ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 بهمن 1403
پنجشنبه 4 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 17 بهمن 1391     |     کد : 49365

سوسك جاسوس، یك ربات زنده است

تصور كنید می‌خواهید از درون یك سازمان غیر قابل نفوذ نظامی ـ امنیتی، درون یك فضای ناشناخته مثل غار غیرقابل نفوذ یا از قلب یك بحران مثل فاجعه هسته‌ای فوكوشیما اطلاعاتی به دست بیاورید.

تصور كنید می‌خواهید از درون یك سازمان غیر قابل نفوذ نظامی ـ امنیتی، درون یك فضای ناشناخته مثل غار غیرقابل نفوذ یا از قلب یك بحران مثل فاجعه هسته‌ای فوكوشیما اطلاعاتی به دست بیاورید.
در دو مورد آخری اگر خوش‌شانس باشید شاید بتوانید روی فرستادن یك ربات معمولی حساب كنید، البته اگر مسیر مناسبی پیش روی شما باشد؛ اما محل‌های ناشناخته، مكان‌های های فاجعه‌زده و كار‌های جاسوسی جاهایی نیستند كه درباره آنها خیلی بشود روی این امكان حساب كرد، اما حالا تصوركنید یك ربات به اندازه یك مگس یا سوسك كوچك دارید كه بی‌سر و صدا به هر جایی پر می‌كشد و بدون جلب توجه یا این كه آسیبی ببیند برای شما اطلاعات با ارزشی مثل فیلم و صدا می‌فرستد.

این ویژگی مهم باعث شده سال‌ها ساختن این ربات‌ كه به اختصار MAV خوانده می‌شود یكی از اهداف موسسات تحقیقاتی نظامی و غیرنظامی باشد؛ اما تا به حال یك مساله مانع بزرگی بر سر تحقق ساخت اقتصادی این ربات‌ها بوده است و آن تامین انرژی است.

ربات‌ها‌ی بسیار ریز پرنده برای پرواز به انرژی الكتریكی احتیاج دارند كه از طریق باتری تامین می‌شود. این موضوع روی حجم و وزن آن تاثیر می‌گذارد و محدودیت‌های زیادی تولید می‌كند؛ اما اگر خود مگس یا سوسك یا هر حشره پرنده دیگری در خدمت ما باشد و وظیفه تهیه، جمع‌آوری، مخابره یا بازپس‌ آوردن اطلاعات را به عهده بگیرد؛ چطور؟

موجودات زنده بازده انرژی خیره‌كننده‌ای دارند، تامین انرژی‌شان مشكلی ندارد، چون هر وقت انرژی كم بیاورند فرود آمده و كمی غذا می‌خورند و خیلی راحت‌تر و مناسب‌تر پرواز می‌كنند، فقط مساله تحت كنترل درآوردن آنهاست.

قطعا نمی‌توان به یك سوسك حالی كرد كه دنبال منبع نشت مواد رادیواكتیو رفتن مهم‌تر از پیدا كردن یك همسر مناسب است! اما این سوسك عجیب و غریب با آن كیت الكترونیكی بر پشتش در حقیقت بخشی از تحقیق درباره به خدمت درآوردن حشرات برای همین منظور است.

محققان دانشگاه MIT توانسته‌اند از طریق این دستگاه كه سیم‌های رابطش را به مغز این سوسك پرنده متصل كرده‌اند، آن را از طریق سیستم بی سیم كنترل كنند. حالا آنها می‌توانند با فشردن این دكمه این سوسك را به پرواز در آورده یا بنشانند، به چپ و راست هدایت كرده یا به پرواز در یك مسیر دایره‌ای وادارند. این اولین گام در راه تبدیل حشرات به ربات‌های كوچك پرنده است. به این ترتیب شاید در آینده نزدیك دیگر نباید حتی به مگس‌ها اعتماد كرد؛ چون شاید آنها مشغول جاسوسی از ما باشند.


علی رنجبران - جام‌جم


نوشته شده در   سه شنبه 17 بهمن 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode