ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 27 بهمن 1392     |     کد : 67456

جشنواره فجر؛ حبه قندی به کام سینمادوستان تبریزی/ شش هزار نفر به تماشای فیلم فجر نشستند

گرچه مدتها بود که دیگر تبریزی ها نه به سینما می رفتند و نه خبری از اوضاع نابسامان این حوزه می گرفتند، اما اکران همزمان فیلم فجر در تبریز بهانه ای شد ...

تبریز - خبرگزاری مهر: گرچه مدتها بود که دیگر تبریزی ها نه به سینما می رفتند و نه خبری از اوضاع نابسامان این حوزه می گرفتند، اما اکران همزمان فیلم فجر در تبریز بهانه ای شد تا پس از سالها بار دیگر پای خانواده ها و جوانان به سینماها باز شود و تمام امور روزانه خود را بر اساس برنامه های سینما تنظیم کنند. 

به گزارش خبرنگار مهر، اکران همزمان فیلم های جشنواره فجر تب و تاب خاصی را در میان مردم این شهر بوجود آورد که با وجود دلپذیری طعم این جشنواره کام همگان را شیرین کرده اما این حدیث تمام ماجرا نبوده و این جشنواره هم در نخستین تجربه خود در آغاز کار با حرف و حدیث و حاشیه هایی همراه بود.

پچ پچ های مردم و مسئولان در بی صدایی فیلم چ، سردی هوای سالن سینما، سکوت و قطعی صدای فیلم، صندلی های خراب و شکسته و مردمی که فیلم صامت را ترک کردند و رفتند، جابجایی فیلم ها و تغییر ساعات آنها شاید بخشی از حاشیه ها و حرف و حدیث هایی است که مخاطبان و دوستداران جشنواره فیلم فجر را در تبریز در روزهای پخش فیلم های جشنواره آزار داد.

اما با تمامی این اوصاف با اکران همزمان فیلم های جشنواره فجر شاید باوجود تمامی نواقص  بسیاری از طلسم ها شکسته شد، مخاطبان بسیاری به امید دیدن کارهای خوب به سینما رفتند و شاید یخ و سرماهای اولیه سینما که از دوری و تنهایی چندین ساله اش حاصل شده بود به مرور رو به آب شدن گذاشت.

هر چند که به قول دوستداران سینما اکران فیلم های جشنواره در استانها انتخابی بود و رضایت تام همگان را جلب نکرد اما با این حال این همزمانی تب و تاب خاصی را در میان جوانان و خانواده های تبریزی در این مدت بوجود آورد.

هنرمندان  و جوانان از هر قشری در این مدت برای دیدن فیلم های جشنواره برنامه ریزی کرده و پس از آن دیدگاههای خود را با یکدیگر تبادل می کردند.

از سوی دیگر فضای تازه ای هم برای هنرمندان بوجود آمد تا پس از مدتها در کافه های مختلف فرهنگی گرد هم جمع شوند و فیلم ها را تحلیل کرده و ایده ای گرفته و یا به نقدی واحد برسند.

اما نکته قابل توجهی که در این مدت بیش از همه خودنمایی می کرد علاقمندان فیلم و سینما در شهرستان های اطراف تبریز بود که  برای دیدن فیلم های جشنواره به تبریز آمدند تا از این فرصت بوجود آمده در استان حتی با فاصله کیلومتری از شهرشان را از دست نداده و آنها هم از این سهم تحفه ای برای خود ببرند.

سحر خاکپور که برای دیدن فیلم های جشنواره فجر از بناب به تبریز آمده بود گفت: در شهر صنعتی مثل بناب سینما وجود ندارد و برای جوانان هنر دوست جشنواره فجر حداقل فرصتی بود تا از سینما و تماشای فیلم های جشنواره ای استفاده کنیم.

جشنواره فجر بهانه ای برای آشتی مردم و سینما/ 6000 نفر تبریزی به تماشای فیلم نشستند

مدیر امور سینماهای استان آذربایجان شرقی جشنواره فیلم فجر را بهانه ای برای آشتی مردم و سینما دانست و گفت: طی پنج روز نخست اکران فیلم های جشنواره فجر بیش از شش هزار نفر به تماشای فیلم نشستند که در سالهای اخیر شاید کمتر شاهد چنین اتفاقاتی در سینماهای این کلانشهر بودیم.

شهرام خزرایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: گرچه اکران فیلم ها با ضعف هایی مواجه بود اما استقبال خوبی از سوی تمامی اقشار جامعه از جمله خانواده ها و جوانان، هنرمندان و فیلم سازان و بازیگران و دانشجویان صورت گرفت.

ذائقه تماشاگر فراموش نشود

مدیر امور سینماهای آذربایجان شرقی در عین حال یاد آور شد: اکران فیلم های مختلف در این مدت محدود نشان دادند که تماشاگر فیلم ها را انتخاب می کند و همه فیلم ها پر فروش نبودند.

وی تاکید کرد: تماشاگران خود می دانند که چه چیزی را می خواهند تماشا کنند و کارگردان و بازیگران یک فیلم در جذب تماشاگران تاثیر به سزایی دارد.

خزرایی با بیان اینکه شاید تکنولوژِی و وجود سیستم های خانگی و یا فرسودگی سالن های سینما عاملی بر کاهش استقبال از سینما باشد اما این تمام ماجرا نیست و یادآور شد: هنرمندان و فیلم سازان ذائقه مردم را نباید از یاد ببرند چرا که دوستدارن سینما برای تماشای فیلم خوب حتما به سینما می روند.

پچ پچ های جشنواره فجر در تبریز

با وجود فرصت های بسیاری که اکران همزمان فیلم های جشنواره فجر در تبریز برای سینما دوستان فراهم کرد اما نقص و کمبودهایی هم تماشاگران تبریزی را آزرد.

مینا کاظمی از فعالان جوان حوزه تئاتر تبریز ضعف های سیستم های پخش را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که طی 10 روز تماشاگران کم و بیش با آن مواجه بودند و این درحالیست که مسئولان ذی ربط خبر از ارتقای آن داده بودند.

به گفته وی و تعدادی دیگري از تماشاگران فیلم های جشنواره فجر در تبریز، پخش فیلم ها گاه و بیگاه با مشکلاتی مواجه می شد مثلا در روز نخست فیلم " چ" در دقیقه های پایانی صدای فیلم قطع شده و مردم فیلم را به صورت صامت به تماشا نشستند و برخی هم سالن را ترک کردند.

اما دیگر فعال فرهنگی و هنری سردی هوای سالن در روزهای ابتدایی اکران، حذف و جابه جا کردن برخی فیلم‌ها را از عمده علت هایی عنوان کرد که باعث نارضایتی بسیاری از تماشاگران شد.

از سوی دیگر سحر خاکپور که خود دانشجوی رشته هنر در رشت بوده و ساکن بناب است؛ وضعیت سینما در این شهرها مقایسه کرده و اظهار داشت:  چند سالی که به دلیل تحصیل در رشت زندگی کردم، هر از گاهی هم به سینمای این شهر می رفتم اما نکته قابل توجه تفاوت اساسی میان سینمای کلانشهری همچون تبریز و رشت است و اینکه سینمای رشت تفاوت زیادی با سینماهای تهران ندارد و این درحالیست که سینماهای تبریز بدون هیچ نظارتی سالها رها شده اند.

وی ادامه داد: متاسفانه سینماها تنها در کلانشهرها فعالیت می کنند  که آنهم در برخی موارد فعالیتشان به طور نسبی است و با این اوصاف تکلیف شهرستان هایی مثل شهر صنعتی بناب هم مشخص است و در بسیاری از موارد سینماها تغییر کاربری داده اند از این رو به ناچار افرادی همچون من برای دیدن فیلم به تبریز می آییم!

کدهایی که دیر رسیدند و فیلمهایی که ساکت بودند

اما مدیر امور سینماهای آذربایجان شرقی انتقاد را حق مخاطب دانسته و در تشریح مشکلات حاصل شده در این مدت گفت: روز اول نواقصی اتفاق افتاد که طبیعی است و تنها استان ما با این مشکلات مواجه نبود و برخی از استانها حتی نتوانستند فیلم نخست را اکران کنند.

شهرام خزرایی تشریح کرد: هر کپی فیلم بارکدی دارد که باید همراه با فیلم آن را هم در اختیارمان قرار می دادند اما بارکدها با تاخیر دستمان رسید که عدم هماهنگی آنها باعث بوجود آمدن مشکلات قطعی صدا و دیگر موارد شد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه سینما به سیستم دیجیتالی تجهیز شده اما نمی توان انتظار داشت که مشلات یک روزه حل شوند و این درحالیست که سینماهای تبریز عمری بالای 30 سال داشته و بدون هیچ نظارت و رسیدگی تنها کار کرده اند.

خزرایی یادآور شد: همه سینماهای تبریز ایرادهای اساسی دارند، از مشکلات فیزیکی گرفته تا سخت افزاری و رفع تمامی این مشکلات مستلزم صبر و هزینه است.

از سوی دیگر وی با تاکید بر اینکه نباید اتفاقات مثبت را نادیده گرفت، گفت: گرچه تا آخرین روزهای باقی مانده به آغاز جشنواره فجر همچنان تکلیف بسیاری از مسائل وضعیت اکران همزمان در تبریز همچنان مشخص نبود اما طی دو روز تبلیغات صورت گرفت و مشکلات تا حدی مرتفع شد.

خزرایی همچنین تصریح کرد: در مدت اکران فیلمهای جشنواره فجر انتظار می رفت که مسئولان فرهنگی هم در کنار مردم حضور یابند تا شاید بهانه ای شود خود آنها هم مشکلاتی را که مردم با آنها مواجه هستند، از نزدیک لمس کنند اما این اتفاق متاسفانه نیافتاد.

سینما 29 بهمن تبریز؛ انتخاب وزارت ارشاد

از سوی دیگر خزرایی با بیان اینکه در برخی موارد گلایه می شد که چرا فیلم های جشنواره در سینمای 29 بمهن اکران شد درحالیکه سینمای تازه ساختی همچون ناجی هم در تبریز وجود داشت، گفت: انتخاب سینما دست ما نبود و وزارت ارشاد بر اساس یک سری پارامترها سینمای 29 بهمن را برای این امر انتخاب کرد.

وی در ادامه یادآور شد:  سینما ناجی در مقابل سینما 29 بهمن سینمای پر فروشی نیست و باید این مهم را در نظر داشت که تاکنون هیچ سینمایی نتوانسته با سینما 29 بهمن رقابت کند و از سوی دیگر سینما ناجی علی رغم تازه ساخت بودنش مجهز به سیستم دیجیتالی نیست.

با تمامی این اوصاف شاید نتوان مشکلات سخت افزاری و زیرساختها و برخی مشکلات دیگر را نادیده گرفت اما با این حال جشنواره فیلم فجر همچون حبه کوچک قند در کام تبریزی ها شیرین بود و پس از مدتها باعث شور و تکاپو شد.

در عین حال اکران همزمان جشنواره فیلم فجر درتبریز این مهم را ثابت کرد که مردم همچنان علاقمند به سینما و تماشای فیلم به صورت جمعی هستند که شاید فیلم های سازگار با ذائقه مخاطب تا رفع مشکلات سخت افزاری این فاصله و قهرها را کمتر کند.

-----------

گزارش از: یاسمین مولانا


نوشته شده در   يکشنبه 27 بهمن 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode