«احتمال برگزاري انتخابات جديد در ايتاليا غيرمحتمل نيست. البته نميتوان نقش سيلويو برلوسكني را براي ممانعت از ايجاد ائتلافي جديد توسط دشمن جديدش ناديده گرفت.»
سايت اينترنتي زود دويچه آلمان در تحليلي تحت عنوان "ابهام سياسي در ايتاليا" نوشته است:
«درصورتي كه بحران سياسي در ايتاليا به همين نحو ادامه يابد، جئورجيو ناپوليتانو رئيس جمهور اين كشور مجبور خواهد شد تا با انحلال پارلمان، برگزاري انتخابات زودهنگام در ماههاي آتي را اعلام كند.
اين در حالي است كه برلوسكني در مقابل روزنامه "La stampa" اين كشور اظهار داشت كه هيچ بحران دولتي در ايتاليا وجود ندارد و از اين رو نه ايجاد دولت موقت و نه انتخابات جديد در اين كشور عملي نخواهد شد.
برلوسكني در حالي خواستار كنارهگيري جيان فرانكو فيني، شريك خود در دولت ائتلافي از حزب و همين طور سمت پارلمانياش شده بود كه وي اكنون اميدوار است دشمن جديد وي و همين طور حزبي كه قرار است از سوي وي تشكيل شود يعني حزب "آينده و آزادي براي ايتاليا" همچنان از دولت برلوسكني حمايت كند و در زمينه اختلافات نظرها به توافقات مشتركي دست يابند.
اظهارات خوشبينانه برلوسكني در حالي مطرح ميشود كه رسانههاي اين كشور ضمن غير مهم خواندن اين اظهارات، حدس ميزنند كه برلوسكني به طور پنهاني خود را براي انتخابات جديد در پاييز و يا حتي بهار سال آتي آماده ميكند تا از اين طريق بتواند از تشكيل يك ائتلاف قوي توسط فيني و ديگر دشمنان خود جلوگيري كند.
به گونهاي كه طبق نظر "لوكا ريكولفي"، جامعه شناس ايتاليايي، زمان عليه برلوسكني سپري ميشود.
طبق اظهارات ريكولفي، برلوسكني اكنون تلاش ميكند تا فيني را به عنوان خيانتكاري معرفي كند كه دولت انتخابي مردم را از دو سال پيش به ورطهي نابودي كشانده است.
اكنون براي فيني اين مساله محرز شده است كه برلوسكني دير يا زود تلاش خواهد كرد كه وي را به عنوان يك لكه ننگ از ائتلاف فراري دهد.
فيني هفته گذشته تشكيل يك گروه پارلماني جديد را اين گونه توجيه كرد كه برلوسكني غيرليبرال به وي و هوادارانش در خروجي را نشان داده است.
فيني علاوه بر اين، گفت كه گرچه اكنون عقايد شخصي را روشنتر ميتوان بيان كرد، اما بايد به دولت و برنامه انتخابات تا حدامكان امين و وفادار ماند.
البته اين مساله براي برلوسكني خارج از ريسك نخواهد بود كه شرايط كشور به سمت و سويي كشيده شود كه انتخابات جديد و فوري برگزار شود، چرا كه رئيس جمهور را به بازي ميكشاند كه وي تنها در اين صورت بايد انحلال پارلمان براي برگزاري انتخابات جديد را برعهده بگيرد و البته قبل از آن بايد ابتدا شرايط براي تشكيل دولت انتقالي را فراهم آورد.
البته تشكيل دولت موقت پيشنهادي است كه از سوي دبير كل حزب دموكراتيك كه بزرگترين حزب مخالف است و همين طور رهبر دموكرات مسيحيها مطرح شده است، چرا كه اين دو معتقدند در شرايطي كه ايتاليا در بحران اقتصادي به سر ميبرد كشور قادر به برگزاري انتخابات جديد نخواهد بود.»
ايسنا