ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 6 مرداد 1403
شنبه 6 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 24 مرداد 1389     |     کد : 8849

روزه‌داران ديابتي سبزيجات بخورند

مصرف سبزيجات مهم‌ترين نكته‌اي است كه همه مردم در ماه رمضان از آن غافل مي‌شوند ، به همين خاطر غذاهايي را در برنامه خانواده بگنجانيد كه سبزيجات به شكلي در آن وجود داشته باشند...


 مصرف سبزيجات مهم‌ترين نكته‌اي است كه همه مردم در ماه رمضان از آن غافل مي‌شوند ، به همين خاطر غذاهايي را در برنامه خانواده بگنجانيد كه سبزيجات به شكلي در آن وجود داشته باشند.
دكتر حميرا حمايلي مهرباني متخصص تغذيه معتقد است در ماه مبارك رمضان به خاطر اين‌كه تنها در دو وعده افطار و سحر غذا مصرف مي‌شود بيشتر افراد هم فقط به دريافت انرژي سريع جهت سير شدن فكر مي‌كنند بنابراين ممكن است كه فرصت كافي براي استفاده از سبزيجات و ميوه‌ها را نداشته باشند، به همين دليل بهتر است برنامه‌ريزي براي استفاده از اين ماده غذايي در بين خانواده‌ها صورت گيرد.
دكتر مهرباني در گفتگو با جام‌جم مي‌افزايد: مهم‌ترين نكته‌اي كه افراد ديابتي بايد رعايت كنند، مصرف زياد سبزيجات و ميوه است، چون اين مواد داراي فيبر هستند كه به كنترل قند خون كمك مي‌كنند. البته مصرف سبزيجات نبايد حتما به صورت خام باشد بلكه مي‌توان به صورت مخلوط در غذاها و خورش‌‌ها استفاده كرد.
وي مي‌گويد: مصرف قندها در بيماران ديابتي بايد در اين ماه بيشتر مورد توجه باشد چرا كه غذاهايي در افطار و سحري ماه مبارك رمضان مانند حلوا، شله‌زرد، خرما و زولبيا و باميه مصرف مي‌شود كه داراي قند بالايي هستند و بيماران ديابتيك بايد در مصرف آنها دقت كنند تا مبادا قند آنها يك دفعه بالا برود و مشكلاتي را براي آنها ايجاد كند. البته افراد عادي هم بايد اين قندها را با ملاحظاتي مصرف كنند.
اين متخصص تغذيه مي‌گويد: نكته مهم ديگر تغذيه‌اي در اين ماه مصرف مواد نشاسته‌اي است، بيماران ديابتي بهتر است در ماه رمضان نان سنگك و بربري مصرف كنند، چرا كه به دليل داشتن سبوس اين نان‌ها هم فرد را مدت زيادي سير نگه مي‌دارد و هم چون بتدريج قند را در بدن آزاد مي‌كند، به كنترل قند خون در طول روز كمك مي‌كند.
اين متخصص تغذيه ادامه مي‌دهد: همچنين نبايد از ميوه‌هايي در اين ماه استفاده كرد كه قند خيلي بالايي دارند، به عنوان مثال براي مصرف خرما بايد محدوديت قائل شد، چرا كه امكان دارد قند خون ديابتي‌ها را بالا ببرد. در بيماران ديابتي احتمال ابتلا به عفونت‌هاي كليوي بالاست، بنابراين آنها در فاصله‌اي كه مجاز به مصرف مواد غذايي هستند بايد مايعات مصرف كنند.
به گفته وي منظور از مايعات چاي نيست، چون هيچ‌وقت چاي جبران مايعات را نمي‌كند و حتي اگر چاي زياد هم مصرف شود كليه‌ها مستعد ابتلا به عفونت مي‌شوند. آبميوه هم جاي مايعات را نمي‌گيرد چون آبميوه هم اندازه قابل توجه‌اي قند دارد كه ممكن است قند اين بيماران را بالا ببرد.

شرط روزه‌داري ديابتي‌ها
روزه‌داري ديابتي‌ها بستگي به شرايط فرد بيمار دارد كه حتما بايد با پزشك مشورت كند، چون پزشك بر اساس ميزان قند خون فرد و سوابق بيماري و سلامت كليه‌ها تصميم گرفته و اجازه روزه‌داري مي‌دهد.
دكتر مهرباني با بيان اين مطلب مي‌گويد: در ديابت نوع يك بيماران توانايي روزه‌داري را ندارند، چرا كه در اين نوع، بيشتر كودكان و افراد زير 30 سال مبتلا مي‌شوند كه نياز روزمره به تزريق انسولين دارند و به دليل اين‌كه بايد پس از مصرف انسولين ماده غذايي مصرف كنند، امكان روزه‌داري براي آنها ممكن نيست اما باز هم چنانچه پزشك برنامه تزريق انسولين را طوري تنظيم كند كه با سحر و افطار تنظيم شود، آنها منعي براي روزه گرفتن در اين ماه ندارند.
اين متخصص تغذيه در خصوص فاصله بين افطار و شام به هموطنان روزه‌دار مي‌گويد: براي روزه‌داران تغذيه‌اي مناسب است كه حجم كمتري داشته اما به دفعات بيشتري مصرف شود. بنابراين هميشه توصيه مي‌شود در لحظه افطار با يك غذاي خيلي سبك در حد آب ولرم و يك لقمه نان و پنير دستگاه گوارش فعال شده، سپس با يك فاصله حداقل يك ساعته شام ميل شود.

امير بامه‌‌
‌ جام‌جم


نوشته شده در   يکشنبه 24 مرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode