دانشمندان نشان داده اند که پروتئینهای خاصی در گیاهان وجود دارد که می تواند به عنوان منتقل کننده عمل کرده و مشکلات سوخت و غذای جهانی را حل کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در اکتشافهای جدید روشی ارائه می شود که گیاهان مواد مهم را بین غشا و پوسته بیولوژیکی خود منتقل می کنند تا در مقابل فلزات سمی و آفت مقاومت کنند، در مقابل خشکسالی تاب بیاورند، کمبود آب را کنترل کرده و شکر ذخیره کنند. همچنین می تواند کاربردهای چشمگیری برای افزایش ذخیره غذا و انرژی جمعیت درحال رشد جهانی داشته باشند.
این نتایج پس از تحقیقات انجام شده توسط 12 بیولوژیست گیاهی برجسته از سراسر دنیا به دست آمده است، بیولوژیستهای برجسته ای که آزمایشگاه های آنها اخیرا خاصیتهای مهمی از انتقال پروتئینهای گیاهی کشف کرده اند که به طور جمعی می تواند تأثیر عمیقی بر کشاورزی جهانی بگذارد.
این تحقیقات در قالب یک مقاله در مجله نیچر منتشر شده است و می تواند به دنیا کمک کند که پاسخگوی نیاز رو به رشد غذا و انرژی همزمان با رشد جمعیت جهانی از 7 میلیارد به 9 میلیارد سال 2050 باشد.
جولین شرودر استاد زیست شناسی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو گفت: این انتقال دهندگان نوعی پروتئین خاص هستند که گیاهان برای جذب مواد مغذی از خاک مورد استفاده قرار می دهند، شکر را منتقل کرده و در مقابل مواد سمی چون نمک و آلومینیوم مقاومت می کنند.
شرودر 11 دانشمند دیگر را از استرالیا، ژاپن، مکزیک، تایوان، ایالات متحده و بریتانیا برای همکاری در تحقیقاتی که می تواند افزایش تولید غذا و سوخت را به دنبال داشته باشد، گردهم جمع کرد.