ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 10 شهريور 1389     |     کد : 9103

اوباما: نقش رزمي آمريكا در عراق به پايان رسيده است

عليرغم حضور 50 هزار نيروي آمريكايي مستقر در عراق، رئيس‌جمهوري آمريكا در سخنراني ملي شب گذشته خود تأكيد كرد كه نقش رزمي آمريكا در عراق به پايان رسيده است...

عليرغم حضور 50 هزار نيروي آمريكايي مستقر در عراق، رئيس‌جمهوري آمريكا در سخنراني ملي شب گذشته خود تأكيد كرد كه نقش رزمي آمريكا در عراق به پايان رسيده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري يونايتدپرس اينترنشنال، "باراك اوباما " شب گذشته در حين سخنراني 18دقيقه‌اي خود كه از دفتر كار وي در كاخ سفيد در تلويزيون ملي آمريكا پخش شد، تأكيد كرد كه مأموريت رزمي آمريكا در عراق به پايان رسيده است و هم‌اكنون زمان تمركز بر اصلاح اقتصاد آمريكا است.
وي ادامه داد: مردم عراق هم‌اكنون مسئوليت امنيت كشور خود را برعهده دارند. پايان اين جنگ، نه تنها به نفع عراق است بلكه به نفع ما نيز هست. آمريكا براي آنكه آينده عراق را در دستان مردم عراق قرار دهد، هزينه زيادي را صرف كرده است. آمريكا زنان و مردان جوان خود را به عراق فرستاده است تا ايثارگري‌هاي بي‌شماري انجام دهند و منابع گسترده‌اي را در عراق هزينه كرديم و اين در حالي است كه بودجه‌هاي اندكي در كشور داشتيم.
در حالي كه رئيس جمهور آمريكا از پايان جنگ 7 ساله عراق خبر داده است، گزارش‌هاي رسانه‌اي حاكي از آن است كه در اين جنگ يك ميليون نفر از مردم عراق كشته شده‌اند و سازمان‌هاي محلي هزينه مادي اين جنگ را 900 ميليارد دلار برآورد كرده‌اند.
بر اساس اين گزارش، مردم عراق خسارت‌هاي جاني و مالي بسياري را متحمل شده‌اند و حضور اشغالگران آمريكايي نيز مشكلات روحي را براي مردم عراق به دنبال داشته است.
خبرگزاري الدار العراقية نيز اخيرا در مقاله‌اي گزارش داد كه 8 ميليون زن بيوه و يتيم و صدها هزار كشته و زخمي دستاورد هفت سال اشغالگري آمريكا در عراق بود كه به بهانه سلاح‌هاي كشتار جمعي به اين كشور لشكركشي كرد.
اوباما كه به نوعي تمامي تلاش خود را به كار گرفته بود كه عليرغم حضور 50 هزار نيروي ديگر آمريكايي در عراق، تلقين كند كه مأموريت آمريكا در عراق به پايان رسيده است، اعلام كرد: ما بعلت اعتقاد مشترك خود با مردم عراق، پشتكار داشتيم و آن اعتقاد اين است كه با خروج از خاكستر جنگ، آغاز جديدي در اين مهد تمدن [عراق] ظهور پيدا خواهد كرد.
وي به منظور منحرف كردن بحث عراق به بحث اقتصادي آمريكا ادامه داد: امروز، وظيفه اصلي ما احياي اقتصاد كشور آمريكا است و وظيفه ما است تا ميليون‌ها نفر از مردم آمريكا كه شغل‌هاي خود را از دست داده‌اند، مجدداً به كارشان بازگردانيم. ما به منظور تقويت قشر متوسط جامعه خود، بايد آموزشي را در اختيار كودكان خود قرار دهيم كه استحقاق آن را دارند و تمامي كارگران ما بايد مهارت‌هايي را در اختيار داشته باشند كه به منظور رقابت در اقتصاد جهاني مورد نياز است.
رئيس‌جمهوري آمريكا تأكيد كرد: ما بايد به سوي صنايعي جهش كنيم كه ايجاد اشتغال كند و به وابستگي خود به نفت خارجي پايان دهيم. ما بايد با ابتكار عمل، اجازه دهيم تا محصولات ما خط مونتاژهاي ما را تشكيل دهند و تفكري را پرورش دهيم كه از كارفرمايان ما نشأت گرفته شده باشد.
وي تأكيد كرد كه عقب‌نشيني نيروهاي رزمي آمريكا از عراق به اين معنا نيست كه آمريكا به جهان پشت كرده است.
اوباما تصريح كرد: عقب‌نشيني نيروهاي آمريكايي در عراق بايد اين پيام را به جهان ابلاغ كند كه آمريكا درصدد است تا رهبري ما در اين قرن جوان را حفظ و تقويت كند.
رئيس‌جمهوري آمريكا مردم عراق را بعلت برعهده گرفتن امنيت كشور خود تحسين كرد و گفت: در همه‌جا، زنان و مردان آمريكايي با يونيفورم خود با شجاعت و اراده، خدمت كردند. من بعنوان يك فرمانده كل، به خدمات اين نيروها افتخار مي‌كنم و همانند تمامي مردم آمريكا من نيز مديون ايثارگري‌هاي آنها هستم.
وي در پايان سخنان خود اعلام كرد كه كاهش نيروهاي آمريكايي در عراق، تلاش‌هاي آمريكا در افغانستان را برجسته مي‌كند و به افغان‌ها زمان مي‌دهد تا براي خود مبارزه كنند و از خود دفاع كنند.
بسياري از تحليلگران و مفسران بر اين باورند كه اظهارات اوباما در خصوص ادامه مأموريت در عراق تنها به منظور حفظ حضور نيروهاي آمريكايي در عراق است و اين در حالي است كه طبق پيمان امنيتي آمريكا و عراق، تمامي نيروهاي آمريكايي بايد تا سال 2011 از عراق خارج شوند.
"رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا نيز از جانب خود در سخنراني روز گذشته خود در ايالت "ويسكانسين " اعلام كرد كه هنوز براي مارش پيروزي در عراق زود است.
وي تصريح كرد: من نمي‌گويم كه همه چيز در عراق خوب است يا لزوماً خوب خواهد بود. انتخابات اخير عراق هنوز به تشكيل يك دولت ائتلافي منتهي نشده است. تنش‌هاي قومي به عنوان يك واقعيت زندگي باقي مانده است. القاعده در عراق تا حدودي ضعيف شده است اما هنوز به طور كامل از بين نرفته است. هم‌اكنون زمان مارش پيروزي نابهنگام يا تبريك به خودمان نيست. ما هنوز در عراق كار داريم و در آنجا مسئوليت‌هايي را برعهده داريم.
اظهارات وزير دفاع آمريكا در شرايطي اعلام شده است كه عليرغم حضور نيروهاي رزمي در آمريكا نيز خشونت‌ها در سراسر عراق شدت گرفته بود و تعداد بسيار زيادي از نظاميان و غيرنظاميان در خشونت‌هاي عراق جان خود را از دست دادند. 


نوشته شده در   چهارشنبه 10 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode