در شرایطی که کمتر از یک هفته تا پایان مهلت نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور باقی مانده، تیم تراکتورسازی تبریز در فصلی که باید در سه جام مختلف پیکار کند، بدون جذب حتی یک بازیکن موثر باعث ایجاد نگرانی در بین هوادارانش شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دوم دی 91، آخرین روز نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر است و در فاصله تعطیلات بین دو نیم فصل، از روز چهاردهم آذر تا به امروز تیم تراکتورسازی نتوانسته هیچ بازیکنی به مجموعه قبلی خود اضافه کند اما در سوی مقابل، تیمهای رقیب تقریبا اغلب مهره های به نام را در بازار نقل و انتقالات جذب کرده اند.
جذب بازیکنان خارجی، راه حلی برای مشکل مالی!
بر اساس شنیده ها، اصلی ترین مانع تراکتورسازان برای جذب بازیکن، مشکل مالی است و این تیم پول کافی برای خرید بازیکنان داخلی ندارد. از همین رو "تونی اولیویرا" سرمربی تراکتورسازی پس از سفر یک هفته ای به پرتغال، در بازگشت به تبریز با سه بازیکن خارجی سر تمرینات تیمش حاضر شده که گفته می شود از بین این سه بازیکن، با دو نفر آنها قرارداد بسته خواهد شد.
شاید سیاست باشگاه تراکتورسازی در خرید بازیکنان خارجی، بی اطلاعی این بازیکنان از رقم بالای قرارداد بازیکنان ایرانی است و آنها با رقمی پایین تر نسبت به بازیکنان داخلی به عضویت تیم در می آیند. با این شرایط باشگاه می تواند از چنین بازیکنان گمنام خارجی که اکنون در تمرین تراکتورسازی حاضر هستند، در پر کردن لیست خود استفاده کند اما با این حال باید توجه داشت که این رویه نه چندان مطلوب تراکتورسازان در نیم فصل اول نتیجه ای خوب برای تیم فوتبال این باشگاه در پی نداشت و همگان دیدند که "آنسلمو گونزالس" و "ژائو ویه لا" پرتغالی که در ابتدای فصل به همراه تونی به تبریز آمدند، توانایی های فنی چندان بالایی نداشتند و فقط در چند مسابقه معدود، آنهم برای چند دقیقه در ترکیب تراکتورسازی جای گرفتند و در نهایت نیز بخاطر عدم دریافت مطالبات خود، بی خبر راهی کشورشان شدند.
حضور در سه جام با دستان خالی!
تراکتورسازی امسال یک فصل متفاوتی را سپری خواهد کرد که تاکنون آن را تجربه نکرده است. حضور در سه جام مختلف که مهمترین و جالب ترین آن برای هواداران، شرکت در لیگ قهرمانان آسیا خواهد بود. یکی از الزامات حضوری آبرومندانه در چنین رقابتهای بین المللی، داشتن بازیکنان با کیفیت و میدان دیده است. اگرچه اکنون اغلب هواداران تراکتورسازی در اولین سال حضور تیمشان در آسیا، چندان انتظار کسب نتایج خوب و حتی صعود به مراحل بالاتر را ندارند اما توقع همه فوتبال دوستان ایرانی از تیم تراکتورسازی این است که در لیگ قهرمانان آسیا حضوری آبرومندانه داشته و از حیثیت فوتبال ایران و تبریز دفاع کند.
البته با شرایطی که تیم تراکتورسازی در حال حاضر دارد، خیلی ها نگران وضعیت این تیم در هر سه جام هستند، جامهایی که تراکتورسازی باید در یکی از آنها برای عقب نماندن از کورس قهرمانی لیگ برتر تلاش کند، در دیگری برای کسب عنوان قهرمانی جام حذفی بجنگد و در جام سوم نیز توان خود را معطوف به نمایشی رضایتبخش در آسیا کند.
دروازه بان و مهاجم، نیاز اصلی تونی
با نگاهی به لیست بازیکنان تراکتورسازی می توان به راحتی دریافت که در حال حاضر این تیم در درون چارچوب دروازه و خط حمله شدیدا" دچار کمبود مهره است. تونی که تیمی هجومی در نیم فصل اول داشت و طی آن شاگردانش با زدن 27 گل، سومین خط حمله برتر نیم فصل اول را به نام خود داشتند اکنون با خروج سه بازیکن خط حمله از تیم، به شدت دچار نگرانی شده است. با اینکه مهاجمان خروجی تراکتورسازی از جمله فرزاد حاتمی که نتوانست دوری از قلعه نویی را بیشتر از چهارماه تحمل کند و سرانجام به استقلال رفت، عملکرد اصلا خوبی نداشت و مهاجمی بی آزار برای حریفان بود اما با این حال وجود چند مهاجم در یک تیم بطور طبیعی می تواند انگیزه قرارگیری در ترکیب اصلی را در بین تک تک این بازیکنان افزایش داده و باعث تلاش زیاد برای گلزنی شود.
بدین ترتیب خروج دو یار پرتغالی به همراه حاتمی از لیست تراکتورسازان، خط حمله این تیم را فعلا کم مهره کرده و اکنون سیدصالحی و ابراهیمی نفراتی هستند که کادرفنی سرخپوشان تبریزی در ادامه لیگ مجبور به استفاده از این دو نفر خواهد شد. مگر اینکه از بین نفرات جدیدی که در حال حاضر با تراکتورسازی تمرین می کنند، مهاجمی با کیفیت و گلزن انتخاب شده و به عنوان یک تمام کننده ایده آل در نوک پیکان خط حمله این تیم قرار بگیرد.
در چارچوب دروازه نیز وضعیت تیم تراکتورسازی چندان مطلوب نیست و اگرچه مهدی ثابتی اکنون گلر ثابت تیمش است اما از حکایت ایجاد انگیزه، در این پست نیز صدق می کند. نبود یک رقیب جدی برای ثابتی آماده، طبیعی است که می تواند در ادامه لیگ هم به ضرر این دروازه بان و هم به ضرر تیم باشد. حاشیه سازی های محسن فروزان و اینکه او می گوید از استقلال و یکی، دو تیم دیگر پیشنهاد دارد نشان می دهد که این دروازه بان هوادار تیم داماش گیلان نمی تواند در ادامه برای تراکتورسازان یک سنگربان مطمئن به شمار آید و از طرفی وی که به دنبال نیمکت نشینی هایش، داعیه پیوستن به تیم دیگری دارد، شاید در همین چند روز آینده پیراهن تیم دیگری را به تن کند. در خصوص عقیل اعتمادی نیز باید گفت که اگرچه این دروازه بان توانسته بود به لحاظ فنی عملکرد خوبی داشته باشد، اما غیبت در تمرینات و بازگشت به هلند سبب شد تا تراکتورسازی برای چندمین بار در طول فصل، از این ناحیه دچار حاشیه و نگرانی شود.
به نظر می رسد در لیست جعفری جای خالی یک دروازه بان وجود داشته باشد که با فسخ قرارداد اعتمادی، تراکتورسازی مجبور خواهد شد حداقل یک گلر دیگر به جمع سنگربانان خود اضافه کند.
هیاهو در بازار نقل و انتقالات و سکوت تراکتور
آخرین وضعیت نقل و انتقالات تراکتورسازی نشان می دهد که این تیم سه بازیکن خروجی داشته و هنوز با هیچ بازیکنی قرارداد نبسته است. حاتمی، آنسلمو و ژائو نفرات خروجی تراکتورسازی در پایان نیم فصل هستند و به جای این بازیکنان فعلا نام هیچ بازیکنی در بازار نقل و انتقالات مقابل نام تیم تراکتورسازی دیده نمی شود.
"ایگور کاسترو" ، جواد کاظمیان، میلاد میداوودی، احمد جمشیدیان، محسن خلیلی و ... بازیکنانی هستند که طی چند روز اخیر از آنها برای حضور در تیم تراکتورسازی نام برده می شد.
فعلا یک بازیکن برزیلی به نام "جاناتان" به همراه دو بازیکن تستی خارجی در تمرینات تراکتورسازی حضور یافته اند که به نظر می رسد شانس مهاجم برزیلی برای عقد قرارداد با سرخپوشان تبریز بیشتر از دو یار دیگر باشد.
سکوت عجیب و عدم جذب بازیکن از سوی تراکتورسازان در حالی است که سایر تیمهای رقیب از جمله استقلال، به قولی چشم بازار را کور کرده و با جذب مهره های آس، تیم خود را به خوبی تقویت کرده است. این تیم که چهار بازیکن مازاد خود را در لیست فروش قرار داده، در مقابل شش بازیکن جدید به خدمت گرفته و در حال مذاکره و ثبت قرارداد با دو یار دیگر است. دیگر تیمها نیز تقریبا چنین وضعیتی دارند و فقط از بین مدعیان و حاضران در لیگ قهرمانان آسیا فقط تراکتورسازی است که دست روی دست گذاشته و برای تقویت خود هیچ تقلایی نمی کند.
البته تا چند روز آینده احتمالا بازار نقل و انتقالات شاهد فراغت از بیکاری و خریدهای تازه تراکتورسازان نیز باشد.
گزارش از :محمود نصیرپور