در سازمان ملل مطرح شد
مسئله اخلاقی روباتهای جنگی/ ربات را نمیتوان برای جنایت جنگی محاکمه کرد
شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است طی جلسه ای که در ژنو خواهد داشت مسئله اخلاقی رباتهای قاتل را که در میدان جنگ می توانند خودمختار عمل کنند بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در گزارشی که در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه می شود یک مهلت قانونی در رابطه با استفاده از رباتهای جنگی مطرح شده تا در عین حال پرسشهای اخلاقی که این رباتها ایجاد می کنند به بحث و بررسی گذاشته شود.
رباتهای مورد بحث ماشینهایی هستند که از پیش برنامه ریزی می شوند تا انسانها و هدفها را از پای در آورند و برخلاف هواپیماهای بی سرنشین در میدان جنگ به طور خودمختار عمل می کنند.
این رباتها درحال حاضر از سوی برخی کشورها چون آمریکا درحال ساخت است، اما هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.
حامیان چنین پروژه هایی اظهار می دارند که این رباتهای خودمختار مخرب می توانند به نجات جان انسانها کمک کنند، چرا که وجود آنها در میدان جنگ به معنای کاهش تعداد سربازان انسانی و در نتیجه کاهش تعداد تلفات جنگی است.
این درحالی است که گروه های طرفدار حقوق بشر استدلال می کنند استفاده از چنین رباتهای خودمختار مخربی پرسشهای اخلاق جدی درباره جنگ مطرح می کند.
درمیان این پرسشها این که چه کسی تصمیم نهایی کشتار را اتخاذ می کند؟ آیا یک ربات می تواند تمایز بین اهداف نظامی و غیرنظامی را تشخیص دهد یا خیر ؟ قابل طرح است.
طرفداران حقوق بشر همچنین این پرسش را مطرح می کنند که اگر تلفات غیرنظامیان جدی باشد چه کسی مسئول است؟ جدا از تمام این مواد یک ربات را نمی توان برای جنایت جنگی محاکمه کرد.
کریستوف هینز کارشناس سازمان ملل که استفاده از رباتها در میدان جنگ را بررسی می کند، گفت: رویکرد سنتی این است که یک جنگجو و یک سلاح در میدان جنگ وجود دارد اما اکنون آنچه می بینیم این است که سلاح به جنگجو تبدیل شده است و خود تصمیم گیری می کند.
مهلت قانونی که در گزارش سازمان ملل مطرح شده به طور کامل خواسته گروه های طرفدار حقوق بشر را تأمین نخواهد کرد، بلکه زمانی برای پاسخ به این پرسشها فراهم می کند.