تحقيقات نشان داد در موش هايي که تحت استرس هاي کوتاه مدت قرار گرفتند، تعداد سلول هاي سرطاني اسکوامس نسبت به ديگر موش ها کمتر بوده است.
محققان آمريکاييي اعلام کردند استرسهاي کوتاه مدت تقويت کننده سيستم ايمني بدن بوده و موش ها را در مقابل نوع خاصي از سرطان پوست حفاظت کرده است.
اين کشف براي دانشمندان بسيار حيرت آور است زيرا که تاکنون تصور مي شد استرس ها سيستم ايمني را ضعيف کرده و باعث بروز بيماري ها مي شود، و اين اولين بار است که مشاهده شده استرس کوتاه مدت باعث افزايش فعاليت هاي ضد تومور در بدن مي شود.
در اين تحقيق موش ها به مدت 10 هفته در معرض اشعه سرطان زا ماوراء بنفش قرار گرفتند و سپس تعدادي از آنها 9 دوره کوتاه مدت استرس را با قرار گرفتن در محيطي کوچک که توان حرکت در آن را نداشتند، تجربه کردند. هر مرحله استرس زا 5/2 ساعت طول مي کشيد.
در موش هايي که تحت استرس قرار گرفته بودند تعداد سلولهاي سرطاني کمتر از ديگر موش ها بود و تعدادي که از اين گروه مبتلا به سرطان شده بودند تعداد تومورهايشان کمتر از موش هايي بود که استرس نداشتند.
در ادامه محققان بيان کردند استرس هاي تند و شديد خاصيت مشابهي ندارند و بعد از گذشت 22 هفته،90 درصد موشها از هر دو گروه به سرطان مبتلا شدند؛ تنها تفاوت اين بود که موش هايي که استرس ديده بودند سلول هاي سرطاني کمتري داشتند.
محققان اميدوارند بتواند با استفاده از اين يافته به افرادي که سيستم ايمني ضعيفي دارند کمک کنند.