ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 21 دي 1388     |     کد : 6177

طبع گرمي و سردي غذاها

احمد رضا درستي مطلق عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، گفت: در طب سنتي ايران غذاها به 2 دسته گرم و سرد تقسيم مي ‌شوند...

مصرف غذاهاي با طبع گرم باعث افزايش توان جسمي، جنسي و حرارت بدن فرد مي‌ شود.
احمد رضا درستي مطلق عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، گفت: در طب سنتي ايران غذاها به 2 دسته گرم و سرد تقسيم مي ‌شوند.
با مصرف غذاهاي گرم حرارت بدن فرد به سرعت بالا مي‌ رود، احساس انرژي و قدرت پيدا مي‌ كند و از نظر جسمي، جنسي و حتي روحي آمادگي و توان بيشتري پيدا مي‌ كند و بر عكس با خوردن غذاهاي سرد حرارت بدن فرد مقداري كم مي‌ شود و احساس سستي و رخوت به او دست مي‌ دهد.
برخي افراد نسبت به غذاهاي سرد حساس ‌تر از ديگران هستند و با مصرف غذاهاي سرد به مقدار زياد، حالت تهوع، دل پيچه و سرگيجه پيدا مي ‌كنند كه به آن ها "طبع سرد" گفته مي ‌شود و برعكس، برخي افراد با مصرف غذاهاي گرم به مقدار فراوان، دچار بالا رفتن غير عادي حرارت بدن و جوش ‌هايي در نقاط مختلف بدن مي ‌شوند، كه اين افراد داراي "طبع گرم" هستند.
استفاده زياد و مكرر غذاهاي با طبع گرم مي ‌تواند، باعث افزايش قواي جسمي، ميل و توانايي جنسي ‌شود و بر عكس مصرف مكرر غذاهاي با طبع سرد مي‌ تواند، اين توانايي ‌ها را كاهش دهد.
از مواد غذايي گرم مي ‌توان انبه، توت سفيد، خربزه، خرما، زردآلو، زيتون، گلابي، موز، نارگيل، نارنگي، هلو، بادمجان، باميه، پياز، ترب، سيب زميني ترشي، سير، شلغم، قارچ، كرفس، كنگر فرنگي، مرزه، موسير، نعناع، هويج، چاي، خردل، زعفران، زنجبيل، انواع فلفل، خاكشير، سياه دانه، لوبيا، نخود، برنج، گندم، شير، ماست، كنجد، بادام، پسته، فندق، گردو، تخم مرغ و گوشت ماهي را نام برد كه باعث افزايش ميل جنسي مي ‌شوند.
از مواد غذايي سرد مي ‌توان سركه، انگور، هندوانه، ريواس، شويد، ترخون، كاهو، گشنيز، انواع زيره، قهوه، شاهدانه، عدس و ماش را نام برد كه ميل جنسي را كاهش مي‌ دهند.
گرچه مطالعات امروزي نيز، ارتباط بين طبع مواد غذايي و تأثير آن ها بر ميل جنسي را نشان داده است ولي از آنجا كه حتي برخي مواد سرد نيز اثرات افزايش دهنده و برخي مواد گرم اثرات كاهش دهنده ي قواي جنسي را از خود نشان داده‌اند، براي يافتن طبع افراد نياز به بررسي‌ هاي علمي بيشتري است كه علم امروز هنوز يافته ‌هاي كافي در اين مورد ندارد.
كاهو و فلفل هر دو داراي ويتامين ث هستند و اين ويتامين مهار كننده ي ترشح تيروكسين است، ولي بر اساس نظرات طب سنتي ايران، كاهو سرد و فلفل گرم است. بنابراين نمي‌ توان تمام فرضيات ارائه شده در طب سنتي را با يافته‌ هاي علوم امروزي تطبيق داد.
علم امروزي هنوز نتوانسته توضيح قانع كننده‌ اي براي علت گرم شدن بدن به دنبال مصرف برخي مواد غذايي "گرم" و كاهش دماي بدن به دنبال صرف غذاهاي "سرد" ارائه كند.
در علم تغذيه، مواد غذايي از نظر سرعت بالا بردن قند خون پس از خورده شدن به انواع با "اندكس گليسميك بالا" و با "اندكس گليسميك پايين" تقسيم مي ‌شوند كه گروه اول هنگامي كه خورده مي ‌شوند، با سرعت بيشتري قند خون را بالا مي ‌برند، ولي گروه دوم قند خون را به آرامي بالا مي ‌برند كه با اين وجود، دليلي وجود ندارد كه هيچ يك از اين غذاها حرارت بدن را با سرعت متفاوتي تغيير دهند.
دكتر درستي گفت: قرار است، تحقيقي توسط اعضاي هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره ي طبع سرد و گرم و مواد غذايي، انجام شود
.


نوشته شده در   دوشنبه 21 دي 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode