ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 19 شهريور 1389     |     کد : 9279

تغییرات ژئو پلیتیک بزرگترین پیامد 11 سپتامبر

مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن با بیان اینکه آمریکایی ها از حادثه 11 سپتامبر برای ورود به حیاط خلوت روسها یعنی آسیای میانه سوءاستفاده کردند ، تغییرات ژئو پلیتیک را از بزرگترین پیامدهای این واقعه خواند .

مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن با بیان اینکه آمریکایی ها از حادثه 11 سپتامبر برای ورود به حیاط خلوت روسها یعنی آسیای میانه سوءاستفاده کردند ، تغییرات ژئو پلیتیک را از بزرگترین پیامدهای این واقعه خواند .
" ماهان عابدین " مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره " پیامدها و عواقب حادثه یازده سپتامبر برای جهان " گفت : پس از گذشت 9 سال از حادثه 11 سپتامبر ، پیامدهای ژئو استراتژیک ، بزرگترین پیامدهای این حادثه بودند . با توجه به مداخله نظامی آمریکا در افغانستان و اشغال آن کشور و همچنین مداخله در عراق که به بهانه مبارزه با ترویسم روی داد ، تغییرات ژئو پلیتیک که در این 9 ساله رخ داد ، بزرگترین پیامدهای 11 سپتامبر بوده است .
عابدین افزود : صرف نظر از این ، یک سری اتفاقات در خود کشورهای غربی اتفاق افتاده است و با توجه به اعمال فشار علیه مسلمانان این کشور در طول 9 سال گذشته نوعی اسلام گریزی یا اسلام هراسی در این کشورها حاکم شده است و اقلیتهای مسلمان را تحت فشارهای شدید قرار داده است .
وی گفت : پیامد دیگر ، تضعیف حاکمیت قانون در این کشورها از جمله در کشورهای غربی است چون بلافاصله پس از واقعه 11 سپتامبر و حوادث تروریستی دیگر ، یک سلسله از قوانین بسیار سختی در این کشورها وضع شد که برخی از آزادی های مدنی را هدف قرار داد .
مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن در پاسخ به این سئوال که " آیا آمریکا از حادثه یازده سپتامبر استفاده کرد و آیا این بهره برداری به نفع جامعه جهانی بود ؟ " اظهار داشت : تردیدی نیست که آمریکایی ها از حادثه 11 سپتامبر سوءاستفاده کردند ، آنها واکنش بسیار سریعی به این مسئله نشان دادند که مشکوک به نظر می رسد و مداخله آمریکایی ها در افغانستان بسیار حساب شده بود چون تمام عوامل ژئوپلیتیک را مد نظر قرار گرفته بودند .

یکی از پیامدهای حادثه 11 سپتامبر تضعیف حاکمیت قانون در کشورهای غربی است .
وی افزود : آمریکایی ها از حادثه 11 سپتامبر برای ورود به حیاط خلوت روس ها یعنی آسیای میانه سوءاستفاده کردند ، آنها زمانی در ازبکستان پایگاه نظامی دایر کردند ، هم اکنون در قرقیزستان پایگاه نظامی دارند و همکاریهای امنیتی خود را با این کشورها و تاجیکستان افزایش دادند .
عابدین تاکید کرد : آمریکایی ها به دو بهانه به عراق حمله کردند ، یکی داشتن سلاح های کشتار جمعی و دیگر اینکه این کشور با پدیده تروریسم در ارتباط بوده است که هر دوی این بهانه ها غلط از آب درآمد . در واقع آمریکایی ها یک سری مطالبات ژئو پلیتیک و عمیق را دنبال می کردند .
مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن در پاسخ به این سئوال که " درباره عاملان و چگونگی وقوع حادثه 11 سپتامبر یک بحث قابل تاملی وجود دارد و آن نقش خود آمریکا و سازمانهای اطلاعاتی آن در این حادثه است . تا چه حد این موضوع قابل بررسی است و ابعاد آن چیست ؟ " گفت : شکی وجود ندارد که سرویسهای اطلاعاتی غربی با گروههای شورشی تروریستی در سراسر جهان ارتباط تنگانگی دارند ولی به ندرت دیده می شود که این ارتباطات عملیاتی باشند و یا با هدایت این سرویسها اتفاق بزرگ تروریستی انجام شود ، بنابراین این فرضیه را که آمریکایی ها در واقعه 11 سپتامبر به طور مستقیم دخیل بودند ، رد می کنم ولی این موضوع که در سطوح مختلف اطلاعاتی را داشتند و نتوانستند این اطلاعات را به خوبی جمع آوری کنند و به هم پیوست دهند ، مسئله ای دیگر است .
وی افزود : در حاشیه جمهوری اسلامی ایران با توجه به صحنه ژئوپلیتیکی که در سالهای اخیر در شرف تکوین بوده است ، هم اکنون گروههایی ظهور پیدا کردند که با بهره گیری از ارتباطات خودشان با سرویسهای غربی به منافع کشورهایی ضربه می زنند که به نحوی با کشورهای غربی مسئله دارند از جمله ایران که ضربه های تروریستی پی در پی را در سالهای اخیر در جنوب شرقی کشور متحمل شده است و گروه ریگی که مسئول این جنایتهای تروریستی بوده است ، به طور مستقیم و غیرمستقیم از سوی آمریکایی ها تغذیه می شده است که معضل بزرگی برای جامعه بین المللی است چون یک سری مشکلات بزرگی را در سطح ژئوپلیتیک ، حقوقی و سیاسی ایجاد می کند و نشان می دهد که ایالات متحده در مبارزه با تروریسم آنچنان جدی نیست و با گروههایی که منافع خودش را به طور مستقیم هدف قرار می دهد ، مقابله می کند و حتی گروههایی که اصلا تروریستی نبوده و مردمی هستند از جمله حزب الله در لبنان یا حماس در فلسطین را تروریستی قلمداد می کنند ، زیرا این گروهها به دلایلی منافع حیاتی آمریکا یا حداقل متحدین این کشور در خاورمیانه از جمله رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده اند .
آمریکا به جای مبارزه با تروریسم با گروههایی که منافع خودش را به طور مستقیم هدف قرار می دهد ، مقابله می کند .
مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن خاطر نشان کرد : بر اساس گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا ، گروهک منافقین یا مجاهدین خلق در عراق در صدر گروههای تروریستی قرار دارد ، اما با وجود این گزینش ، ایالات متحده پس از سقوط " صدام حسین " و اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی با نرمش قابل توجهی با این گروه برخورد کردند .
عابدین در پاسخ به این سئوال که " اگر ادعای آمریکا را درباره نقش بن لادن و القاعده در 11 سپتامبر بپذیریم و به سابقه پیدایش این گروه نگاهی بیندازیم ، آیا می توانیم یازده سپتامبر را مصداق نتایج سیاستهای پیشین آمریکا بدانیم ؟ " خاطر نشان کرد : صحنه بسیار آشفته ای در دهه 60 در افغانستان ایجاد شده بود ، صحنه ای که پاکستانی ها و عربستانی ها به طور مستقیم در این کشور برای مقابله با اشغال شوروی ها سرمایه گذاری می کردند و آمریکایی ها در آن زمان با شوری سابق در یک نبرد حیاتی قرار داشتند و ایالات متحده در پی فرصتی بود تا انتقام ویتنام را از شوروی ها بگیرد و در این امر هم موفق بود .
مدیر تحقیق در مرکز مطالعات تروریسم در لندن گفت : تروریسمی که آمریکایی ها درصدد به کار بردن آن علیه شوروی ها بودند ، علیه خودشان بازگشت ، چون ایالات متحده بلافاصله پس از خروج ارتش سابق سرخ از افغانستان در فوریه 1989 تمام ارتباطات خود را با این کشور قطع کرد که این موضوع سبب حمله به برج دوقلو در نیویورک شد .


نوشته شده در   جمعه 19 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode