ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 9 شهريور 1389     |     کد : 9075

نيوزويك اجرايي شدن تحريم‌ها عليه ايران را بعيد دانست

يك مجله آمريكايي با اشاره به عدم تبعيت شركت‌هاي خارجي از آمريكا در اعمال تحريم‌هاي تصويب شده عليه ايران نوشت كه بعيد است تحريم هاي جديد عليه ايران اجرايي شود...

 يك مجله آمريكايي با اشاره به عدم تبعيت شركت‌هاي خارجي از آمريكا در اعمال تحريم‌هاي تصويب شده عليه ايران نوشت كه بعيد است تحريم هاي جديد عليه ايران اجرايي شود.
به گزارش فارس به نقل از مجله آمريكايي "نيوزويك "، "باراك اوباما "، رئيس جمهور آمريكا از تحريم‌هاي اخير غرب عليه ايران به عنوان سخت‌ترين تحريم‌هايي كه تا به حال عليه ايران تصويب شده است نام برده است. تحريم‌هاي آمريكا ماه گذشته به تصويب رسيد و توسط رسانه‌ها درباره تاثير آنها بر روي بخش انرژي و فرآوردهاي نفتي ايران تبليغات بسياري صورت گرفت.
نيوزويك در ادامه آورده است: به واسطه اين تحريم‌ها در حقيقت شركتها چند مليتي كه روابط نزديكي با آمريكا دارند از سرمايه گذاري هاي بيش از 20 ميليون دلار در ايران منع شده اند. اين ميزان از 40 ميليون دلار كاهش پيدا كرده است كه البته به سختي بتوان گفت كه موجب تغييري جدي خواهد شد. تحريم‌هاي اعمال شده همچنين به اوباما اين اختيار را مي‌دهد كه قرارداد شركت هاي متحد آمريكا را كه با ايران معامله مي كنند را به صورت يكطرفه فسخ كند.
اين مجله آمريكايي نوشت: درباره اينكه واشنگتن تحريم‌هاي جديد عليه ايران را اجرا كند، ترديد وجود دارد. يك مقام دولت آمريكا به تازگي پذيرفته است كه وي نمي داند چه تنبيهي براي 7 شركت خارجي كه با ايران روابط تجاري داشته اند بايد در نظر گرفته شود. در بين اين 7 شركت نام شركت بزرگ كشتيراني "مائرسك " به چشم مي‌خورد كه يك ميليارد دلار قرارداد تجاري با آمريكا دارد و همچنين در بخش انرژي ايران سرمايه‌گذاري كرده است.
نيوزويك افزود: تحريم‌هايي كه توسط اتحاديه اروپا در ماه جولاي تصويب شده نتوانسته است بخش انرژي را در ايران پوشش دهد و شركت هاي آلماني مانند "سيسن كروپ " و "ليند گروپ " كه در بخش پروژه‌هاي پالايشگاهي و گاز طبيعي فعال هستند به فعاليت خود ادامه مي‌دهند. علامتي كه نشان مي‌دهد ايران، هراسي از تحريم‌هاي اخير ندارد اين است كه شاخص بورس ايران هم اكنون به بالاترين حد خود از زمان تاسيس آن در 43 سال گذشته رسيده است.

***دفاع شركت سوئيسي از قراردادش با ايران***
در ارتباط با ناكارآمدي تحريم هاي تصويب شده آمريكا مي توان به قرارداد شركت اي‌جي‌ال اشاره كرد كه با وجود حمايت سوئيس از تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران، سخنگوي اين شركت سوئيسي به دفاع از قرارداد همكاري ميان اين شركت و ايران مي‌پردازد.
"ليلي فري "، سخنگوي اين شركت با تاكيد بر اينكه همكاري اي‌جي‌ال مقررات بين‌الملل را نقض نمي‌كند، افزود: ما با شركت ملي صادرات گاز ايران قرارداد داريم نه با آقاي احمدي‌نژاد.
"مارك والاس "، سفير سابق آمريكا در سازمان ملل درباره شركتهايي كه تحريم‌هاي ايران را نقض مي‌كنند، مي‌گويد: اين شركتها بايد بين ايران يا آمريكا، يكي را براي تجارت انتخاب كنند.
وي كه از ناديده گرفتن تحريم‌ها عليه ايران برافروخته است، مي‌افزايد: اگر شركتهاي فوق اين كار را نكنند، دولت آمريكا بايد روابط خود را با آنها قطع كند. ما اميدواريم كه به اين نقطه نرسيم.
شركت سوئيسي اي‌جي‌ال قراردادي 23 ميليارد دلاري با بخش گاز ايران دارد. براساس اين گزارش، اين شركت، سالانه بايد بيش از 190 ميليارد متر مكعب گاز طبيعي ايران را از طريق تركيه به بازارهاي ايتاليا منتقل كند. بنابراين به نظر مي‌رسد كه چشمپوشي از اين مبلغ كار آساني براي شركت اي‌جي‌ال و هر شركت ديگري نباشد.

***شركتهاي تابع آمريكا؛ بازنده‌هاي عرصه تحريم ايران***
اما در ميان شركتهاي غربي، شركتهايي هستند كه به تحريم‌هاي غرب عليه ايران گردن مي‌نهند كه نتيجه آن چيزي جز ضرر براي اين شركتها و باز شدن فرصت‌هاي جديد براي شركتهاي ديگر در بازار ايران نيست. پايگاه اينترنتي ولترنت در مقاله‌اي به قلم "پيتر سيموندز " مفسر سياسي نوشت: عدم همكاري شركت‌هاي سرمايه‌گذار با ايران در بخش‌هاي مختلف تجاري و اقتصادي، خسارات فراواني را نصيب اين شركت‌ها و كشورهاي سرمايه‌گذار در ايران مي‌كند.
اين گزارش افزود: با توجه به تحريم‌هاي اعمال شده از سوي ايالات متحده و عدم همكاري اين شركت‌ها با ايران در بخش‌هاي مختلف تجاري و اقتصادي، خسارات فراواني را نصيب اين شركت‌ها و كشورهاي سرمايه‌گذار در ايران مي‌كند.

*** شكايت هند از تحريم‌هاي ايران***
ماه گذشته ميلادي پس از اينكه اوباما قانون تحريم‌هاي جديد و شديد يكجانبه عليه ايران را به امضا در‌آورد، «نيروپاما رائو» ديپلمات ارشد هند گلايه كرد كه اين نوع ابتكار عمل‌ها مي‌تواند تاثير نامطلوب و مستقيمي بر شركت‌هاي هندي و مهمتر از آن بر امنيت انرژي اين كشور و تلاش‌هاي دولت هند براي تحقق نيازهاي توسعه‌‌اي مردم اين كشور داشته باشد. دهلي‌نو همچنان به اعلام حمايت خود از حق ايران براي برخورداري از انرژي هسته‌اي غيرنظامي ادامه مي‌دهد و مقامات اين كشور صراحتا اعلام مي‌كنند كه تصور نمي‌كنند تحريم‌ها بهترين راه براي متقاعد كردن ايران به كنار گذاشتن برنامه تسليحات هسته‌اي اين كشور باشد.
نيوزويك ادامه داد: هند از زمان‌هاي دور هنگامي كه ايران، سرزمين پارس و پادشاهي ايران بود و هند نيز تحت حاكميت خاندان مغول بود، از روابط نزديكي با ايران بهره‌مند بوده است.


نوشته شده در   سه شنبه 9 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode