رئيس گروه پژوهشهاي فني دانشكده متالوژي دانشگاه تهران از طراحي نرمافزار پايش خوردگي خطوط لوله براي نخستين بار در ايران خبر داد.
به گزارش فارس از عسلويه، سعيدرضا اللهكرم شامگاه پنجشنبه در جلسه توجيهي پيش از قرارداد پروژه طرح پايش خوردگي پالايشگاه در سالن كنفرانس پالايشگاه دوم شركت مجتمع گاز پارس جنوبي اظهار داشت: خوردگي از ديرباز يكي از بزرگترين مشكلات صنايع نفت و گاز بوده است كه نه تنها باعث ايجاد هزينههاي بالاي تعميرات ميشود، بلكه موجب توقف توليد در زمان تعميرات نيز ميشود.
وي افزود: روشهاي پايش و تعيين نرخ خوردگي در گذشته شامل استفاده از كوپنهاي خوردگي بوده است كه بررسي آنها مستلزم صرف زمان و هزينه بوده و از دقت بالايي نيز برخوردار نبوده است.
رئيس گروه پژوهشهاي فني دانشكده متالوژي دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: تكنولوژي امروز استفاده از روش هاي الكتروشيميايي شامل پلاريزاسيون و امپدانس الكتروشيميايي را توصيه ميكند و به كمك اين روشها با صرف زمان و هزينه كمتر ميتوان به نتايج دقيقتري دست يافت.
اللهكرم تصريح كرد: نرمافزار پايش خوردگي خطوط لوله (Piping) براي نخستين بار در ايران توسط پژوهشگران دانشكده متالوژي دانشگاه تهران و با استفاده از روش مهندس معكوس طراحي شده است.استفاده از چنين نرمافزاري ميتواند موجب صرفهجويي در هزينهها، وقت و نيروي انساني شود.
طراح نرمافزار پايش خوردگي نيز در اين جلسه بيان داشت: اين نرمافزار بر اساس نقشههاي ايزومتريك لولهها و با استفاده از معادلات رياضي ميتواند نقاط مستعد خوردگي را پيدا كند و نيز اطلاعات اوليهاي از قبيل اندازه و قطر و جنس لوله، تركيب گاز و ميزان CO2 و H2S و آب و همچنين فشار گاز موجود در لوله كه به آن داده شده، ميزان نرخ خوردگي، عمر باقيمانده لولهها و تاريخ بازرسي بعدي را مشخص ميكند.
مهرداد خاكبيز يادآور شد: با استفاده از اين نرمافزار ميتوان پيش از آنكه لوله بر اثر خوردگي تخريب شده و باعث توقف ناخواسته در توليد شود از آن مطلع شد و نسبت به تعمير يا تعويض آن اقدام كرد.
بر اساس اين گزارش ، شامگاه پنجشنبه جلسه توجيهي پيش از قرارداد پروژه «طرح پايش خوردگي پالايشگاه» در مجتمع گازي برگزار شد و در اين جلسه مقرر شد كه دانشگاه تهران پيشنهاد پژوهش خود را براي بررسي بيشتر و تصميمگيري نهايي به واحد پژوهش و فناوري ارسال كند.