ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 25 خرداد 1392     |     کد : 55230

تشویق و عملکرد پدر ومادر در تعالیم آموزه های دینی به کودکان مهم و محوری است

یک استاد بازنشسته دانشگاه با بیان اینکه :برای تعالیم آموزه های دینی به کودکان باید از ابزارهای نوین و تکنولوژیهای روز در ساختن فیلمها و کارتونهایی با مفاهیم...


یک استاد بازنشسته دانشگاه با بیان اینکه :برای تعالیم آموزه های دینی به کودکان باید از ابزارهای نوین و تکنولوژیهای روز در ساختن فیلمها و کارتونهایی با مفاهیم و موضوعات دینی بهره برد گفت: تشویق و عملکرد خود پدر و مادر مهمترین ابزار است. باید خانواده تکنولوژی های روز را در اختیار کودکان قرار دهد مثلاً سی دی های صوت قرآن، یا داستانهای قرآنی و هنرهایی که در مسائل دینی وجود دارد را به همان جذابیت و جالبی تعالیم دیگرآموزشی برای کودکان یاد دهند.دکتر حسین باهر، استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی در مورد اینکه چگونه می توان کودکان را با آموزه های دینی آشنا ساخت به خبرنگار مهر گفت: با عملکرد پدر و مادر و عدم تحمیل کودکان در جلسات اجباری ای که برای قرائت قرآن و مسائلی از این دست وجود دارد.

وی افزود: برای کودکان جلسات عمومی ای که معمولاً همه برنامه های فزهنگی، هنری و ادبی وجود دارد بگذارند در کنار اینها به طور ضمنی برنامه های قرآنی را بگنجانند. یا مثلاً بعضی از خانواده ها ماهی یک هفته ای یا دو هفته در میان، یک جلسه خانوادگی می گذارند در آن همه برنامه های بگو و بخند و خوردن و خوابیدن و همه چیز است ضمناً از یک استاد قرآنی هم دعوت می کنند که به طور ضمنی و تشویقی به کودکان آموزه های دینی را تعلیم دهد.

این رفتارشناس و جامعه شناس در مورد اینکه چه ابزارهایی برای این منظور مناسب هستند هم اظهار داشت: باید از ابزارهای نوین و تکنولوژیهای روز در ساختن فیلمها و کارتونهایی با مفاهیم و موضوعات دینی بهره برد. تشویق و عملکرد خود پدر و مادر مهمترین ابزار است. باید خانواده تکنولوژی های روز را در اختیار کودکان قرار دهد مثلاً سی دی های صوت قرآن، یا داستانهای قرآنی و هنرهایی که در مسائل دینی وجود دارد. اینها را به همان جذابیت و جالبی تعالیم دیگر برای کودکان آموزش دهند. مثلاً کتاب داستان راستان آقای مطهری را که داستانهای قرآنی را به زبان کودکانه فراهم کرده است با تکنولوژیهای روز و مدرن، تبدیل به فیلم و کارتون کرد.

این جامعه شناس تصریح کرد: امروزه با بکارگیری هنر و با استفاده از تکنولوژی های مدرن مسائل علمی تاریخی را به افراد منتقل می کنند. نمونه اش سریال حریم سلطان ترکهاست و یا داستان رستم و سهراب که به صورت کارتون در آمده است. داستان حضرت یوسف به خصوص به چاه افتادن و از چاه بیرون آمدن وی برای کودکان بسیار جالب است که بایستی به صورت کارتون در بیاید.

این محقق و پژوهشگر درمورد اینکه تأکید بر چه موضوعاتی می تواند در سنین کودکی بر غنای معرفت دینی کودکان بیفزاید گفت: تأکید بر مسائلی که مورد جلب و جذب کودکان می شود. یعنی تأکید بر واقعیات مثلاً به کودک گفته شود اگر کار نیکو انجام دهی چه آثاری دارد و اگر مرتکب عمل زشت بشوی و بدکاری کنی عاقبتش چیست. چیزهایی ملموسی از این دست. اینکه کودک را از جهنم بترسانیم یا از بهشت برایش بگوییم و مسائل متافیزیکی قرآن برایش قابل پذیرش نیست و نباید اینگونه مسائل برای کودک مطرح شود. زیرا کودک علی الحساب از خاک برآمده و با افلاک کاری ندارد.

باهر در پایان یادآور شد: مستندهای حیوانی نشان دادن تنوع زیستی حیوانات و گیاهان چه از طریق سینما و تلویزیون و چه از طریق موزه ها و باغ وحش می تواند تأثیر مثبت در خداباوری کودکان داشته باشد مخصوصا اینکه بعد از نشان دادن هر کدام از اینها یک جل الخالق گفته شود.


نوشته شده در   شنبه 25 خرداد 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode