طراحی جدید یک شنل نامرئی که توسط دانشمندان دانشگاهی در سنگاپور رونمایی شده به عنوان یک گام بزرگ در راستای "علوم ناپیدا" توصیف شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، این شنل در یک ویدئوی کوتاه نشان داده شده که می تواند یک ماهی قرمز و یک گربه سیاه را پنهان کند.
جدیدترین شنل نامرئی دانشمندان با استفاده از صفحات شیشه عادی کار می کند و اشیاء را با خم کردن نور اطراف آنها ناپدید می کند.
ویدئو منتشر شده با نشان دادن یک تنگ ماهی قرمز خالی با یک پنل شبیه یک صفحه نمایش آغاز می شود. یک میله در آب قرار می گیرد و نوک آن هنگامی که در پشت صفحه قرار گرفته ناپیدا می شود.
ماهی قرمز در این ویدئو به چشم می رسد اما هنگامی که این ماهی از پشت صفحه عبور می کند دیگر مشاهده نمی شود.
پس از آن این ویدئو یک گربه سیاه کوچک را نشان می دهد که وقتی نیمی از بدنش پشت صفحه نمایش قرار می گیرد دیگر نمی توان آن را دید. درحالی که گربه نامرئی شده، چمن و گلهای پشت سر آن را می توان دید.
این دستگاه که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نایانگ در سنگاپور ساخته شده تنها می تواند اجسام را از برخی از زوایا پنهان کند و از نظر این که خود صفحه نمایش قابل مشاهده است، این شنل تا حدی ابتدایی به نظر می رسد.
اما با تمام این اوصاف و نقصها این شنل بسیار پیچیده تر از شنلهای قبلی است که تنها با نور قطبی شده و یا ریزموجهایی که انسان نمی تواند ببیند کار می کردند.
سازندگان این فناوری معتقدند که این فناوری را می توان توسعه داد تا اطمینان حاصل کرد که اجسام از هر زاویه ای ناپیدا می شوند. آنها همچنین مدعی شده اند که شنل نامرئی آنها دارای کارکردهای مهم امنیتی، سرگرمی و تجسس است.
این شنل نامرئی جدید از طراحی های ارائه شده توسط سر جان پندری در کالج امپریال لندن الهام گرفته است.
در سال 2006 وی نشان داد که چگونه می تواند از تحولات علم نور شناسی برای خم کردن نور اطراف اشیاء استفاده کرد و موجب ناپیدا شدن اجسام به طور موقت شد.
سرجان پندری شنل دانشمندان سنگاپوری را یک گام واقعی رو به جلو توصیف کرده و اظهار داشته است که جدا از قسمت سرگرم کننده ماجرا، توانایی انسان برای کنترل نور یک ایده جدی است.