ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 25 دي 1403
سه شنبه 25 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 22 اسفند 1392     |     کد : 68945

مراقب باشید حمام شما را طاس نکند

حمام بیشتر و طولانی‌تر، همیشه به معنای تمیزتر شدن نیست. پس برای این‌که پوست و مویتان تمیز شود...

حمام بیشتر و طولانی‌تر، همیشه به معنای تمیزتر شدن نیست. پس برای این‌که پوست و مویتان تمیز شود، ساعت‌ها زیر آب نمانید که این کار نه‌تنها تمیزی بیشتر به‌همراه ندارد که حتی می‌تواند شادابی و طراوت پوست و مو را هم از شما بگیرد. برای همین هم متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند در هر بار استحمام از آب ولرم استفاده کنید و زمان زیادی زیر آب نمانید.

خیلی ها با لیف های خشن و کیسه به جان پوستشان می افتند تا تمیزتر شوند؛ در حالی که این روش هم برای تمیز کردن پوست چندان مناسب نیست و از طرف متخصصان توصیه نمی شود.

دکتر زهره نیکبخت در این باره می گوید: تعداد دفعات استحمام در طول هفته و فاصله زمانی بین آنها باید طوری تنظیم شود که پوست بدن آسیبی نبیند؛ به طوری که توصیه می شود افرادی با پوست خشک هفته ای دو بار استحمام کنند و آنها که پوست شان خیلی خشک و اگزمایی است، حتی بهتر است هر پنج روز یک بار به حمام بروند. افرادی که پوستشان چرب است، می توانند به صورت روزانه هم استحمام کنند.

بنابراین در حرف ها و نظرات دیگران به دنبال پیدا کردن فاصله زمانی مناسب میان هر استحمام نباشید، چون تنها کسی که می تواند زمان مناسب را تعیین کند، خود شما هستید و با توجه به وضع پوست و مویتان باید این برنامه را مشخص کنید.

این متخصص پوست و مو در گفت وگو با جام جم تاکید می کند: استحمام بیش از حد و طولانی مدت و بخصوص استفاده از مواد شوینده قوی و قلیایی می تواند به سلامت پوست صدمه بزند و به همین دلیل استفاده از آنها به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

کیسه بکشیم یا لیف بزنیم؟

قدیمی ها اصلا نمی توانستند حمام رفتن بدون کیسه کشیدن را تصور کنند و باور داشتند اگر کسی کیسه نکشد، تمیز نمی شود. این روزها اما طرفداران کیسه کمتر از قبل شده و حالا کمتر کسی است که در هر بار استحمام کیسه بکشد. دکتر نیکبخت هم کیسه کشیدن در هر مرتبه استحمام را توصیه نمی کند و در این باره توضیح می دهد: سال ها و حتی قرن هاست که کیسه کشیدن به شکل های مختلف وجود داشته و مورد استفاده قرار می گرفته، اما امروزه این کار برای پوست های خشک به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

وی می افزاید: برای پوست های چرب اما می توان از این روش کمک گرفت و کیسه کشیدن در واقع همان کار لایه برداری پوست را انجام می دهد. در روش های درمانی لایه برداری از کرم های مختلفی استفاده می شود که ذرات و دانه های درشت و خشنی دارد تا سلول های مرده و لایه سطحی پوست به کمک آنها براحتی برداشته شود.

به گفته این پزشک متخصص، کسانی که پوست خشکی دارند یا اصلا نباید لیف بزنند یا از لیف های نرم استفاده کنند که به پوست شان آسیبی وارد نشود. افرادی که پوست شان چرب است، اما می توانند از لیف های زبر و خشن تر هم استفاده کنند تا به کمک آنها منافذ پوست پاک شود و چربی ها از بین برود.

از تمیزی وان مطمئن شوید

دوش گرفتن بهتر است یا خوابیدن داخل وان حمام؟ اگر این سوال برای شما هم پیش آمده بد نیست نظر متخصصان را بدانید که می گویند تفاوت چندانی میان این دو روش وجود ندارد، اما وان حمام در صورتی که تمیز نشده باشد، می تواند بیماری ها را از فردی به فرد دیگر انتقال دهد. به گفته دکتر نیکبخت، کسانی که از وان استفاده می کنند حتما باید قبل از استفاده، وان را به دقت بشویند و تمیز کنند و پس از هر بار استحمام هم آن را شست وشو دهند.

وی خاطرنشان می کند: در صورتی که این کار نادیده گرفته شود، استحمام در وان، بخصوص در مکان های عمومی که افراد مختلف از وان استفاده می کنند می تواند موجب انتقال بیماری های مختلف عفونی، قارچی و باکتریایی شود.

موها را چطور باید شست؟

یک بار، دو بار یا سه بار؟ شما چند مرتبه موهای تان را شامپو می زنید؟ خیلی ها فکر می کنند هرچه بیشتر موهای شان را با شامپو بشویند، بهتر است و تمیزتر و براق تر می شود، اما دکتر نیکبخت می گوید: یک یا دو بار شامپو زدن کافی است و در صورتی که موهای شخص خیلی چرب باشد، با همان دو مرتبه شامپو زدن تمیز خواهد شد. در حقیقت با توجه به کاهش فاصله زمانی بین هر بار استحمام در این دوره، دیگر نیازی به شست وشوی بیش از حد موهای سر نخواهد بود.

کسانی که پوستشان خشک است هم باید متناسب با نوع پوست و خشکی آن تعداد دفعات شامپو زدن را کاهش دهند.

این پزشک متخصص ادامه می دهد: استفاده از شامپوی مناسب با نوع موها نکته ای است که حتما باید در نظر داشته باشید؛ به این معنی که برای موهای چرب، خشک و معمولی باید از شامپوهای مخصوص همان مو استفاده کنید.

چلاندن موها ممنوع!

پس از استحمام هم باید مراقب سلامت موها باشید و برای خشک کردنشان از روش های درست کمک بگیرید تا صدمه ای به موها وارد نشود. خیلی ها بلافاصله پس از حمام، موهایشان را به کمک سشوار خشک می کنند یا موها را می چلانند و با فشردن آن می خواهند آب اضافی را بگیرند. در حالی که هیچ یک از این روش ها مناسب نیست و می تواند سلامت موها را از بین ببرد.

دکتر نیکبخت در این باره یادآور می شود: بهترین روش برای خشک کردن موها استفاده از حوله است؛ به طوری که ابتدا باید حوله ای دور موها بپیچید تا آب اضافه آن گرفته شده و موها کمی خشک شود.

زمانی که موهایتان نمناک بود و آب زیادی آن گرفته شد، اگر عجله داشته باشید و بخواهید موها را سریع خشک کنید می توانید پس از گذشت مدتی، از سشوار کمک بگیرید. البته سشوار هم باید با درجه ملایم و حرارت متوسط و پس از گذشت فاصله زمانی مناسب موها را خشک کند.

وی می افزاید: کسانی که عادت دارند موهایشان را با فشار خشک کنند و آب اضافه آن را بگیرند هم باید بدانند این روش باعث شکسته شدن موها می شود.

آن طور که این متخصص پوست می گوید: پس از هر بار استحمام، پوست بدن هم باید با ملایمت خشک شود تا صدمه ای به آن نرسد. بنابراین خوب است به کمک یک حوله، بدن را طوری خشک کنید که فقط آب اضافی آن گرفته شود و اجازه دهید مقداری از رطوبت روی پوست باقی بماند، تا زمانی که از کرم ها یا لوسیون های مرطوب کننده استفاده می کنید، رطوبت را در لایه سطحی پوست حفظ کند.

گوشه ای از حمام محل قرار دادن حوله ها و لیف هاست که آنها را کنار هم آویزان می کنند تا کار استحمام هم راحت تر شود و هرچه می خواهند در دسترس شان باشد. در حالی که به گفته دکتر نیکبخت، این روش صحیح نیست و توصیه می شود حوله ها و لیف ها پس از هر بار استحمام از حمام خارج شود.

وی در این باره می گوید: حمام، محیطی مرطوب است که معمولا هر روز هم مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل کمتر احتمال دارد کاملا خشک شود. بنابراین اگر لیف و حوله را در این مکان قرار دهید و بگذارید مدت زیادی آنجا باقی بماند، حتی ممکن است تا نوبت حمام بعدی هم خشک نشود. بنابراین توصیه می شود حتما لیف را پس از استفاده بشویید، آب بکشید، بیرون بیاورید و در صورتی که امکان دارد، آن را مقابل نور خورشید بگـذارید تا خشک شود.

نیلوفر اسعدی بیگی / گروه سلامت


نوشته شده در   پنجشنبه 22 اسفند 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode