مدير گروه بهداشت سلامت جمعيت و خانواده دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: خانوادهها بايد از مخلوط کردن شوينده هايي نظير جوهر نمک با فرآورده هاي سفيد کننده خودداري كنند، چرا که بخارات و گازهاي ناشي از اين اختلال بسيار سمي و خفه کننده است.
ليلا بهگزين در گفتوگو با ايسنا با بيان اينكه در هنگام استفاده از مواد شيميايي و فرآوردههاي پاک کننده بايد پنجره ها باز باشند، اظهار داشت: پس از مصرف شوينده هايي نظير سفيد کننده، جرمبر و لوله بازکن در محيط هاي دربسته و کوچک مانند دستشويي و حمام، نبايد به هيچ عنوان در اين اماكن توقف كرد.
وي بر لزوم استفاده از ماسک به هنگام مصرف شوينده هاي تأكيد كرد و افزود: گازهاي ناشي از مصرف اين مواد مي تواند موجب آسيب دستگاه تنفسي و مخاط ريه گردد.
بهگزين بسياري از مواد شيميايي مورد استفاده در خانه ها اعم از شوينده و پاک کننده ها را سموم خانگي دانست و ابراز کرد: اين مواد مي توانند تهديدي براي سلامت اعضاي خانواده بويژه کودکان باشند که نه تنها از طريق خوردن اين مواد مسموميت حاد ايجاد مي شود بلکه استنشاق بخارات حاصل از آنها نيز مي تواند مسموميت مزمن ايجاد كند.
اين مقام مسئول با بيان اينکه شوينده ها و مايعات ظرفشويي داراي موادي هستند که مي توانند موجب تضعيف سيستم عصبي مرکزي و يا سميت کبدي و متابوليکي شوند، تأکيد کرد: مسموميت ناشي از بخارات حاصل از اين قبيل مواد شيميايي عوارض وخيمي بويژه در کودکان مي تواند ايجاد کند.
بهگزين بر لزوم خريد مواد شيميايي مورد نياز از فروشگاههاي معتبر تأكيد كرد و گفت: هرگونه مواد شيميايي و سمي بايد از دسترس کودکان خارج گردد و در صورت احتمال مصرف اين قبيل مواد توسط کودک، سريعاً بايد وي به مرکز درماني منتقل شود.
وي خميردندان را نيز ترکيبي شيميايي دانست و اظهار کرد: بهتراست در هنگام مسواک زدن از قورت دادن خميردندان خودداري شود چرا که فلورايد موجود در اين ماده به مرور ممکن است مشکلات متعددي در بدن ايجاد نمايد.