ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 8 مرداد 1403
دوشنبه 8 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 15 شهريور 1392     |     کد : 59102

يکشنبه 17شهريور 1392 2ذی القعده 1434 -8سپتامبر 2013

17شهریور- 2 ذی القعده- 8 سپتامبر...

17شهریور- 2 ذی القعده- 8 سپتامبر

17 شهریور دردفاع مقدس

* بمباران اماکن و تأسیسات ایران توسط هواپیماهای رژیم بعثی عراق (1366 ش)

اشاره:

پس از آن که چندین موشک «کرم ابریشم» به کویت اصابت کرد و دولت کویت در 13 شهریور 1366 ایران را متهم به شلیک آنها نمود، مقامات ایران مسئولیت پرتاب موشک‏ها را تکذیب کردند. در این میان دولت بعثی عراق که پیوسته برای ضربه زدن بیشتر به ایران و وادار کردن آن به پذیرش آتش‏بس در انتظار بهانه بود، با تکیه بر برتری هوائی خود در آسمان ایران و به بهانه دفاع از خاک کویت، در 17 شهریور 1366 ش، بیش از دوازده هدف را که شامل شهرها، تأسیسات نفتی ایران و نفت‏کش‏ها در خلیج فارس بود، بمباران کرد و آن را در اعلامیه خود، روز انتقام نامید. به دنبال این حمله‏ها، موشکی از طرف ایران به سوی کویت پرتاب شد و به کشتی کویتی که پرچم آمریکا روی آن نصب بود اصابت کرد و آسیب دید.

* شهادت شهید بهمن حسینی (1362ش)

اشاره:

شهید بهمن حسینی ۲ فروردین‏ماه ۱۳۴۰ش به دنیا آمد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به استخدام ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد. با شروع جنگ تحمیلی، عاشقانه به دیار خون و شهادت شتافت تا از خاک کشورش دفاع نماید. حسینی پس از سال‏ها مجاهدت در راه حق، سرانجام درتاریخ هفدهم شهریورماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن ۲۲ سالگی خاک سرپل ‌ذهاب را محل عروج خود قرار داد.

17 شهریور در گذر تاریخ

* افتتاح بانک ملی ایران (1307 ش)

اشاره:

در 14 اردیبهشت 1306 قانونی از مجلس شورای ملی گذشت که به موجب آن، دولت، مأمور تأسیس بانکی برای پیشرفت امور بازرگانی و کشاورزی و پیشه و هنر گردید. سرمایه این بانک، طبق قانون 150 میلیون ریال پیش بینی شده بود که پس از مدتی20میلیون ریال از طرف دولت به این امر اختصاص یافت. پس از آن، بانک ملی ایران در 17 شهریور 1307 ش رسماً افتتاح شد.

* اعلان جنگ ایران به آلمان و الحاق ایران به اعلامیه ملل متحد (1322 ش)

اشاره:

با آغاز جنگ جهانی دوم، ایران بی طرفی خود را اعلام کرد و وارد جنگ نشد. این عمل ایران با واکنش تند دولت‏های متفق مواجه گردید و به سرنگونی رضاخان و تبعید او انجامید. پس از روی کار آمدن محمدرضا پهلوی، متفقین، ایران را تحت فشار قرار داده که علیه آلمان اعلان جنگ دهد. بنابراین، کشور اشغال شده ایران، طبق نظر و خواست متفقین باید وارد جنگ می‏شد و به دول متفق ملحق می‏گشت. از این رو در بامداد هفدهم شهریور 1322 ش (9 سپتامبر 1943 م) فرمان اعلام حالت مخاصمه بین دولت ایران و دولت آلمان صادر گردید. با اعلان جنگ ایران علیه آلمان، دولت ایران به اعلامیه ملل متحد ملحق گردید. براساس این اعلامیه دولت‏های متحد متعهد شدند که با استفاده از همه وسایل و منابع اقتصادی و نظامی خود، جنگ را تا پیروزی نهائی ادامه دهند. ایران تا پایان جنگ و مدتی پس از آن نیز در اشغال قوای روس و انگلیس بود و در طول مدت حضور استعماری آنان در کشور، خسارات و صدمات فراوانی

به ایران وارد شد.

* اولین اعلامیه حکومت نظامی و برقراری آن در یازده شهر توسط رادیو به اطلاع مردم رسید(1357ش)

اشاره:

فرماندار نظامی تهران ضمن اعلامیه های متعدد به مردم هشدار داد که مقررات حکومت نظامی را کاملاً رعایت کند.

* روز شهدا (یادواره شهدای به خون خفته هفدهم شهریور 1357 در تهران)

اشاره:

عوام فریبی های شریف امامی در تحمیق مردم موثر نیفتاد و در سیزدهم شهریور همان سال راهپیمائی بزرگی پس از نماز عید سعید فطر در تهران بر گزار شد و همین راهپیمائی مقدمه‌ای شد بر قیام هفدهم شهریور به منظور احترام نهادن به خون کشته شدگان روز های پیشین ، روز شانزدهم از سوی قاطبه مردم تعطیل عمومی اعلام شد و مردم تهران در چنین روزی راهپیمائی عظیمی بر گزار کردند. مأموران رژیم از شب قبل هفدهم شهریور، در میادین مهم شهر مستقر شده بودند و با هرگونه

حرکت مقابله می کردند . در نخستین ساعات روز

هفدهم شهریور ارتشبد اویسی از رادیو تهران اعلام حکومت نظامی کرد و بر اساس آن اجتماع بیش از دو نفر در تهران ممنوع شد.

اما مردم تهران بدون توجه به این اخطارها سیل آسا به خیابان‌ها روی آوردند و در میدان ژاله (شهدای فعلی) اجتماع کردند . مأموران مسلح چندین بار به مردم اخطار کردند و آنگاه ناجوانمردانه مردم بی سلاح را هدف رگبار خود قرار دادند . رژیم در حال اضمحلال تعداد کل شهدای هفده شهریور را 58 نفر اعلام کرد اما شمار دقیق قربانیان آن روز هیچگاه مشخص نشد. به گفته بر خی از شاهدان رقم شهدای این روز بالغ بر چهار هزار نفر می‌شد.امام خمینی(ره) در هجدهم شهریور همان سال با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن کشتار وحشیانه مردم، دولت شریف امامی را دولتی غیر قانونی و تحمیلی خواندند. به مناسبت همین واقعه عظیم، چنین روزی در تاریخ ایران زمین به عنوان روز جمعه سیاه نام گرفت.

* شهادت شهید محبوبه دانش ‏آشتیانی (1357ش)

اشاره:

شهر تهران در یکی از روزهای سال ۱۳۴۰ش در منزل آیت الله «دانش آشتیانی»، شاهد تولد نوزادی محبوب و دوست‌داشتنی بود که نامش را «محبوبه» نهادند: و بعدها به «شهیده محبوبه دانش‏آشتیانی» شهرت یافت. محبوبه در آغوش مادری مؤمن و متعهد و در سایه وجود پربرکت پدری فرهیخته، دوران کودکی را گذراند. او در دبستانی تحصیل را آغاز کرد که معلمانش همه الگو و اسوه‌های تقوا و علم و معرفت بودند. او هم‏گام با قیل و قال مدرسه، از رشد سیاسی اعتقادی و مطالعاتی قوی برخوردار شد و ذهن خلاق و جست‏وجوگرش به‏خوبی پرورش یافت. هنگامی که نهضت اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) شوری خاص به مردم داد، محبوبه شور و شعور را در ضمیر آگاه خویش درآمیخت. عشق به امام (ره) و انقلاب و نفرت از رژیم منحوس طاغوت، سراسر وجودش را فرا گرفت و او را در صف

اول حرکت‌های اسلامی دانش‌آموزان قرار داد.

سال دوم دبیرستان بود که نام محبوبه، به «شهیده محبوبه دانش‏آشتیانی» تغییر یافت. او در روز هفدهم شهریورماه سال ۱۳۵۷ با حضور در جمع مردم تظاهرکننده در میدان ژاله (شهدا) شرکت کرد و گل وجود محبوبه چون شقایقی سرخ پرپر شد. پیکر پاکش در بهشت زهرا (س) مأوا گرفت. چند سال بعد نیز نامزد او «شهید اجاره دار» و پدر بزرگوارش آیت الله «دانش آشتیانی» نیز در حادثه هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ش و انفجار تروریستی دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند و با خون خود انقلاب اسلامی را بیمه کردند.

* تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار «امام خمینی»(ره) (1368 ش)

اشاره:

مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به منظور جمع آوری، طبقه بندی، حفظ و نگهداری، تنظیم، ترجمه و نشر آثار و اندیشه‏های حضرت امام خمینی، بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین فراهم آوردن امکانات لازم جهت ارائه خدمات تحقیقاتی و آموزشی پیرامون انقلاب اسلامی و سیره آن قائد عظیم الشأن تأسیس گردید. در طی سال‏های پس از آغاز به کار، این مؤسسه علاوه بر چاپ و نشر کلیه آثار و کتب حضرت امام، به تهیه و توزیع کتب و منابع متعدد در مورد ابعاد شخصیتی امام راحل پرداخته و آنها را در تیراژهای میلیونی منتشر کرده است. همچنین کلیه دست خط‌ها و دست نوشته‏های آن امام بزرگوار نیز در آن مؤسسه نگهداری می‏شوند.

2ذی القعده در گذر تاریخ

* وفات «ابن خزیمه» محدث و فقیه (311 ق)

اشاره:

ابوبکر محمد بن اسحاق بن خزیمه معروف به ابن خزیمه، در سال 223 ق متولد شد و از دوران جوانی برای کسب علوم مختلف دینی به سرزمین‏های دیگر سفر کرد. ابن‏خزیمه سپس به تألیف کتب متعدد همت گماشت وآثار زیادی از خود بر جای گذارد. مهم‏ترین اثر چاپی او کتاب التوحید و اثبات صفات الرّب نام دارد که در زمینه‏ی بحث‏های اعتقادی اسلام نگاشته شده است. ابن خزیمه در این کتاب مفصلاً عقاید خود را در باب یگانگی خداوند بر مبنای آیات قرآن مجید و روایات نقل شده از اهل بیت پیامبر گرامی اسلام بیان کرده و سپس صفات خداوند را شرح داده است. ابن خزیمه به هنگام مرگ، 88 سال داشت.

* درگذشت «میرخواندخاوند شاه» نویسنده و محقق(903 ق)

اشاره:

محمد بن برهان الدین خاوندشاه بلخی معروف به میرخواند در سال 837 ق در بلخ به دنیا آمد. درجوانی به هرات رفت و در دستگاه وزیر امیرعلیشیر نوایى وارد شد واز کمک‏های وی برخوردار گردید. میرخواند از طرف «سلطان حسین بایقرا» به ریاست خانقاه منصوب گردید و به نوشتن تاریخ جامعی مأمور شد. نام این کتاب روضةالصفا می‏باشد که از آفرینش عالم تا جلوس سلطان حسین به تخت سلطنت را در بر گرفته است. میرخواند پس از یک بیماری طولانی، در سال 903 ق در 67 سالگی در خانقاه هرات درگذشت.


نوشته شده در   جمعه 15 شهريور 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode