ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 3 مرداد 1393     |     کد : 75759

رابطه آب و هوا با سنگ کلیه

تغییرات آب و هوایی از موضوعاتی است که به‌کرات در خبرها می‌آید، اما شاید چندان به آن اهمیت نداده باشیم. واقعیت این است که هرچه هوا گرم‌تر می‌شود، تاثیر آن بر زندگی ما نیز بیشتر نمایان می‌شود و یکی از این نمودها دردسرهای کلیوی است.

تغییرات آب و هوایی از موضوعاتی است که به‌کرات در خبرها می‌آید، اما شاید چندان به آن اهمیت نداده باشیم. واقعیت این است که هرچه هوا گرم‌تر می‌شود، تاثیر آن بر زندگی ما نیز بیشتر نمایان می‌شود و یکی از این نمودها دردسرهای کلیوی است.

به گزارش جام جم، نتایج پژوهش‌های تازه در آمریکا نشان می‌دهد دمای بیشتر هوا باعث افزایش معنی‌دار خطر ایجاد سنگ‌های کلیه می‌شود؛ بلورهایی که حرکت آن در بدن دردناک است و به اندام‌های داخلی ما آسیب می‌رساند. به نظر دانشمندان، هوای گرم‌تر باعث می‌شود تعریق در بدن افزایش بیابد و کم‌آبی ناشی از آن به بلورها اجازه می‌دهد متمرکز شوند و روند بلورسازی در بدن سریع‌تر شود.

دکتر گئورگی تاسیان، مدیر این تحقیقات - که خود در بیمارستان کودکان فیلادلفیا ارولوژیست اطفال و اپیدمیولوژیست است - اذعان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که حدود 20 روز پس از افزایش دمای هوا، احتمال تشکیل سنگ‌های کلیه در بیماران افزایش ملموسی می‌یابد.»

در این تحقیق که در نشریه علمی «چشم‌اندازهای بهداشت محیط‌زیست» منتشر شده، شرایط آب و هوایی منطقه و وضع سلامت بیش از 60 هزار نفر در چند شهر آمریکا بررسی شده است. اغلب افراد سه روز بعد از افزایش شدید دما به سبب دردهای ناشی از سنگ کلیه به بیمارستان مراجعه کرده‌اند؛ برای نمونه در شهرهای شیکاگو، آتلانتا و دالاس که بیشترین نمونه‌های سنگ‌سازی کلیه در آن دیده شد، زمانی که هوا 20 درجه گرم می‌شود و به 30 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، مردم حدود 40 درصد بیشتر به بیمارستان مراجعه می‌کنند.

در چند سال گذشته بخصوص با افزایش نسبی دمای هوا، سنگ کلیه به یکی از بیماری‌های متداول تبدیل شده و بنا به پیش‌بینی دانشمندان این وضع همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. در آمریکا از هر 11 نفر یکی به سنگ کلیه مبتلاست؛ این درحالی است که در سال 1994، یعنی 20 سال پیش، این عدد تنها یک مورد به ازای هر 20 نفر بود. جالب اینجاست که روزهای واقعا داغ سال در نتایج تحقیق تاثیرگذار هستند. این تحقیق همچنین اشاره می‌کند که تعداد روزهای بسیار گرم سال را می‌توان معیار خوبی برای پیش‌بینی افزایش تشکیل سنگ‌های کلیه در مردم دانست.

خوشبختانه، سنگ‌های کلیه در بیشتر موارد موجب بروز صدمات دائم نمی‌شوند و می‌توان با نوشیدن مقادیر فراوان آب، مراقبت‌های پزشکی و ورزش از آنها خلاصی پیدا کرد. البته در بعضی مواقع که سنگ رشد بسیار زیادی کرده، نیاز به جراحی دارد. متاسفانه در بیشتر نمونه‌ها هم فرد پس از مدتی دوباره مجبور است با این سنگ‌ها دست و پنجه نرم کند. بهترین توصیه متخصصان نوشیدن مقادیر زیاد آب، بخصوص در روزهای گرم تابستان است.


نوشته شده در   جمعه 3 مرداد 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode