سلامت نیوز : زندگی مدرن و ماشینی آلودگی هوا، استرس و فشارهای روانی تغذیه بد را به دنبال دارد و هریك از این عوامل برای سلامت هر انسانی به عنوان یك زنگ خطر محسوب میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ؛ آمارهای موجود در سراسر جهان حكایت از افزایش مرگومیرها براثر سكتههای قلبی دارد. متخصصان علم تغذیه در همین راستا با انجام مطالعات گسترده و تحقیقات جامع مواد غذایی را كه به كمك قلب میآیند و از قلب در برابر این فشارها مانند یك سپر و محافظ نگهداری میكنند، شناسایی كردهاند.با محافظان طبیعی قلب آشنا شوید.
سبزیجات تازه
سبزیجات تازه به عنوان یكی از مؤثرترین مواد در دسترس برای سلامت قلب به شمار میرود. این سبزیجات هستند كه اثرات سوء مصرف نمك، قند و چربیها را برطرف میكنند.
متخصصان تغذیه توصیه میكنند یك ظرف سبزیجات را همراه با دانههای روغنی و توت و گاهی با دانههای قهوه تزئین كرده و میل كنید. این بشقاب خوشمزه با عطر و رنگ جادوییاش بدن را در مقابله با بیماریهای كشنده و فراگیر قرن مانند سكتههای قلبی و مغزی، فشار خون بالا، افزایش كلسترول و دیابت كمك میكند.آنان توصیه میكنند رزماری، مریمگلی، پونه و آویشن حتماً در بشقاب سبز سلامت جایی را داشته باشند.
لوبیا سفید
لوبیا سفید در سبد غذایی كمتر مورد توجه قرار میگیرد درحالی كه این ماده غذایی به علت داشتن مواد مغذی مانند فولات، آنتیاكسیدان، منیزیم و فیبر نقش بسیار مهمی در كنترل سطح خون و میزان كلسترول بدن دارد.اضافه كردن لوبیا سفید پخته به سالاد و سوپ یكی از روشهایی است كه با آن به راحتی میتوان سلامت بدن را تضمین كرد.
ماهی قزلآلا
سالهاست كه دانشمندان دریافتهاند مواد غذایی سرشار از امگا3 میزان كلسترول بد را در بدن كنترل میكند و بر اثر آن خطر اختلالات ریتم قلب و پایین آمدن فشار خون كاهش مییابد.ماهی قزلآلا به علت آن كه از امگا3 سرشار است باعث كاهش تریگلیسیرید خون و التهاب است.متخصصان توصیه میكنند در لیست غذایی هفتگی دوبار به مصرف این ماهی اختصاص داده شود.با این حال اگر شیوه پخت ماهی درست رعایت نشود امگا3 به بدن نخواهد رسید. به همین علت ماهی را باید همراه با سبزیجات درون فویل قرار داده و در فر پخت.
روغن زیتون
روغن زیتون را باید ماده طلایی و اثربخش در سلامت قلب معرفی كرد.روغن زیتون از چربیهای غیراشباع تشكیل شده است. زمانی كه روغن زیتون جایگزین چربی های اشباعشدهای مثل كره میشود، موجب پایین آمدن سطح كلسترول میشود. پلی فنول موجود در این روغن از رگهای خونی به خوبی محافظت میكند.استفاده از روغن زیتون همراه با سالاد، سبزیجات و نان پخته شده توصیه شده است.
گردو
مصرف 40 گرم گردو در روز میزان كلسترول خون را كاهش داده و از التهاب قلب و عروق كم میكند. گردو حاوی چربیهای غیراشباع، امگا3 و فیبر است. مصرف این ماده غذایی در سالاد در حفظ سلامت قلب مؤثر است.
بادام
این دانه روغنی از استرولهای گیاهی، فیبر و چربیهای سالم سرشار بوده و باعث كاهش میزان كلسترول بد (LDL) موجود در بدن میشود. همچنین خطر ابتلا به دیابت با مصرف روزانه این دانه روغنی پایین خواهد آمد.
دانه سویا
در برخی از كشورها از دانههای سبز سویا در تهیه برخی از غذاها استفاده میشود. تحقیقات موجود نشان میدهد پروتئین سویا موجب كاهش سطح تریگلیسیرید خون میشود.
نصف فنجان سویا حاوی 9 گرم فیبر است.
سیبزمینی شیرین
سیبزمینی شیرین بهترین جایگزین سیبزمینی است. افرادی كه نگران ابتلا به دیابت هستند از این ماده غذایی میتوانند به راحتی استفاده كنند. زیرا به علت این كه شاخص گلیسمی پایین دارد موجب افزایش سریع قند خون نمیشود. فیبر فراوان، ویتامین A و لیكوپن موجود در آن قلبی سالم را به ارمغان خواهد آورد.
پرتقال
این میوه خوشمزه و شیرین حاوی فیبر، پكتین، پتاسیم و ضدكلسترول است كه به كنترل فشار خون كمك میكند.مطالعات نشان میدهد پرتقال عملكرد رگهای خونی را بهبود میبخشد و فشار خون را پایین میآورد.یك پرتقال متوسط 62 كالری و 3 گرم فیبر دارد.
برگ چغندر
به طور كلی سبزیجات برگ تیره منبعی ارزنده در سلامت به شمار میروند زیرا سرشار از پتاسیم، منیزیم و مواد معدنی هستند كه موجب كنترل فشار خون میشود.فیبر، ویتامین آ، آنتیاكسیدانها و لوتئین موادی ضروری برای داشتن یك قلب سالم است كه در برگ چغندر به وفور یافت میشود.
هویج
هویج یك سبزی ترد است كه موجب كنترل سطح قند خون میشود و در كاهش خطر ابتلا به دیابت مؤثر است. استفاده از هویج خردشده در سالادها و كیكها موجب كاهش كلسترول بد خون میشود.
جو
جو سبوسدار موجب كم شدن سطح كلسترول و پایین آمدن سطح گلوكز خون میشود.به همین علت در رستورانهای مطرح دنیا در تهیه سوپ، آش و ... به مصرف آن توجه میشود آنان در تبلیغات خود اعلام میكنند كه با استفاده از این مروارید قلب مشتریان خود را بیمه میكنند.
بلغور جو دوسر
جودوسر به هر شكلی كه مصرف شود یك فرمول كامل برای سلامت قلب و افزایش طول عمر به شمار میرود زیرا این ماده غذایی با پایین آوردن LDL (كلسترول بد) خطر حملات قلبی ناشی از مصرف اسنكها را كاهش میدهد. جو دوسر سطح قند خون را كنترل میكند به این علت دیابتیها باید نسبت به مصرف آن توجه بیشتری داشته باشند.
بذر كتان
فیبر، فیتوكمیكال، اسیدچرب امگا3 ، سهعنصری كه فرمول سلامت قلب است در دانههای براق بذر كتان به وفور یافت میشود.برای استفاده از بذر كتان بهتر است آن را خرد یا آسیاب كرده و به سوپ، ماست یا ساندویچ اضافه كنید.
ماست كمچرب
لبنیات كمچرب همواره بهعنوان یكی از غذاهای بسیار موثر در سلامت استخوانها مورد توجه قرار داشته و دارد. علاوه بر این ماست كمچرب منجر به كنترل فشار خون بالا شده و از كلسیم و پتاسیم سرشار است.
قهوه
قهوه و چای دو نوشیدنی موثر در محافظت از قلب شناخته شدهاند. مطالعات نشان میدهد افرادی كه روزانه سه تا چهار فنجان قهوه و چای مینوشند خطر حملات قلبی و ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 25 درصد كاهش میدهند.با این حال متخصصان نسبت به مصرف قهوه در افرادی كه مبتلا به فشارخون بالا و دیابت هستند هشدار میدهند چون مصرف كافئین شرایط را برای آنها پیچیدهتر می كند.
فلفل قرمز
استفاده از ادویه فلفل قرمز در غذا به جلوگیری از افزایش سطح انسولین بعد از غذا كمك میكند.محققان استرالیایی دریافتند با اضافه كردن فلفل قرمز به همبرگر به علت پایین آمدن سطح انسولین افرادی كه دارای اضافه وزن بودند، با مشكلات كمتری مواجه شدند.پس از این تحقیق این گروه از دانشمندان تغذیه توصیه كردند كه افراد فلفل قرمز را در غذا جایگزین نمك كنند.
گیلاس
گیلاس حاوی آنتوسیانین است. این آنتی اكسیدان به محافظت از رگهای خونی قلب كمك میكند. بهتر است برای خوردن از گیلاسهای شیرین و برای پخت و پز از گیلاسهای ترش و آلبالو استفاده شود.
زغال اخته
آنتوسیانین در مواد غذایی و میوههایی یافت میشود كه رنگ قرمز تندی دارند. زغال اخته حاوی این ماده، اسید ellogic، بتاكاروتن، لوتئین، ویتامین ث، فولات، منیزیم، پتاسیم و فیبر است.برای مصرف زغال اخته از نوع تازه و خشك آن استفاده كنید و به ماست، غلات و پنكیك بیفزایید.