در مطلب حاضر به معرفی 10 سریال مطرح و پر بیننده با محوریت سیاست داخلی و خارجی و زندگی دیپلماتها در دنیا میپردازیم.
در جوایز تلویزیونی، همیشه سریالهایی که از مضمون سیاسی برخوردارند، شانس بیشتری برای دریافت جایزه و دیده شدن دارند. آثاری که داستانهای سیاسی را در بستری مفرح و هیجان انگیز در قالب سریال و نمایش به شیوهای جذاب روایت میکنند.
سایت فنسی دِد با این مقدمه نوشت: این سریالها در جوایز امی نیز همیشه مقبولتر از آثاری هستند که با محوریت زندگی پزشکان یا پلیسها ساخته میشوند. در مطلب حاضر به معرفی 10 سریال مطرح و پر بیننده با محوریت سیاست داخلی و خارجی و زندگی دیپلماتها در دنیا میپردازیم.
سریال شماره 10- خانه پوشالی (House of cards)
مجموعه تلویزیونی «خانه پوشالی» یا «خانه کارتها» محصول بی بی سی است که سال 1990 تولید و از شبکه دوم سیما نیز پخش شد. سریالی که بدون آن، اغلب لیست سریالهایی با مضمون سیاسی خالی خواهند ماند و لطفی ندارند. مجموعهای که طی چهار قسمت براساس رمانی به همین نام از مایکل دابز از اعضای حزب محافظه کار بریتانیا در همان دوران ساخته شد و به رقابتها و زد و بندهای آشکار و پنهان سیاسی انگلیس در اواخر دوران نخست وزیری مارگارت تاچر میپرداخت. یان ریچارد سون بازیگر نقش اصلی این سریال با نام فرانسیس ارکهارت بود که در دوبله با صدای پر طنین ناصر طهماسب، جذابیتی مضاعف یافته بود. این بازیگر برای همین نقش جایزه بفتا گرفت و اندرو دیویس فیلمنامه نویس آن نیز جایزه امی را تصاحب کرد. ارکهارت دقیقاً شبیه نسخه آمریکایی این سریال شخصیتی خودخواه و متکبر است که در دستگاه سیاسی انگلستان خود را در جایگاه پایینی میبیند و برای رسیدن به مناصب بالاتر، به جنگی داخلی و پنهان در میان دولتمردان دامن میزند. در واقع او میخواهد عدالت را به سبک خودش در کشور پیاده کند. در نسخه انگلیسی سریال ریچارد سون راوی قصه هم بود و تعدادی از طرفداران مجموعه مذکور معتقدند او بسیار بهتر از کوین اسپیسی در نسخه آمریکایی بازی کرده است! به ویژه وقتی بدانیم نسخه انگلیسی برنده جایزه امی بهترین سریال شده، اما نسخه آمریکایی آن تنها در این جوایز نامزد دریافت جایزه بوده است. هر چند همچنان برخی هم طرفدار نسخه آمریکایی سریال و شیفته ماحصل همکاری کوین اسپیسی بازیگر و دیوید فینچر کارگردان هستند و آنرا برای تماشا با ارزشتر محسوب میکنند.
سریال شماره 9- خانم وزیر (Madam Secretary)
این سریال را شبکه سی بی اس به تهیهکنندگی مورگان فریمن تولید کرد که در 20 قسمت سال 2014 پخش شد. تئا لئونی در این درام سیاسی پر هیجان، نقش وزیر امور خارجه آمریکا را بازی میکند. کاراکتری که پیشتر عامل سازمان جاسوسی آمریکا بوده و از سوی دولت دعوت به قبول مسوولیت در کابینه میشود. ضمن آنکه او و همسرش از اساتید دانشگاه نیز هستند و همین ذهنیت آکادمیک و سواد علمی به او در سمت یک وزیر ایالات متحده کمک شایانی میکند. کمترین میزان اشتباه و دقت فراوان در ساخت این سریال کمک کرد تا مخاطبان از تماشای آن لذت ببرند و هیجان زده باشند. بد نیست بدانید بخشی از این سریال به میانجی گری خانم وزیر در رابطه سیاسی میان ایران و آمریکا اختصاص دارد که او در یکی از قسمتهای داستان به کشورمان میآید و در تلاش برای رفع کدورتها میان دو دولت است. سایتIMDB 4/7 از 10 ستاره خود را به این سریال داده و باربارا هیل خالق آن است.
سریال شماره 8- خانه آلفا (Alpha House)
این سریال محصول شبکه کابلی آمازون را میتوان اولین کمدی سیاسی فهرست حاضر لقب داد. جان گودمن بازیگر مطرح آمریکایی در این سریال نقش یک سناتور سنای ایالات متحده را دارد که در یک اتاق به طور مشترک با سه سناتور دیگر کار میکند. در این سریال شاهد حضور دیگر ستارههای آمریکایی به عنوان بازیگر مهمان هستیم؛ از جمله بیل مورای که در قسمت پایلوت و چند قسمت دیگر حضوری کوتاه دارد. این سریال از سال 2013 پخش میشود و 5/7 از 10 ستارهIMDB را گرفته است. تاکنون دو فصل از این سریال پخش شده است.
سریال شماره 7- حیوانات سیاسی (Political Animals)
در مینی سریال «حیوانات سیاسی»، سیگورنی ویور که مخاطبان سینما او را با فیلمهای «ترمیناتور» و «بیگانه» میشناسند، به نوعی یادآور هیلاری کلینتون است. او نقش زنی به نام الین باریش را دارد که زن رئیس جمهور پیشین آمریکاست و اکنون مسوولیت وزارت امور خارجه را به عهده دارد. زنی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 نامزد بوده، اما شکست خورده است. همین نشانهها به خوبی یادآور هیلاری کلینتون است و همسر او بیل کلینتون. مضمون ضد ایرانی این سریال در یکی از قسمتها به توافق هستهای ایران نیز میپردازد و اینکه در نگاهی شیطنت آمیز رییس جمهور ایران را فردی به نام حاکم معرفی کرده که به نوعی یادآور نام حاج قاسم سلیمانی سردار سپاه اسلام در جبهه نبرد با داعش است. الن برنستاین در این سریال نقش مادر سیگورنی را دارد که یک جایزه امی هم برای این بازیاش گرفت. این مینی سریال طی یک فصل سال 2012 پخش شد و 8/7 ستاره سایتIMDB را گرفته است.
سریال شماره 6- رییس (Boss)
فصل اول سریال «رییس» در آمریکا چندان دیده نشد؛ هر چند دارای ارزشهای ساختاری قابل توجهی است. این مجموعه را فرهاد صفینیا هنرمند ایرانی ساکن هالیوود برای شبکه استارز نوشته است و فصل اول آن سال 2011 پخش شد و البته ساخت فصل دوم آن به بهانه مخاطبان پایین اثر منتفی شد. این سریال 1/8 از 10 ستاره سایتIMBD را گرفته و کلسی گرامر نقش اصلی را در آن بازی میکند. بازیگری که برای این نقش خود جایزه گلدن گلوب را دریافت کرد. او نقش شهردار شیکاگو به نام تام کین را بازی میکند که زمانی متوجه میشود یک بیمار روانی است، ولی تصمیم میگیرد این مسئله را از دیگران مخفی کند تا شغل و موقعیت اجتماعیاش را از دست ندهد. قضیهای که تنها بین او و پزشک معالجش میماند و همین پرده پوشی، موجب میشود دلیل اعمال ناشایست و عجیب او برای بقیه روشن نباشد.
سریال شماره 5- اسکاندال (Scandal)
سریال «اسکاندال» با نقش آفرینی کری واشینگتن به نقش اولیویا پاپ، یک دلال و کار چاق کن در واشینگتن دی سی و مشاور اسبق رییس جمهور آمریکا، درامی سیاسی است. او پس از ترک کاخ سفید، اقدام به تاسیس یک شرکت امنیتی میکند. جالب آنکه این شرکت در واقع اقدامات خلاف قانون مسوولان و مدیران دولتی را لاپوشانی میکند تا آنان بتوانند به راحتی از قانون و مجازات فرار کنند. این سریال را شوندا ریمز نوشته و سایتIMDB هشت ستاره از 10 به آن داده است. تاکنون پنج فصل از این سریال در قالب 78 اپیزود به پخش رسیده است.
سریال شماره 4- پارکها و تفریح (Parks and Receration)
سریال «پارکها و تفریح» کمدی سیاسی شبکه ان بی سی است که طی سالهای 2009 تا 2013 پخش شد. قصه این سریال درباره تعدادی از مقامات شهر ایندیانا در آمریکاست که قصد دارند با اجرای پروژههایی، این شهر را به یک مرکز توریستی و جایی بهتر برای زندگی شهروندان بدل کنند. سریالی که امی پوهلر بازیگر نقش اصلی آن شش بار کاندیدای دریافت جایزه امی شد، اما آنرا نبرد؛ هر چند گلدن گلوب را به دست آورد.
سریال شماره 3- خانه پوشالی (House of Cards)
بازسازی سریال انگلیسی «خانه پوشالی» در آمریکا توسط شبکه کابلی نت فلیکس، بسیار بیشتر از ورژن انگلیسیاش دیده شد. کوین اسپیسی به نقش فرانک آندر وود، یکی از نمایندگان سنای آمریکاست که به عنوان سیاستمداری بی رحم، آرزو دارد در دولت واشینگتن به منصبی بالا برسد. او در فصل سوم این سریال به مقام ریاست جمهوری میرسد و از هر اهرمی برای حفظ جایگاه خود بهره میبرد. این سریال از سال 2013 در حال پخش است و 9 ستاره از 10 ستاره سایتIMDB را گرفته. اسپیسی برای بازی در هر سه فصل قبلی این سریال چهار فصلی، نامزد دریافت امی بود و جالب آنکه در مجموع این مجموعه درام سیاسی، 32 بار نامزد دریافت امی بوده است. فصل چهارم این سریال سال 2016 به پخش خواهد رسید.
سریال شماره 2- وست وینگ (The West Wing)
سریال «وست وینگ» یا «ناحیه غربی» و یا «بال غربی» محصول شبکه ان بی سی یک درام سیاسی است که طی سالهای 1999 تا 2006 در 156 قسمت به پخش رسید و توانست سه جایزه گلدن گلوب و 27 جایزه امی را دریافت کند. از این سریال به عنوان یکی از بهترین نمونههای تلویزیونی در نوع خودش نام برده میشود. قصه این سریال در ساختمان وست وینگ در کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری جوسایا بارتلت از حزب دموکرات روی میدهد. تصویری واقعی و جذاب که از دل کاراکترهای فکر شده و دیالوگهای پردازش شده این سریال ارائه میشود، جزو ویژگیهای غیرقابل انکار آن است.
سریال شماره یک- ویپ (Veep)
این سریال از سال 2012 روی آنتن شبکه سرگرمیHBO است و آرماندو لانوچی خالق آن محسوب میشود. قصه سریال درباره یک سناتور زن آمریکایی با بازی جولیا لوئیس دریفوس به نام سلنا میرز است که اخیراً به مقام معاون رییس جمهور رسیده است. او که با نگاهی انسانی و با صداقت وارد این حرفه شده، ابتدا صحبتهای اطرافیانش را درباره وجود روابط پنهانی و اعمال پشت پرده در کاخ سفید نمیپذیرد، ولی چندی نمیگذرد که به صحت این گفتهها پی میبرد. جولیا لوئیس دریفوس، چلو مسکی، تونی هال و... در این سریال که هشت از 10 ستاره سایت IMDB را گرفته بازی داشتهاند. این سریال فعلاً پنج فصل دارد که سیزن آخری سال 2016 به پخش خواهد رسید. این سریال امسال اغلب جوایز امی را از آن خود کرد و کاراکتر اصلی آن را به عنوان یکی از جذابترین شخصیتهای تلویزیونی در آمریکا میشناسند.
بانی فیلم