ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 31 شهريور 1393     |     کد : 78392

بچه ها را عاشق صلح تربیت کنیم

مصطفی محقق داماد در همایش روز جهانی صلح با اشاره به نقش صدا و سیما در آموزش صلح و آرامش گفت: صدا و سیما برای آموزش صلح وقت بگذارد و فقط خون وخونریزی را به نمایش نگذارد.

مصطفی محقق داماد در همایش روز جهانی صلح با اشاره به نقش صدا و سیما در آموزش صلح و آرامش گفت: صدا و سیما برای آموزش صلح وقت بگذارد و فقط خون وخونریزی را به نمایش نگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله دکتر مصطفی محقق داماد، استاد دانشگاه شهید بهشتی در همایش روز جهانی صلح که به همت مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد، با اشاره به نقش کانت در ارائه صلح جهانی و پدید آمدن سازمان ملل گفت: در بین فیلسوفان کانت را پدر صلح جهانی می دانند و دلیل این امر را مقاله ای که کانت بنام صلح پایدار در این زمینه دارد می باشد، می دانند. این کتاب را این فیلسوف بزرگ بعد از حمله فرانسه به پروس تالیف کرده است و تحت تاثیر حال و هوای آن دوران بوده چرا نام کتاب را صلح پایدار گذاشته است.

وی افزود: کانت در متن کتاب می نویسد سالهای پیش مهمانخانه دار هلندی این عبارت طنز آمیز را با تصویری از یک گورستان در بالای تابلویی بر سر هتل خود نصب کرده بود که در بالای آن نوشته بود سرزمین آرامش ابدی یا صلح جاویدان. کانت ادامه می دهد که این عبارت درباره عموم مردم صادق است یا درباره کشورها و ملت ها در برابر جنگ؟ این عبارت نشان می دهد که کانت اسم کتابش را از این تابلو گرفته است که برخی معتقدند این نام برای این کتاب حاکی از یک یاس است که این فیلسوف برای صلح داشته است و خواسته است بگوید صلح پایدار فقط برای مردگان متصور است.

محقق داماد در ادامه سخنانش اظهارداشت: اما واقعیت این است که سؤالی که اینجا مطرح است و آن این است که کتابی که کانت نوشته است قبل از او بسیار در مورد آن یعنی صلح نوشته بودند از جمله توماس آکوئیناس هم از صلح می نویسد و همچنین ادیان الهی همه دم از صلح می زنند اما چرا کانت را پدر صلح جهانی می گویند. به نظرم درست است که قبل از کانت بسیاری در مورد صلح صحبت کرده اند اما هیچ کدام دست به دادن یک ساخت و کار نزده بودند، یک نظام و تشکیلات را پیشنهاد نکرده بودند. آکوئیناس گفته بود اما پیشنهاد عملی نداده بود. اولین کسی که دم از تشکیلات زد این فیلسوف بود و او بود که کاری حقوقی کرد و سازمان ملل اندیشه اش از این کتاب گرفته شده است. اما یکی از نویسندگان نقاد کانت را خواندم که می گفت به عدد 130 صفحه کتاب بعد از کانت در آلمان جنگ اتفاق افتاد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به پیام بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: ما هم پیامی به ایشان دادیم که شما در تحقق و آموزش صلح کوتاهی نکنید. اولین برای این امر آن است که صلح را تعلیم و تربیت دهید. اگر کانت نظام تشکیلات پیش بینی کرده است فقط با دستگاههای نظامی نمی شود صلح را ایجاد کرد. ما باید ابتدا فرهنگ صلح را ایجاد کنیم که تنها راهش آموزش به بچه ها در مدرسه و دبستان و ... است.

محقق داماد در پایان سخنانش یادآور شد که یک پیام هم به رئیس جمهور بدهیم که به آموزش و پرورش دستور بدهند که  به بچه ها یاد بدهند که عاشق صلح و آرامش باشند. آنها را عاشق صلح و آرامش تربیت کنیم. ایرانی را عاشق صلح و آرامش تربیت کنیم و انتقادی به صدا و سیما که وقتی برای آموزش صلح بگذارد و فقط خون و خونریزی به نمایش نگذارد.


نوشته شده در   دوشنبه 31 شهريور 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode