افرادي ميتوانند از دريافت کامل تمام ريزمغذيهاي گوشتها در بدنشان مطمئن باشند که هم خود گوشت را ميخورند و هم آب گوشت يا خورش را.
بهطورکلي، زماني كه گوشت يا مرغ ميپزد، بخشي از ريزمغذيهاي آنها وارد آب غذا ميشود و بخشي از آن هم داخل بافت گوشت باقي ميماند بنابراين افرادي که آب گوشت يا مرغ ميخورند، بخشي از مواد مغذي آن را دريافت ميکنند و به بدن آنهايي هم که فقط خود گوشت يا مرغ را مصرف ميکنند، بخشي ديگر از ريزمغذيها ميرسد. درواقع، افرادي ميتوانند از دريافت کامل تمام ريزمغذيهاي گوشتها در بدنشان مطمئن باشند که هم خود گوشت را ميخورند و هم آب گوشت يا خورش را.
نکته ديگر در مورد دريافت پروتئين از طريق منابع حيواني است؛ تمام پروتئينهاي حيواني، فقط در گوشت قرمز و مرغ ذخيره نشدهاند و اگر شما يا فرزندتان علاقهاي به گوشت قرمز يا گوشت مرغ نداريد، ميتوانيد پروتئين بدن خود را از طريق مصرف شير و لبنيات، ماهي، ميگو يا سفيده تخممرغ تامين كنيد. ضمن اينکه بخشي از پروتئين مورد نياز بدنتان هم با مصرف پروتئينهاي گياهي موجود در انواع حبوبات يا سويا تامين ميشود. در مورد نگرانيتان درباره احتمال کمبود دريافت آهن و ابتلا به کمخوني ناشي از مصرف نکردن گوشت و مرغ، بايد يادآور شوم در درجه اول، عادتهاي غذايي نادرست خود را اصلاح کنيد تا باعث الگوبرداري نادرست فرزند خود در نوع غذا خوردن نشويد.
بهتر است بدانيد اگر بههيچوجه به خوردن گوشتهاي قرمز و سفيد يا جگر تمايل نداريد، ميتوانيد براي تامين آهن بدنتان سبزيهاي مختلف، بهخصوص سبزيهاي برگ سبز تيره مصرف كنيد. البته بايد بدانيد جذب آهن موجود در گوشتها از جذب آهن موجود در سبزيها بيشتر است. پس اگر بخواهيد آهن موجود در سبزيهاي مختلف بهخوبي جذب بدنتان شوند، بايد اين گروه از مواد غذايي را همراه با خوراکيهاي حاوي ويتامين C مانند آبليموي تازه، پرتقال و آب پرتقال يا حتي آلو مصرف کنيد.
منبع: هفته نامه سلامت