ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 بهمن 1403
پنجشنبه 4 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 2 بهمن 1391     |     کد : 48567

دنيا آب رفت

دنياي امروز به دليل وجود فناوري پيشرفته، بسيار كوچك‌تر از قبل به نظر مي‌رسد، براي همين مخفي شدن در اين دنيا بسيار سخت و به عبارتي غيرممكن به نظر مي‌آيد! به طور مثال مي‌توانيد حضور دوربين‌هاي مختلف را در محل كار، فروشگاه‌ها و حتي منازل مشاهده كنيد.

جام جم آنلاين: دنياي امروز به دليل وجود فناوري پيشرفته، بسيار كوچك‌تر از قبل به نظر مي‌رسد، براي همين مخفي شدن در اين دنيا بسيار سخت و به عبارتي غيرممكن به نظر مي‌آيد! به طور مثال مي‌توانيد حضور دوربين‌هاي مختلف را در محل كار، فروشگاه‌ها و حتي منازل مشاهده كنيد.

علاوه بر اين، همان دوربين‌ها همگي به فناوري‌هاي بسيار پيشرفته‌اي مجهز شده‌اند كه مي‌توانند به آساني ماشين‌ها، گوشي‌ها و هر محصول خريداري شده را در كمترين زمان ممكن ردگيري كند.

همين دستگاه‌هاي رديابي، در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي به عنوان سيستم‌هاي كنترل خريد و فروش محصولات مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرد و با كمك آنها مي‌توان به آساني و در كمترين زمان ممكن فهميد چه محصولي وارد بازار شده و آيا اين محصول به فروش رسيده يا خير! شايد بزودي كمپاني‌ها بتوانند محل قرار گرفتن شما را از طريق رديابي باركد‌هاي نصب شده روي همين محصولات دريافت كنند.

بسياري از افراد مخالف استفاده گسترده از چنين سيستم‌هايي هستند، زيرا از نظر آنها، استفاده از اين سيستم‌ها حقوق فردي و اجتماعي انسان‌ها ناديده گرفته مي‌شود.

رديابي محل قرار گرفتن افراد مختلف از طريق يك فناوري خاص صورت نمي‌پذيرد، بلكه حاصل تلفيق چند فناوري متفاوت و ايجاد يك سيستم يكپارچه و هماهنگ است كه به شما كمك مي‌كند بتوانيد چنين سيستم فوق هوشمند و پر اطلاعاتي را به همراه داشته باشيد.

براي نمونه مي‌توان از فناوري‌هايي چون GIS، GPS، RFID و... نام برد كه همگي اطلاعات دقيقي از محل حضور افراد را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

براي اولين مرحله بد نيست به GISها بپردازيم؛ اين سيستم‌ها در حقيقت مجموعه‌اي از برنامه‌هاي به هم متصل است كه به منظور رديابي محل قرار گرفتن در ابعاد بزرگ مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

براي كار با يك چنين سيستم‌هايي دريافت و ذخيره‌سازي محل دقيق جغرافيايي بسيار مهم است؛ به همين منظور اين سيستم‌ها اطلاعات جغرافيايي را دريافت، ذخيره و آناليز كرده و گزارش كاملي از اين ريز اطلاعات را در اختيار تمام كاربران قرار مي‌دهد.

سيستم‌هاي نوع دوم سيستم‌هاي موقعيت‌ياب جهاني يا GPSهاست؛ اين سيستم‌ها با كمك 27 دوربين مختلف قرار گرفته در نقاط مختلف جهان تمام اطلاعات مربوط به محل قرار گرفتن افراد را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

دريافت‌كننده امواج GPS كه مي‌تواند گوشي تان باشد، همه اين اطلاعات را گرفته و با تلفيق چند عكس متفاوت، تصوير محل دقيق قرار گرفتن‌تان را در كمترين زمان ممكن اعلام مي‌كند.

تنها لازم است شما بتوانيد امواج را به طور دقيق از اين چند ماهواره دريافت كرده و به گوشي‌تان اين امكان را بدهيد تا آنها را پردازش كند. در ضمن GPS براي رديابي سيستم‌هاي بسيار بزرگ و گسترده‌اي چون ارتش و حمل و نقل كاربرد‌هاي فراوان دارد.

نوع سوم از سيستم‌هاي رديابي محل قرارگيري سيستم‌هايي است با نام RFID ها. اين فناوري را مي‌توان به عنوان چيپ‌هاي بسيار كوچك و بدون نياز به باتري به حساب آورد كه مي‌توانيد آنها را به هر وسيله‌اي متصل كرده، تا از اين طريق محل قرار گرفتن وسيله مورد نظر را رديابي كنيد.

اين تك‌هاي RFID كه غيرفعال است، فقط مي‌تواند اطلاعات را در صورت درخواست كاربر به وي منتقل كند، به همين منظور وسيله دريافت اين اطلاعات امواج راديويي را به تك‌هاي حاوي RFID ارسال مي‌كند سپس اين تگ است كه مي‌تواند با استفاده از همين امواج راديويي دريافت شده اطلاعات را به دريافت‌كننده، دوباره ارسال كند.

در مرحله بعد اين اطلاعات ابتدا ذخيره شده و پس از آن به database مركزي منتقل مي‌شود تا از اين طريق بتوان اطلاعات ديگري را از آنها به دست آورد.

و آخرين فناوري كه مي‌توان با كمك آن محل دقيق قرار گرفتن افراد مختلف را جستجو كرد، تكنيكي است با نام WLANها، كه شامل شبكه‌اي از گجت‌هاي مختلف است كه از طريق امواج راديويي به يكديگر متصل مي‌شود.

اين گجت‌هاي متفاوت از طريق امواج راديويي اطلاعات را با ديگر گجت‌ها تبادل كرده و تا اندازه 70 تا 300 فيت مي‌توانند يك شبكه راديويي براي كاربران مختلف ايجاد كنند.

هر سيستم رديابي مي‌تواند از يك يا تعدادي از اين فناوري‌ها در كنار هم استفاده كند، تنها چيزي كه اين سيستم‌ها نياز دارند متصل شدن يك تگ به هر يك از گجت‌هاست تا بتوان از اين طريق با وسيله مورد نظر ارتباط برقرار كرد و محل قرار گرفتن آن را بدرستي تشخيص داد.

مثلا با به همراه داشتن يك سيستم GPS روي گوشي و يك تگ RFID روي DVD مي‌توان به آساني ارتباط بين اين دو گجت را برقرار كرد تا از اين طريق يك شبكه تبادل اطلاعات به وجود بياوريم.

استفاده از سيستم‌هاي رديابي براي مديريت كمپاني‌هاي مختلف بسيار مناسب است، چرا كه اين سازندگان از اين طريق مي‌توانند انبار و فروشگاه‌هاي خود را كنترل كنند.

با كمك اين روش، توليدكنندگان به آساني مي‌توانند چرخه توليد و فروش را مشاهده كرده تا در صورت وجود هر مشكلي آن را در اين چرخه رفع كنند.

مسيريابي در نواحي گسترده يكي از انواع فناوري‌هايي است كه محدوده انجام چنين مسيريابي در ابعاد و اندازه طول يك كشور يا كل دنياست.

براي اين منظور GPS جزو يكي از بهترين سيستم‌هايي است كه مي‌تواند براي چنين محيط گسترده‌اي مورد استفاده قرار گيرد.

به منظور پياده‌كردن اين سيستم تمام ماشين‌هايي كه قرار است مسيريابي شوند بايد مجهز به GPS باشند تا به محض ورود آنها به يك ناحيه، ماهواره‌هاي دريافت امواج موقعيت را شناسايي كنند.

نكته مثبت اين سيستم مسيرياب دريافت اطلاعات در هر لحظه است، در حقيقت اپراتور مي‌تواند در هر ثانيه موقعيت جغرافيايي ماشين مورد نظر را از اين طريق رديابي كند.

روش ديگر كه از آن به منظور رديابي سيستم‌هاي مسيريابي استفاده مي‌شود، مسيريابي داخلي يا محلي است.

به طور مثال سيستم‌هاي GPS براي محيط‌هايي چون بيمارستان‌ها و انبارها آنچنان كه بايد مناسب استفاده نيست؛ چرا كه دقت ارائه شده توسط سيستم‌هاي GPS در اين مكان‌ها كمتر از محيط‌هاي بزرگ است.

تصور كنيد تمام تجهيزات يك بيمارستان از قبيل بيماران، وسايل جانبي و... به يك دستگاه GPS مجهز شوند. مسلما چنين طرحي مقرون به صرفه نيست.

به همين منظور براي محيط‌هاي كوچك‌تر سازمان‌ها حتما بايد از سيستم‌هاي تك‌گذاري و مانيتور‌ها به منظور رديابي افراد مختلف استفاده كنند، ولي سيستم‌هاي بي‌سيم نيز براي چنين محيط‌هايي بسيار مورد توجه است.

در اين سيستم‌ها هر وسيله به يك تگ RFID مجهز شده و دستگاه‌هاي دريافت‌كننده با خواندن اين امواج راديويي مي‌توانند محل دقيق قرار گرفتن شخص يا شيء مورد نظر را برايتان نمايش دهد.(جام جم - ضميمه كليك)

منبع: www.howstuffwork.com
نازلي وحدت


نوشته شده در   دوشنبه 2 بهمن 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode