ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 26 مرداد 1393     |     کد : 76671

چه کسانی نیاز به مصرف ویتامین D دارند؟

اگر فردی به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و ریسک فاکتوری برای پوکی‌استخوان نداشته باشد، نیازی به تجویز مکمل کلسیم وجود ندارد.

اگر فردی به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و ریسک فاکتوری برای پوکی‌استخوان نداشته باشد، نیازی به تجویز مکمل کلسیم وجود ندارد.

دکتر احمدرضا جمشیدی، رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در روزنامه شهروند نوشت: مصرف ویتامین «D» در پیشگیری از پوکی‌استخوان در گروه‌های خاص ضرورت دارد.
اگر فردی به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و ریسک فاکتوری برای پوکی‌استخوان نداشته باشد، نیازی به تجویز مکمل کلسیم وجود ندارد. زنان باردار باید به‌طور روزانه کلسیم و ویتامین D مصرف کنند، حال اگر این فرد مقدار کافی از کلسیم و ویتامین D را از طریق غذا مصرف کند، در صورتی که لاغری مفرط یا هر عامل دیگری که فرد را مستعد ابتلا به پوکی‌استخوان می‌کند، در وی وجود نداشته باشد، نیازی به مصرف قرص کلسیم ندارد، مگر این‌که فردی دچار اختلالات جذب بوده و قادر به جذب کامل کلسیم نباشد یا دچار بیماری باشد که کلسیم در بدن وی به‌خوبی جذب نشود.

در افرادی که تغذیه مناسب دارند، نیازی به دریافت کلسیم اضافی وجود ندارد. در خانم‌های شیرده نیز این قانون صدق می‌کند. هر زن باردار روزانه میزان ١٥٠٠ میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد و فقط باید ویتامین D بیشتر از مقدار موردنیاز معمول را دریافت کند. نیاز روزانه ویتامین D در افراد معمولی و حتی افرادی که دچار پوکی‌استخوان هستند، به میزان ٨٠٠ تا ١٢٠٠ واحد است.

در مبتلایان به پوکی‌استخوان، نیازی به تجویز ویتامین D تزریقی وجود ندارد، مگر این‌که اثبات شود، فرد مبتلا به کمبود ویتامین D است. با توجه به این‌که هر قرص کلسیم D حاوی ٤٠٠ واحد ویتامین Dاست، بنابراین در افرادی که دچار پوکی‌استخوان هستند با خوردن ٢ تا ٣ قرص کلسیم D، ویتامین D موردنیاز بدن تأمین می‌شود ولی هرگز نیازی به تزریق آمپول ویتامین D وجود ندارد. مصرف بیش از حد ویتامین D با توجه به این‌که ویتامین D از ویتامین‌های محلول در چربی است، باعث ایجاد مسمومیت با این ویتامین شده که متعاقب آن خطر ابتلا به پوکی‌استخوان وجود دارد. بنابراین در تجویز ویتامین D تزریقی، باید بسیار دقت کرد و افراد عادی نیز هرگز نباید ویتامین D را خودسرانه مصرف کنند.

در زنانی که در دوران منوپوز قرار دارند، در صورتی که دانسیتومتری طبیعی داشته باشند، نیازی به مصرف کلسیم مکمل وجود ندارد، ولی در صورتی که با بررسی‌های آزمایشگاهی کاهش کلسیم و فسفر خون، کاهش ویتامین D در خون یا کاهش کلسیم ادرار وجود داشته باشد، باید قرص‌های کلسیم‌ D تجویز شود. در صورت وجود تراکم استخوان طبیعی به بیمار مصرف کافی لبنیات و ورزش را توصیه می‌کنیم. ولی در افرادی که تغذیه مناسب ندارند یا دچار اختلال در جذب کلسیم باشند، باید قرص‌های مکمل کلسیم D تجویز شود.


نوشته شده در   يکشنبه 26 مرداد 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode