ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 بهمن 1403
سه شنبه 2 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 8 آبان 1391     |     کد : 44989

پرندگان چهره انسان را تشخيص مي‌دهند

تحقيقات بتازگي نشان داده برخي از پرندگان احتمالاً مي‌توانند انسان‌هايي را كه دوستشان دارند از سايرين تشخيص دهند.

جام جم آنلاين: تحقيقات بتازگي نشان داده برخي از پرندگان احتمالاً مي‌توانند انسان‌هايي را كه دوستشان دارند از سايرين تشخيص دهند.
چهره و صداي انسان‌ها از مشخصاتي است كه مي‌تواند به پرندگان در اين امر كمك كند. توانايي تشخيص دوست از دشمن مي‌تواند براي پرندگان بسيار حياتي باشد.

متخصصان رفتارشناسي حيوانات از دانشگاه لينكلن انگلستان و دانشگاه وين در دو تحقيق مجزا رفتارهاي كبوتران و كلاغ‌ها را نسبت به انسان‌ها مورد بررسي قرار دادند.

نتيجه اين تحقيق كه در مجله بيولوژي پرندگان چاپ شد، نشان مي‌دهد كبوترها ميان انسان‌هاي آشنا و ناآشنا تفاوت قائل مي‌شوند. تيم تحقيقاتي گروهي از كبوتران را به شكلي آموزش داد كه بتوانند افراد آشنا را از غريبه‌ها تشخيص دهند.

در مرحله بعد عكس‌هايي از دو چهره را در برابر كبوترها قرار دادند كه يكي از آنها تصوير يك فرد آشنا و ديگري تصوير فردي كاملاً غريبه بود.

كبوترهاي آموزش ديده توانستند تنها از طريق همين تصاوير شخص آشنا را از شخص غريبه تشخيص دهند. يافته‌ها نشان داد كبوترها با اندكي آموزش مي‌توانند تنها از طريق تفاوت اعضاي چهره، يك آشنا را از غريبه تشخيص دهند.

دكتر آنا ويلكينسون سرپرست اين گروه تحقيقاتي يادآور شد اين قدرت تشخيص فوق‌العاده بندرت در رفتار كبوترها ديده مي‌شود، اما در حقيقت اشاره دارد بر اين كه آنها مي‌توانند افرادي را كه مي‌شناسند از سايرين تشخيص دهند. اين قابليت آنها براي ادامه حياتشان بسيار ضروري است.

برخي از انسان‌ها به كبوترها غذا مي‌دهند، برخي آنها را اذيت مي‌كنند و باقي هم نسبت به آنها بي‌تفاوت هستند. اين كه كبوترها مي‌توانند عده‌اي را كه به آنها علاقه دارند، تشخيص دهند براي آنها مزاياي زيادي دارد.

اين به آن معناست كه آنها حتي مي‌توانند كساني را كه با تفنگ بادي يا به هر شكل ديگري به آنها آزار رسانده‌اند شناسايي كنند.

در يك تحقيق جداگانه، تيم تحقيقاتي توانايي تشخيص ميان اصوات آشنا و ناآشناي انسان‌ها و زاغي‌ها را در كلاغ‌هاي مردارخوار مورد بررسي قرار داد.

لازم به ذكر است كه زاغي‌ها يك گونه مجزا از كلاغ‌ها تلقي مي‌شوند. گروه تحقيقاتي پيش از اين تحقيق كار خود را روي توانايي تشخيص و نحوه ارتباط برقرار كردن كلاغ‌هاي مردارخوار با يكديگر متمركز كرده بود.

تحقيق دوم نشان داد كلاغ‌هاي مردارخوار بيشتر به سمت اصوات انسان‌هاي غريبه جلب مي‌شوند تا به سمت اصوات آشنا و برعكس در مورد زاغي‌ها بيشتر به صداي زاغي‌هاي آشنا جواب مي‌دهند تا صداي زاغي‌هايي كه برايشان ناآشنا هستند. يافته‌هاي اين تحقيق براي نخستين بار نشان داد پرندگان قادر به تشخيص صدا هستند.

در تحقيق ديگري مشخص شد كبوترها تنفر و كينه‌ورزي انسان‌ها را به خاطر مي‌سپارند و احتمالاً در آينده به نوعي آن را تلافي خواهند كرد.

اين تحقيق توسط دانشمندان فرانسوي انجام شد و در كنفرانس سالانه بيولوژي تجربي مطرح شد. در اين تحقيق دو شخص براي آزمايش تعيين شدند.

يكي با مهرباني به پرندگان غذا داد و ديگري رفتار كاملاً متفاوتي را پيش گرفت. بعد از مدتي اين دو با ظاهري كاملاً متفاوت دوباره به همان محل بازگشتند.

جالب اينجا بود كه كبوتران به هيچ‌وجه تمايلي به نزديك‌شدن به شخص دوم از خود نشان ندادند، در حالي كه از نزديك‌شدن به شخص اول ابايي نداشتند. با در نظر گرفتن اين قابليت پرندگان شايد بخواهيد در رفتار خود با آنها تجديد نظر كنيد.

منبع: sciencedaily


نوشته شده در   دوشنبه 8 آبان 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode