"فلسفه براوئر" نوشته مارک فانآتن و ترجمه محمد اردشیر در 208 صفحه از سوی انتشارات هرمس منتشر شد.
خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: "فلسفه براوئر" به گفته مؤلف آن مقدمهای بر اندیشههای براوئر فیلسوف است. این اثر با شرحی بر فلسفه ریاضی بتشکنانه او یعنی "شهودگرایی" به اندیشههای این فیلسوف پرداخته است.
لویتزن اخبرتوس یان براوئر در سال 1881 در هلند متولد شد. وی در دوران نوجوانی خویش فلسفهای شخصی بنیاد نهاد که در تمام دوران زندگیاش به آن توجه داشت و از آن برای تغییرات اساسی در ریاضیات استفاده کرد. وی همچنین توپولوژی جدید را بنا نهاد. براوئر در نهایت در سال 1966 توسط چند اتومبیل زیر گرفته و کشته شد.
فانآتن کتاب خود را در شش فصل تدوین کرده و در آن درباره فلسفه و مبانی مکتب شهودگرایی در ریاضیات نزد براوئر سخن گفته است.
در نخستین فصل با عنوان "دو عمل شهودگرایی" به مباحثی چون هستیشناسی، اعداد اصلی ممکن، شهود، حقیقت، نقش زبان و جایگاه منطق میپردازد. برهانها و منطق، دنبالههای انتخاب، برهان براوئر برای قضیه نرده و استدلالهای ذهن آفریننده عنوان فصول دو تا پنج هستند.
در فصل ششم و پایانی با عنوان "بینالاذهانی"، فانآتن موضوعاتی مانند شهودگرایی و تهدید روانشناسیگرایی، انکار روانشناسیگرایی از جانب براوئر و ذهن آفریننده به عنوان فاعل شناسای استعلایی پدیدارشناسی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
محمد اردشیر استاد دانشکده ریاضیات و منطق در دانشگاه صنعتی شریف با گرایش منطق و ریاضیات شهودگرا است؛ رویکردی در ریاضیات که ارتباط بسیار عمیقی با فلسفه دارد. پیش از این از وی کتابی به نام منطق ریاضی در ایران نیز به چاپ رسیده که در سال ۱۳۸۴ به عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب شد.