يك متخصص گياهان دارويي اين تصور كه داروهاي گياهي بدون عارضه هستند را اشتباه دانست ولي درعين حال گفت: عوارض داروهاي گياهي مادامالعمر نيست و اكثر اين عوارضي كه در بروشورها نوشته ميشود مربوط به موارد مصرف بالاست. اگر مصرف داروها درست و به اندازه باشد، عارضهاي نخواهد داشت.
2دكتر محمد حسين صالحي سورمقي در گفتوگو با ایسنا، با بيان اين كه عطاريها هيچ گاه جوابگوي بسياري از مشكلات و بيماريها نبودهاند، اظهار كرد: داروهاي موجود در عطاريها نقش مهم در بيماريهاي جدي كه احتياج به بيمارستان و جراحي دارند ايفا نميكند ولي در پيشگيري و درمان بيماريهاي سبك ميتوان از آنها استفاده كرد.
وي در ادامه گفت: به طور كلي داروهاي گياهي دو دسته هستند. داروهايي كه در عطاريها هستند و گياهان دارويي نام دارند و شكل ديگر داروهاي گياهي هستند كه شبيه به داروهاي شيميايي هستند ولي ريشه و منشا گياهي دارند.
به گفته صالحي سورمقي، طبق آمار وزارت بهداشت مصرف اين نوع داروها در ايران سه درصد و داروهاي شيميايي 97 درصد است و از نظر اقلام هم 150 قلم داروي گياهي و 4200 قلم داروي شيميايي در بازار موجود است.
وي در رابطه با آشنايي پزشكان و متخصصان با داروهاي گياهي گفت: در دهه اخير اكثر پزشكان ما در اثر آموزشهاي ارائه شده در دورههاي بازآموزي تقريبا به طور كامل با گياهان دارويي آشنا شدهاند و در نسخههاي خود از اين نوع داروها استفاده ميكنند.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پايان بهترين راه براي ترويج فرهنگ استفاده از داروهاي گياهي در بين مردم را اطلاع رساني صحيح و علمي دانست و افزود: بايد آگاهي مردم درباره بيماريها، گياه و گياهان دارويي را از طريق راديو، تلويزيون و رسانهها افزايش دهيم و سعي كنيم اطلاعات عمومي اوليه را به مردم بدهيم.