محققان بر اين باورند که گياهان دارويي چيني تاثير بسزايي در درمان سرطان و کاهش علائم شيمي درماني ناشي از آن دارند.
به گزارش خبرگزاري مهر، طبق يافتههاي محققان دانشگاه "ييل" داروهاي گياهي چيني که قدمتي بيش از 1800 سال دارند، آسيبهاي روده اي که بيماران سرطاني در دوره شيمي درماني به آن دچار ميشوند را کاهش داده و در عين حال تاثير بسزايي در درمان سرطان دارند.
مطالعات انجام شده توسط محققان اين دانشگاه نشان ميدهد ترکيبي از گياهان چيني که در درمان تهوع، اسهال و استفراغ به کار ميروند تهوع هاي مشابهي که با استفاده از داروي شيمي درماني در بيمار بروز ميکند را با تحريک قسمتي از سلول روده و کاهش التهاب آن کم ميکند.
اين دارو که با نام "هانگ تين تنگ" يا "PHY906" شناخته شده است براي درمان سرطان در موشهايي که شيمي درماني ميشدند مورد استفاده قرار گرفت.
اين مطالعه ثابت ميکند در مقايسه با موشهايي که داروهاي شيمي درماني معمول را دريافت کردهاند فرمولهاي دارويي که قدمت چند صد ساله دارند عوارض کمتري دارند بطوريکه اندازه تومورها در اين موشها کوچکتر شده، کاهش وزن کمتري داشته و مسمويت ناشي از مصرف اين داروها نيز کمتر است.
بر اساس گزارش ديلي روزتا، فرمولي که در اين آزمايشات استفاده شده، باعث تقويت رشد سلولهاي بنيادين روده اي شده است.
به گفته "تامي چنگ" استاد فارموکولوژي، اين ترکيب از شيمي درماني و داروهاي گياهي نشان دهنده اتحاد غرب و شرق در راستاي يافتن راهي براي درمان سرطان است. فهم طبيعت پيچيده داروهاي گياهي و بازبيني تاريخ پزشکي قديم هم ميتواند روزنهاي در راستاي کشفهاي جديد در حيطه پزشکي باشد.