بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضاي ستاد کنگره گرامیداشت شهدای پیشمرگان مسلمان کُرد که 14 اردیبهشت انجام شده بود، صبح ديروزدراین کنگره در شهر سنندج منتشر شد.
متن كامل سخنان حضرت آيت الله خامنه اي به اين شرح است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم (۱)
خیلی متشكریم از برادران عزیز که همّت کردند تا یاد گرامی پیشمرگان مسلمان کرد را احیاء کنند و زنده بدارند و نگذارند این فداکاریها فراموش بشود؛ تشکر میکنیم از این زحماتی که کشیدهاید و همچنین تشكر میکنیم از بیاناتی که آقای حسینی، آقای [رجبی] فرمانده، آقای ملّاقادر دوست قدیمی ما بیان فرمودید. انشاءالله که خداوند به همهی شماها توفیق بدهد و کمک کند.
بله، همانطور که اشاره کردید، برادران شجاع و بااخلاص در منطقهی کردنشین کم نبودند و در همهجای منطقهی کردنشین، برادران مؤمن و بااخلاص وجود داشتند که برای انقلاب واقعاً مایه گذاشتند. گل سرسبد اینها، همین جوانانی بودند که در مجموعههای پیشمرگان مسلمان کُرد مجتمع شدند، سلاح دست گرفتند و رفتند در میدان؛ هم جان خودشان را به خطر انداختند، هم خانوادههای خودشان را به خطر انداختند؛ این نکتهی مهمّی است. در اصفهان، در تهران، در یزد، در مشهد و در تبریز اگر چنانچه فرزند یک خانوادهای میرفت در میدان جنگ و به شهادت میرسید، مردم نسبت به اینها اظهارارادت میکردند؛ کسی به خود این جرئت را نمیداد و اصلاً کسی تمایلی نداشت که اینها را تهدید کند؛ [امّا] در کردستان اینجور نبود؛ در کردستان بعضی از خانوادههایی که جوانانشان میرفتند به شهادت میرسیدند یا مبارزه میکردند، از طرف ضدّ انقلاب مورد تهدید قرار میگرفتند. این جوانی که در مجموعهی پیشمرگان مسلمان کُرد با این شجاعت میآمد وسط میدان - که بنده یادم هست و کاملاً با این مجموعه آشنا بودم؛ مکرّر آنجاها رفته بودم، دیده بودم، میآمدند، میرفتند - هم جان خودش را در معرض تهدید قرار میداد، هم آرامش خانوادهی خودش را؛ میدانستند و میآمدند؛ اینها خیلی مهم است وامتحان خوبی دادند؛ حقّاً و انصافاً امتحان بسیار خوبی دادند.
دشمن از روز اوّل روی منطقهی کردنشین تکیه کرد؛ به دو جهت: یکی بهخاطر قومیّت، یکی بهخاطر مذهب؛ امیدوار بودند که بتوانند از این نقطه نفوذ کنند؛ در بلوچستان به یک نحو، در ترکمنصحرا به یک نحو، در کردستان به یک نحو. این اسناد و مدارک فراوان مربوط به منطقهی کردستان که در نهانخانههای امنیّتی رژیم طاغوت بود، همه افتاد دست ما؛ ما فهمیدیم سیاستهای اینها آنجا چه بوده است و چهکار میکردند. اینها از این سیاستها میخواستند بعد از پیروزی انقلاب استفاده کنند و منطقهی کردستان را تبدیل کنند به یک نقطهی آسیبپذیر و آسیبزن نسبت به انقلاب؛ هدف این بود. حالا شعارهای گوناگونی میدادند؛ بعضیشان شعار چپ میدادند، بعضی حتّی شعارهای اسلامی میدادند. در همین منطقهی کردستان از ضدّ انقلابِ معارض با نظام اسلامی، کسانی بودند که آیهی قرآن میخواندند - که خب همه یادمان هست؛ کسانی که در این قضیّه بودند، یادشان هست - امّا در واقع داشتند برای ضدّ انقلاب، برای آمریکا، برای رژیم صهیونیستی کار میکردند، تلاش میکردند وهمهی نیروی خودشان را هم مصرف کردند بلکه بتوانند آن منطقه را ناامن کنند؛ خب این منطقه ناامن نشد. خب بله، جوانهای ما از جاهای مختلف رفتند کردستان امّا اگر دل مردم کُرد با انقلاب نبود، بازهم اینها میتوانستند کار بکنند؟ معلوم است که نه؛ اگر ده برابرآن مقداری که ما نیرو فرستادیم کردستان، میرفتند کردستان امّا دل مردم کرد با اینها نبود، نمیتوانستند کار بکنند؛ مردم کُرد و خیلی از علمای کُرد دلشان با اینها بود؛ بعضی از علمای کرد را ضدّ انقلاب شهید کرد که آخرینش همین چند سال پیش مرحوم شیخالاسلام بود؛ در سنندج این مرد خالص و پاک را شهید کردند؛ بنابراین کاری که در آن منطقه انجام گرفت به همّت برادران بود.
من خاطرات زیادی دارم؛ حالا پاوه را آقای ملّاقادر گفتند؛ من یادم است روزی که اوّلبار بعد از قضایای پاوه، رفتیم، هوا هم سرد بود، رفتیم آن منطقهی بالا [ی شهر] و جوانهایی که آنجا بودند [دیدیم] و رفتیم مسجد ایشان.(۲) حقیقتاً مردم در آن منطقه با غربتی که در خانهی خودشان داشتند، برای نظام جمهوری اسلامی تلاش میکردند و خدمت میکردند و زحمت میکشیدند، یعنی واقعاً اینجوری بود. خب بحمدالله اثرهم کرد؛ امروزهم در آن مناطق [همین وضع] هست. آنچه مهم است این است که ما بدانیم دشمن آرام نمینشیند؛ اگر خیال کنیم که دشمن آرام خواهد نشست، نه، دشمن تا آنجایی که بتواند دشمنی خواهد کرد و نقشه خواهد ریخت و اقدام خواهد کرد؛ پول هم در اختیارشان هست، دستگاههای امنیّتیشان هم وسیع است، دستگاههای تبلیغاتیشان هم وسیع است و تلاش میکنند؛ ما باید بیدار باشیم ما بایستی بیدار باشیم. همانطور که عرض کردم، این مسالهی شیعه و سنّی مسالهی مهمّی است. آنها روی مسالهی شیعه و سنّی تکیه کردهاند؛ سعی کردند از هر دو طرف تعصّبها را برانگیخته کنند؛ یعنی آتش تعصّب را، هم در طرف شیعه، هم در طرف سنّی برانگیخته کنند. یک عدّهای هم خب از روی غفلت، همیشه بازیچهی دست این چیزها میشوند. انسانهای دلسوز و علاقهمند باید حواسشان خیلی جمع باشد که اسیر این معانی نشوند. واقعاً اینجوراست که آن کسی که در کسوت طرفداری از تسنّن، بنا میکند به شیعه حمله کردن و دشمنی خود را از حد میگذراند، هیچگونه علاقهای در مرکز امر به تسنّن و به اسلام ندارد. عین همین قضیّه در مورد [تشیّع هست]؛ کسانی هستند که محرّک آتش تعصّب در شیعه بر ضدّ اهل تسنّن هستند، درحالیکه هیچگونه انگیزهی دینی در آنها نیست؛ اینها از چه کسانی استفاده میکنند؟ از متوسّطین و متوسّطاتی که درست توجّه به جوانب قضیّه ندارند؛ علاقهی مذهبی دارند امّا عقل و توجّه و حکمت لازم در آنها نیست که بفهمند هدف دشمن چیست. اینها از دو طرف تحریک میکنند؛ همه بایستی مراقب باشیم، نگذاریم این توطئه به نتیجه برسد. بنده از همان مدّتها پیش این را میگفتم که انگلیسها در این مساله خیلی تجربه دارند، آنها از آمریکاییها تجربهشان بیشتر است، تجربهی اختلاف افکنی بین تشیّع و تسنّن در آنها خیلی بیشتر است؛ خوب بلدند چهکار بکنند که دو طرف را به جان هم بیندازند. یکوقت بهنحوی حرف میزنند که گویی طرفدار اهل سنّت اند. حالا دیدید در مجلس کنگرهی آمریکا بهعنوان حمایت از اهل سنّت عربِ عراق، طرح تصویب میکنند! حالا آنها آیا واقعاً به اهل سنّت علاقه دارند؟ آنها ضدّ هرچیزی هستند که نشانی از اسلام دارد؛ برایشان شیعه و سنّی هم فرقی ندارد؛ به این نکته بایستی توجّه کرد. بنابراین مسالهی مذهب یک مساله است، حالا خوشبختانه «...» [دشمنان] نمیتوانند از عامل کردی استفاده کنند؛ با اینکه در بعضی از کشورهای دیگر از عامل کردی خوب میتوانند استفاده کنند، در ایران از این عامل نمیتوانند استفاده بکنند ولیکن خب تبلیغات را میکنند، از عامل اختلاف مذهبی استفاده میکنند؛ مسالهی قومیّت یک مساله است. بهانهها را باید از دست اینها گرفت.
کار فرهنگی که آقای ملّاقادر گفتند کاملاً درست است، کار فرهنگی بسیار خوب است. حالا همین حرکتی که در زمینهی پیشمرگان مسلمان کُرد دارید انجام میدهید، این خودش یک کار فرهنگی است؛ اگر این کار را خوب و تمیز و جامع انشاءالله از آب دربیاورید، این خودش یک کار فرهنگی باارزشی است، این را باید انجام داد. کارهای خدماتی و اقتصادی هم باید انجام بگیرد؛ واقعاً جوانها نباید بیکار بمانند، بیکاری منشأ فساد است و مسائل مربوط به جوانها مسائل درجهی یک است. امیدواریم انشاءالله خداوند متعال به همهی شماها توفیق بدهد، بتوانید این کارهایی را که شروع کردهاید، به بهترین وجهی انشاءالله به پایان برسانید.
و السّلام علیکم و رحمه الله و برکاته
۱- این کنگره در تاریخ 28/۲/۱۳۹۴ در سنندج گشایش یافت. پیش از سخنان معظّمله، حجّتالاسلام سیّدمحمّد حسینی شاهرودی (نمایندهی ولیّفقیه در استان کردستان)، سرتیپ۲ پاسدار محمّدحسین رجبی (فرمانده سپاه کردستان و دبیر کنگره) و ماموستا ملّاقادر قادری (امام جمعه پاوه) مطالبی بیان کردند.
۲- مسجد میدان
رئيس مجلس: سلاح داعش از مريخ نيامده است
سرويس شهرستانها ـ رئيس مجلس شوراي اسلامي در نخستين کنگره پيشمرگان مسلمان کُرد در سنندج با بيان اينکه عظمتي که شهدا دارند در هيچ صنف ديگري مشاهده نشده است، افزود: شهداي پيشمرگ مسلمان کُرد در تاريخ انقلاب اسلامي نقش بي بديلي داشتند.
دكتر لاريجاني با بيان اينکه موضوع مجاهدت يک موضوع رکني براي يک مسلمان است نه حاشيهاي افزود: اصل حيات واقعي يک مسلمان با بصيرت اين است که اهل مجاهدت باشد و عظمت ايران اسلامي بهخاطر همين مجاهدتها بود.
وي با بيان اينکه ملت اسلامي امروز احتياج به اخوت و برادري دارد، افزود: اتفاقاتي که با نام اسلام در برخي از کشورهاي مسلمان ميافتد، نه تنها ارتباطي به اسلام ندارد، بلکه برادر کشي است.
رئيس مجلس، با بيان اينکه داعش دست پرورده استکبار و آمريکا است، اضافه کرد: سلاح دستان داعش که از مريخ نيامده از آمريکا و غرب براي کشتار مسلمانان آمده است.
لاريجاني با بيان اينکه اگر ملتي اقتصاد بيماري داشته باشد استقلال سياسي آن هم لطمه ميخورد افزود: اقتصاد سالم وقتي ايجاد ميشود که استقلال اقتصادي در آن محقق شود، رونق توليد داشته و متکي به واردات نباشد.
به گفته وي اگر روحيه مجاهدت در کشور باشد اقتصاد ما اقتصادي سالم خواهد بود لذا بايد روحيه مجاهدت را در خود تعبيه کنيم و وقتي با مشکل اقتصادي مواجه ميشويم با همين روحيه وارد شويم.
وي با تاکيد بر تلاش براي رفع محروميت در کردستان، گفت: آمار بيکاري در کردستان بالاست و سرمايه گذاري ويژه براي کردستان بايد ايجاد شود تا محروميت از اين استان رخت بر بندد.
نماينده ولي فقيه در کردستان دراين كنگره گفت: امروز يمنيها در مبارزه با آل سعود رزمندگان ايراني را الگوي خود قرار دادهاند و شيعه و سني در کنار يکديگر عليه دشمن ميجنگند.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد حسيني شاهرودي افزود: رزمندگان شيعه و سني در استان کردستان نگذاشتند يک وجب از خاک ميهن به دست دشمن بيفتد.
حماسه پيشمرگان مسلمان کُرد
رئيس سازمان بسيج مستضعفان، با بيان اينکه پيشرفت و عظمت کشور مديون فداکاريها و از خود گذشتگي شهداي انقلاب اسلامي بويژه شهداي پيشمرگ مسلمان کرد است، افزود: منشا سلحشوري جوانان لبناني و فلسطيني حماسه پيشمرگان مسلمان کرد است.
سردار محمد رضا نقدي افزود: هزاران رزمنده شافعي مذهب که با صلابت در يمن در مقابل وهابيت و جنايتهاي آنان ايستاده اند، از پيشمرگان مسلمان کُرد درس گرفته اند.
اين کنگره به منظور تجليل و گراميداشت ياد و خاطره شهداي پيشمرگ مسلمان کُرد و با حضور جمعي از خانوادههاي پيشمرگان مسلمان کُرد استانهاي آذربايجان غربي، کرمانشاه و کردستان درمسجد قباي سنندج برگزار شد.
تشييع پيکر 2 شهيد گمنام
در جريان برگزاري کنگره پيشمرگان مسلمان کُرد، پيکر 2 شهيد گمنام در مسجد قباي سنندج با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي تشييع شد.
اين 2 شهيد گمنام سال 62 و در جزيره مجنون به درجه رفيع شهادت رسيدند.