ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 11 ارديبهشت 1389     |     کد : 7398

وجود اسناد مستند دوره هخامنشي براي حقانيت نام خليج ‌فارس

پژوهشگر و ايرانشناس برجسته كشور گفت: نام خليج‌فارس از روزگار باستان با توجه به اسناد و مدارك موجود از جمله سنگ نوشته بابلي جزيره خارك، شهر ليان ايلامي در بوشهر و ده‌ها مكان، كتيبه و سند ديگر به امپراطوري‌هاي ايلامي، ماد، هخامنشي و حكومت‌هاي بعد از اين حكومت‌ها وابسته است...

خبرگزاري فارس: پژوهشگر و ايرانشناس برجسته كشور گفت: نام خليج‌فارس از روزگار باستان با توجه به اسناد و مدارك موجود از جمله سنگ نوشته بابلي جزيره خارك، شهر ليان ايلامي در بوشهر و ده‌ها مكان، كتيبه و سند ديگر به امپراطوري‌هاي ايلامي، ماد، هخامنشي و حكومت‌هاي بعد از اين حكومت‌ها وابسته است.
ايرج افشار (سيستاني) در حاشيه حضور در مراسم روز ملي خليج‌فارس در جزيره هرمز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس با بيان اينكه كشورهايي كه تا چهار دهه پيش وجود خارجي نداشتند و اكنون نيز به مثابه اميرنشينان مونتاژي و مينياتوري متشكل از چند جزيره هستند، حرف‌هاي نامعقول به زبان جاري مي‌كنند، اظهار داشت: خليج‌فارس منطقه‌اي ژئواستراتژيك، ژئواكونوميك و ژئوپولتيك است و به دليل قرارگيري در مركز تجاري و اقتصادي جهان همواره در طول تاريخ از جايگاه ويژه سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و نظامي برخوردار بوده است.

*سنگ‌نوشته بابلي جزيره خارك و ليان ايلامي در بوشهر، مستندترين اسناد
وي با بيان اينكه برخورداري از اين ويژگي‌ها، خليج‌فارس را به عنوان يك ايده‌آل براي استعمارگران درآورده است، يادآور شد: نام خليج‌فارس از روزگار باستان با توجه به اسناد و مدارك موجود از جمله سنگ نوشته بابلي جزيره خارك، شهر ليان ايلامي در بوشهر و دهها مكان، كتيبه و سند ديگر به امپراطوري‌هاي ايلامي، ماد، هخامنشي و حكومت‌هاي بعد از اين حكومت‌ها وابسته است.
افشار اظهار داشت: سنگ‌نوشته‌هاي بيستون، آثار هردوت و گزنفون نيز براي حقانيت نام خليج‌فارس كافي است.

*ايران بيشترين كرانه، جمعيت و فعاليت اقتصادي و اجتماعي را در خليج‌فارس دارد
اين پژوهشگر در ادامه با بيان اينكه در بين كشورهاي همسايه بيشترين كرانه و جمعيت متعلق به ايران است، اظهار داشت: سهم ايران در طول تاريخ از نظر تجاري و اقتصادي در اين آبراه نيز به عنوان قرارگيري در وسط دنيا، از ساير كشورهاي حاشيه بيشتر است.

*فرهنگ غني پارس‌ها دليل نامگذاري خليج‌فارس است
افشار در بخش ديگري از سخنان خود بيان كرد: در زمان‌هاي دور به دليل زندگي پارس‌ها در كرانه‌هاي خليج‌فارس كه تاريخ گواه به فرهنگ غني و توسعه يافته آنها مي‌دهد، اين دريا با نام خليج پارس نيز نامور گشته است.

*سازمان ملل چندين بار به امارات در مورد ادبياتش اخطار داده است
ايران شناس برجسته كشور ادامه داد: نام خليج فارس را همه جوامع جهاني و به ويژه سازمان ملل متحد به رسميت شناخته و نامي غير از اين نام را براي خليج‌فارس ذكر و برنمي‌تابند.

*هيچ قدرتي توان تغيير نام‌هاي تاريخي و شناخته شده دنيا را ندارد

افشار گفت: هيچ قدرت و كشوري هرچند زورگو و يا استعمارگران قلدر مآب نيز توان تغيير نام‌هاي جغرافيايي بين‌المللي را ندارد.

*به اعراب خاطي پيشنهاد مي‌كنيم رفتار مسالمت‌آميز و توام با احترام ايران را جواب دهند
وي تاكيد كرد: ما ايرانيان به كشورهاي عربي منطقه به چشم برادران خود نگاه مي‌كنيم و از همين رو از آنها خواستاريم كه همانطور كه ايران با آنها رفتاري مسالمت‌آميز، با احترام و عزت دارد آنها نيز دست به رعايت آداب ديپلماسي جوامع منطقه بزنند.
افشار با بيان اينكه برخي از كشورهاي منطقه كه بي‌ادبانه و غير مسئولانه و بر خلاف آداب ديپلماسي سخنان ناحوشايند در مورد تماميت ارضي ايران سرافراز به زبان جاري مي‌كنند، گفت: برخي از شيخ‌هاي عرب بايد بدانند كه تا سه چهار دهه پيش به عنوان يك كشور وجود خارجي نداشته و اكنون اميرنشينان مونتاژي و مينياتوري به شمار مي‌روند كه از چند جزيره مصنوعي تشكيل و خود را كشور معرفي مي‌كنند و از همين رو بايد حد و حدود خود را بشناسند.

*ياوه‌گويي‌هاي برخي از اعراب هيچ ارزشي در ادبيات بين‌المللي ندارد
وي با بيان اينكه ياوه‌گويي‌هاي اعراب هيچ تاثير و ارزشي در ادبيات ديپلماسي بين‌المللي ندارد، اظهار داشت: زدن اينگونه حرف‌ها در مورد تماميت ارضي كشوري همانند ايران، كمك به رژيم صهيونيستي است و بايد مواظب بود.
ايرج افشار كه به دليل شركت در جشنواره روز ملي خليج‌فارس در جزيره هرمز حاضر شده، جمعه شب نيز در جشن ملي خليج‌فارس كه با حضور وزير فرهنگ و حضور احتمالي معاون اول رئيس جمهور در فرهنگسراي شهيد آويني بندرعباس برگزار مي‌شود، در مورد خليج‌فارس با محوريت‌هايي همانند نقش منفي و مثبت رسانه‌ها در معرفي اين آبراه تاريخي سخن مي‌گويد.


نوشته شده در   شنبه 11 ارديبهشت 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode