نتايج تحقيقات نورولوژيست هاي آمريکايي نشان مي دهد که مغز افرادي که دچار شکست عاطفي شديد مي شوند واقعا دچار جنون مي شود.
به گزارش لايو ساينس ، داستان عاشقانه ليلي و مجنون و اشعار چون «درد عشقي کشيده ام که مپرس» مي توانند يک ريشه علمي داشته باشند. به طوري که دانشمندان کالج پزشکي آلبرت انيشتين از دانشگاه يشيوا در نيويورک دريافتند که عشق به شدت مغز را به خود وابسته مي کند و زمانيکه فرد دچار شکست عاطفي مي شود نتايج اين شکست مي تواند واقعا مغز را دچار جنون کند.
در حقيقت عشق درست مثل يک داروي مخدر عمل مي کند که وقتي به بدن نرسد بيمار به شدت آشفته مي شود.
اين محققان با کمک دستگاه رزونانس مغناطيسي از مغز 15 دانشجوي کالج که به تازگي دچار شکست عشقي شده بودند تصوير برداري کردند.
اين تصاوير نشان داد که فضاهايي از مغز اين داوطلبان دچار فعاليت شديد شده اند. ناحيه بطني غشايي که تحريکات را کنترل مي کند و مهمترين فضاي مغز در بروز احساسات ناشي از عشق هاي رومانتيک است يکي از نواحي پرفعال پس از شکست عاطفي بود.
هسته اکومبنس و کورتکس هاي مداري پيشاني و جلوپيشاني که با آرزو و اعتياد به مواد مخدر ارتباط دارند و در پايان کورتکس جزيره اي و کورتکس کمربندي قدامي که با دردهاي فيزيکي و استرس مرتبطند در اثر شکست عشقي به شدت دچار جنون شده بودند.
نتايج اين تحقيقات نشان مي دهد که شکست عاطفي واکنش هاي جنون واري در مغز عاشق دل شکسته ايجاد مي کند ، به طوري که اين جنون ها مي تواند موجب تغيير شکل مغز شود.
مهر