.
متكي تصريح كرد: اين كشورها بايد حق قانوني جمهوري اسلامي را در بحث هسته اي پذيرا باشند و به يك اراده سياسي براي رسيدن به يك فرمول جامع الاطراف برسند.
وزير خارجه گفت: آنها بايد اين بازي هاي فرصت طلبانه و نگاه ابزاري را كنار بگذارند، چرا كه افكار عمومي جهان اين موارد را درك مي كنند.


نوشته شده در   چهارشنبه 7 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode