يك فوق تخصص گوارش و کبد با بيان اين كه اختلال در سلولهاي کبدي به دليل رسوب بافت چربي و التهاب ناشي از کبد چرب پديد ميآيد، گفت: به نظر ميرسد، کبد چرب در طولاني مدت، شانس 5/2 درصد ابتلا به نارساييهاي مزمن کبد را افزايش داده و در مجموع حدود 30 درصد افراد به درجاتي از کبد چرب مبتلا شوند.
دکتر شهرام آگاه در گفت وگو با ایسنا، ضمن بيان مطلب فوق گفت: مصرف روزانه بيش از 70 گرم الکل در مردان و بيش از 40 گرم در زنان منجر به کبد چرب ناشي از الکل ميشود و در موارد غيرالکلي نيز ديابت و افزايش چربيهاي خون علل شايع و چاقي بدون علت زمينه و بيماريهاي ژنتيکي و ارثي از ديگر موارد منجر به کبد چرب است.
وي تصريح کرد: گاهي کبد چرب علت شناخته شدهاي ندارد. بنابراين توصيه ميشود، هر فردي به صورت روتين آزمايشات مربوط به آنزيمهاي کبدي را انجام داده و از وضعيت کبد خود آگاه شوند.
اين فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه افزود: در افرادي که بيماري زمينهاي ندارند، کبد چرب به طور تصادفي در سونوگرافي يا آزمايشات مشخص ميشود و بدون علامت خاصي است در صورتي که بيمار با مشکل افزايش آنزيم کبدي يا شک به کبد چرب به پزشک مراجعه ميکند. در ابتدا بررسي ساير بيماريها در وي ضروري است و بايد تست چربي خون و قند خون در آنها انجام شود.
دکتر آگاه ادامه داد: بعد از بررسي علل ثانويه کبد چرب، درمان علل و بيماريهاي زمينه مهمترين امر در روند درماني محسوب ميشود و تنظيم رژيم غذايي و ورزش از ديگر راههاي درماني هستند. بنابراين به همه بيماران توصيه ميشود حداقل يک روز در ميان، نيم ساعت ورزش كنند.