ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 15 تير 1389     |     کد : 8313

پيشنهاداتي عجيب براي تقويت حافظه

گروهي از متخصصان حافظه و نويسندگان کتاب هاي مرتبط با اختلالات حافظه براي تقويت قدرت ذهن افرادي که به شدت درگير روزمرگي شده اند پيشنهادات جالب توجه و گاه عجيبي دارند...

 گروهي از متخصصان حافظه و نويسندگان کتاب هاي مرتبط با اختلالات حافظه براي تقويت قدرت ذهن افرادي که به شدت درگير روزمرگي شده اند پيشنهادات جالب توجه و گاه عجيبي دارند.
به گزارش مهر ، محققان در مرکز پزشکي اختلالات حافظه در بوستون مي گويند فراموش کردن يکي از نشانه هاي درگيري هاي ذهني فراوان در زندگي روزمره انسان ها است. اگر به ياد نداريد عينک خود را کجا گذاشته ايد، يا نام هم کلاسي جديدتان کلا از ذهن شما پاک شده، نشانه هاي مشغوليت شديد روزمره است که باعث مي شود از ميزان توجه فرد نسبت به موارد کم اهميت کاسته شود.
به اين شکل زماني که توجه کافي وجود نداشته باشد حافظه هايي که شکل مي گيرند چندان قدرتمند نبوده و فرد براي احيا يا به ياد آوردن آنچه مثلا به خاطر سپرده دچار مشکل خواهد شد. کليد حل اين مشکل متناسب نگه داشتن حافظه است. به گفته هري لوراين نويسنده کتاب «حافظه نامحدود: اسراري ساده براي جوان نگاه داشتن ذهن» ما بدن خود را تمرين مي دهيم تا متناسب نگه داريم اما اگر در بدني سالم توانايي هاي ذهني مناسب وجود نداشته باشد، تمامي زحمات به باد رفته است.
شيوه هاي زيادي براي به ياد سپردن موارد عادي روزمره وجود دارد، مي توان آنها را يادداشت کرد، يا به ليست هاي برنامه ريزي ابزارهاي الکترونيکي مانند بلک بري يا آي-پد سپرد، اما در صورتي که دسترسي به اين تجهيزات الکترونيکي و غير الکترونيکي وجود نداشته باشد و يا در صورتي که فردي بخواهد بدون وابستگي به اين تجهيزات، ذهن خود را قوي کند مي تواند از راه حل هايي که توسط متخصصان حافظه پيشنهاد شده اند استفاده کند:

به ياد سپردن نام ها
توجه کنيد: زماني که به فردي معرفي مي شويد کاملا به نامش توجه کنيد. سپس براي بهتر به ياد سپردن آن حروف نام را در ذهنتان تصور کرده و سعي کنيد نشانه اي شخصي براي نام بيابيد تا اسم در ذهنتان قفل شود. چندين بار استفاده از نام طي گفتگو با فرد مي تواند در حفظ آن در خاطر شما بسيار موثر باشد.
اسم را مصور کنيد: براي به خاطر سپردن نام هاي فاميلي پيچيده و دشوار بايد براي آنها مفهومي درست کرده و آن را در ذهنتان به تصوير بکشيد. سپس يک ويژگي در صورت فرد انتخاب کرده و آن را به تصوير ذهني وصل کنيد. هرچه ترکيب به دست آمده عجيب تر باشد، بيشتر به ياد شما خواهد ماند.
ميان نام ها و مفاهيم ارتباط به ياد ماندني خلق کنيد: برخي نام ها يادآور اسامي خاصي مانند نام کوه ها و يا مرتبط با مشاغلي خاص مانند ساختمان سازي هستند. براي مثال اگر بخواهيد نام فردي که رئيس يک شرکت معماري است را به ياد بسپاريد، تصوير وي را در برابر ساختماني بزرگ تصور کرده و به ياد بسپاريد.
کمي تقلب کنيد: مي توانيد پيشنهاداتي مانند آنچه خوانديد را با کمي تقلب تکميل کنيد. براي مثال اگر در جلسه اي کارت ويزيت فردي را دريافت کرديد، يادداشت کوچکي از ويژگي هاي وي بر پشت کارت بنويسيد، مثلا عينک قرمز به چشم داشت و در خيابان X زندگي مي کرد تا در صورت نياز بتوانيد وي را به راحتي به ياد آوريد.

به ياد سپردن موقعيت وسايل
کارهاي خود را به خود اعلام کنيد: به آنچه انجام مي دهيد توجه کنيد، به خود يادآوري کنيد «من کليدها را در جيب کت گذاشتم» تا به اين شکل حافظه اي شفاف از عملکرد خود داشته باشيد.
خود را عادت دهيد: خود را به قرار دادن وسايلي که در طول روز به آنها نياز داريد در جاهايي خاص و تعيين شده عادت دهيد.

به ياد سپردن کارها
براي به خاطر سپردن غير عادي باشيد: براي به خاطر سپردن کاري يک يادآور فيزيکي غير عادي خلق کنيد. مثلا براي به خاطر آوردن اينکه بايد قبض هايي که روي ميز گذاشته ايد را پرداخت کنيد، جسم نامربوطي مانند يک ميوه را بر روي آنها قرار دهيد تا با ديدن غير منتظره يک ميوه توجهتان به قبضها جلب شود.
ليست خريد خود را تبديل به آواز کنيد: براي به ياد سپردن مواردي مانند ليست خريد، شماره تلفن و يا ليست کارهاي روزانه آنها را با يکي از آهنگهاي مورد علاقه خود انطباق دهيد و آن را بخوانيد.
از ميانبرهاي حفظ کردني استفاده کنيد: براي به خاطر سپردن نامها، کارها يا ليست ها مي توانيد حروف اول هر کلمه از آنها را سر هم کرده و يک کلمه خلق کنيد و آن را به خاطر بسپاريد.
از بدن خود استفاده کنيد: اگر کاغذ يا قلم براي يادداشت کردن نداريد، از اعضاي بدن خود براي به خاطر سپردن چيزي مثلا ليستي از اقلام استفاده کنيد. براي مثال اگر بايد چسب، کلم بروکلي، مرغ، انگور و خميردندان بخريد تصور کنيد که پاهايتان در چسب گيرکرده، برگهاي بروکلي از جيب شلوارتان بيرون زده، مرغي در حال نوک زدن به شکم شماست، خوشه اي انگور از گردنتان آويزان شده و دهانتان پر از خمير دندان است.
از اتاق هاي خانه هم استفاده کنيد: در شيوه بالا مي توانيد ساختمان محل کار يا منزل خود را جايگزين بدن خود کرده و هر يک از اقلام خريد را به يکي از وسايل درون اتاقها يا خود اتاقها ربط دهيد.

به ياد سپردن ارقام
هر عدد را به يک شکل ربط دهيد: براي هر عدد در ذهن خود شکلي تصور کنيد. دايره براي 0، خودکار براي 1، قو براي 2، دستبند براي 3، قايق بادباني براي 4، قطعه اي پازل براي 5، پيپ براي 6، بومرنگ براي 7، آدم برفي براي 8 و راکت تنيس براي 9. به اين شکل براي به خاطر سپردن کد رمز کارت بانکي خود تصور کنيد که سوار بر قايق بادباني (4) هستيد که يک قو (2) به شما حمله مي کند و شما با يک راکت تنيس (9) به آن ضربه مي زنيد!
براي اعداد هم قافيه بيابيد: سعي کنيد واژه هايي بيابيد که با اعداد هم قافيه باشند و سپس با استفاده از اين واژه ها داستاني بسازيد.
از حروف الفبا استفاده کنيد: زماني که نام فيلم يا کتابي را فراموش کرده ايد، حروف الفبا را به ترتيب بگوييد. زماني که به حرف مشابه آغاز کننده نام فيلم برسيد، نام به يادتان خواهد آمد.
بخوانيد، بنويسيد، بگوييد، بشنويد: براي به خاطر سپردن مطلبي به ويژه مباحث درسي يادداشتهاي خود را بخوانيد، سپس آنها را تايپ کنيد، بعد آنها را بلند خوانده و صداي خود را ضبط کنيد و چندين بار صداي ضبط شده خود را گوش دهيد.
از رنگ ها استفاده کنيد: از رنگ ها در بخش هاي مختلف يادداشت هاي خود استفاده کنيد تا آنها را به همراه نام رنگ ها به ياد آوريد.


نوشته شده در   سه شنبه 15 تير 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode