ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳
 
  جستجو در سایت
 
 
اوقات شرعی تبریز
۳:۳۸ مانده تا اذان ظهر   
۰۶:۰۷:۰۰اذان صبح
۰۷:۳۸:۰۱طلوع خورشید
۱۲:۳۶:۳۸اذان ظهر
۱۷:۳۴:۰۲غروب خورشید
۱۷:۵۴:۵۲اذان مغرب
اوقات به افق :
اوقات با اختلاف ۲± دقیقه
   
 
تاریخ : دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۱     |     کد : ۴۴۱۸۵

بي‌سابقه‌ترين بازي‌ها در بيروت

كمتر كسي انتظار داشت بعد از بيست و دو دوره برگزاري باشكوه مسابقه‌هاي بسكتبال جام باشگاه‌هاي آسيا، بازي‌هاي اين دوره تا اين حد ضعيف برگزار شود. بسكتبال باشگاه‌هاي آسيا سال‌هاي قبل حتي به رقابت‌هاي جام ملت‌ها كه داراي وزن و اعتبار زيادي است، پهلو به پهلو مي‌زد، اما امروز به جايي رسيده كه تنها شش تيم در آن بازي مي‌كنند.

مسابقه‌هاي بسكتبال جام باشگاه‌هاي آسيا
بي‌سابقه‌ترين بازي‌ها در بيروت
جام جم آنلاين: كمتر كسي انتظار داشت بعد از بيست و دو دوره برگزاري باشكوه مسابقه‌هاي بسكتبال جام باشگاه‌هاي آسيا، بازي‌هاي اين دوره تا اين حد ضعيف برگزار شود. بسكتبال باشگاه‌هاي آسيا سال‌هاي قبل حتي به رقابت‌هاي جام ملت‌ها كه داراي وزن و اعتبار زيادي است، پهلو به پهلو مي‌زد، اما امروز به جايي رسيده كه تنها شش تيم در آن بازي مي‌كنند.

نصرت‌الله جعفريان ناظر فدراسيون جهاني بسكتبال و مدرس داوري بسكتبال به تعويق افتادن زمان برگزاري بازي‌ها را دليل استقبال سرد تيم‌ها از جام بيست و سوم مي‌داند: پيش از اين قرار بود بازي‌ها خرداد برگزار شود و بسياري از تيم‌ها براي همان تاريخ خودشان را آماده كرده بودند، اما برگزاري بازي‌ها در مهر و تعويق چهار ماهه آن ضرر زيادي به كل بازي‌ها وارد كرد. اين دوره با اين تعداد تيم، ضعيف‌ترين دوره مسابقه‌هاي بسكتبال باشگاه‌هاي آسياست. واقعا سابقه نداشته اين جام تا به اين حد ضعيف شود. هميشه تيم‌ها بعد از ليگ‌هاي داخلي به اين بازي‌ها مي‌آمدند، اما هنوز وضع بيشتر تيم‌ها مشخص نيست و آنها نمي‌توانند ابتدا به ساكن و پيش از آغاز ليگ‌هاي داخلي خود، وارد جام باشگاه‌هاي آسيا شوند.

در چند دوره گذشته، اين جام در خرداد برپا شد، اما تغيير زمان بازي‌ها، مشكلاتي را سر راه تيم‌ها قرار داد. مصطفي هاشمي سرمربي مهرام كاهش تعداد تيم‌ها را در ضعف برنامه‌ريزي مي‌داند و مي‌گويد: ضعف فيبا بازي‌ها را به اين حالت درآورده است. ما اصلا تا يك هفته قبل از برگزاري بازي‌ها نمي‌دانستيم چند تيم به بيروت (محل برگزاري بازي‌ها)‌ مي‌آيند و حريفان‌مان چه تيم‌هايي هستند. بازي‌ها پنج روز پيش از شروع، قرعه‌كشي شد و بعد از آن هم فهميديم با مهرام كلا شش تيم در بازي‌ها حاضر مي‌شوند، اين نشانه خوبي نيست.

هاشمي درباره تيمش و تغييراتي كه در اين چهار ماه با تعويق بازي‌ها داشته است، مي‌گويد: آن موقع خيلي آماده‌تر بوديم. بازيكنان خارجي خوبي در اختيار داشتيم و بعد از قهرماني در ايران، روحيه تيمي بالا بود. مي‌توانستيم با تغييرات كمي به مسابقه‌ها برويم، اما الان وضع فرق كرده است. بازيكنان خارجي تيم عوض شده‌اند و چهار بازيكن كمكي گرفته‌ايم.

مهرام با همه نفرات خود در اين چهارماه تمرينات درست و حسابي نداشت. برخي از بازيكنان تيم، درگير بازي‌هاي ملي و اردوهاي اين تيم بودند و بعد از كاپ آسيا استراحت كردند، اما هاشمي مي‌گويد همه نفرات را با هم در هشت جلسه تمرين ملاقات كرده است: هشت جلسه تمرين داشتيم. بازيكن خارجي‌مان دير به ما پيوست و بازيكن آمريكايي هم نتوانست به موقع ويزا بگيرد.

با اين اوصاف خيلي‌ها اعتقاد دارند رقابت اصلي مهرام با الرياضي لبنان است، چون تيم‌هاي ديگر در بسكتبال آسيا شناخته شده نيستند و قدرتي هم ندارند. هاشمي مي‌گويد: به نظرم دهوك عراق و الشباب امارات بتوانند عرق بچه‌ها را دربياورند، اما تيم‌هاي مغولستان و تركمنستان چيزي در چنته ندارند. بازي اصلي ما با الرياضي است و چون ميزبان بازي‌هاست، كارمان سخت است.

مهران شاهين‌طبع سرمربي تيم بسكتبال دانشگاه آزاد كه دو بار جام قهرماني باشگاه‌هاي آسيا را در سال‌هاي ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ بالاي سر برده است ناهماهنگي در زمانبندي مسابقه‌ها را مشكل اساسي بازي‌هاي اين دوره مي‌داند: ليگ‌هاي داخلي با توجه به وسعت قاره آسيا در زمان‌هاي مختلف سال برگزار مي‌شود و جمع كردن تيم‌هاي باشگاهي براي برگزاري جام باشگاه‌هاي آسيا زمانبندي خاصي را مي‌طلبد.

شاهين‌طبع برخي فريبكاري‌ها در غرب آسيا را نيز عامل دوري تيم‌هاي شرق آسيا قلمداد مي‌كند: تيم‌هايي كه در بازي‌هاي باشگاهي به ميدان مي‌روند تيم‌هاي واقعي نيستند بلكه با ياران كمكي كه در اختيار مي‌گيرند به تيم‌هاي ملي شباهت دارند. شرقي‌ها به تيم‌هاي باشگاهي خود بيشتر پايبند هستند.

سرمربي دانشگاه آزاد حضور بازيكنان خارجي در تيم‌هاي باشگاهي را از ديگر عوامل ايجاد فاصله بين تيم‌هاي غرب با شرق آسيا برمي‌شمارد: استفاده از بازيكنان بين‌المللي مورد اختلاف چند كشور آسيايي است، اما در غرب آسيا اين كار رايج است.حتي در اين سال‌ها بازيكنان دورگه در تيم‌هاي اردن، لبنان و سوريه در كنار بازيكنان آمريكايي قرار گرفتند و اصل جام باشگاه‌هاي آسيا را زيرسوال بردند.

نكته: مهرام با همه نفرات خود در اين چهارماه تمرينات درست و حسابي نداشت. برخي از بازيكنان تيم درگير بازي‌هاي ملي و اردوهاي اين تيم بودند و بعد از كاپ آسيا استراحت كردند
عنايت‌الله آتشي كارشناس بسكتبال درباره اين دوره از بازي‌ها معتقد است بسكتبال آسيا در حال افت است؛ سال به سال شرايط بسكتبال آسيا به جاي اين‌كه بهتر شود، بدتر شده است. اگر باشگاه‌هاي آسيا همان زمان برگزار مي‌شد، از يك طرف به سود مهرام و بسكتبال ايران بود و از طرف ديگر تيم‌ها نيز مي‌توانستند به موقع در اين رقابت‌ها شركت كنند. حالا با اين تغيير، قطر و فيليپين در اين دوره شركت نكرده‌اند و مهرام نيز با موانع زيادي كه پيش روي خود داشت عازم لبنان شد. معتقدم بسكتبال آسيا نسبت به قاره‌هاي ديگر سال به سال در حال افت است. كارشناس بسكتبال ايران در پاسخ به اين سوال كه آيا لبناني‌ها با نفوذ در كنفدراسيون براي نتيجه‌گيري الرياضي تلاش كرده‌اند يا نه مي‌گويد: هاكوپ خاجيريان به عنوان دبيركل كنفدراسيون آسيا، عرب است و به كشورهاي حاشيه خليج‌فارس حساسيت ويژه‌اي دارد. اما با توجه به اين ‌كه در گذشته نيز چهره خوبي بين لبناني‌ها نداشته، تلاش مي‌كند با موقعيت كنوني خود فعاليت‌هايي به سود كشورش داشته باشد تا جایی در بين بسكتبال‌دوستان به دست بياورد. سال گذشته لبنان ميزباني جام ملت‌ها را با جريمه‌اي از طرف كنفدراسيون از دست داد، اما دوباره، هم ميزبان باشگاه‌ها شد و هم مسئوليت برگزاري جام ملت‌هاي سال آينده را برعهده گرفت. دليل اين كار چه مي‌تواند باشد؟

به عقيده آتشي يك نابساماني در بسكتبال لبنان ايجاد شد و آنها تصميم به تغييري گرفتند كه به سود الرياضي شد. اين شرايط در حالي ايجاد شد كه هيچ‌كدام از اهداف كنفدراسيون عملي نشده و تنها الرياضي فرصت داشته تا بتواند با كسب آمادگي براي دفاع از عنوان قهرماني‌اش گام بردارد.

تيم‌ها و بازي‌هاي جام بيست و سوم

بيست و سومين دوره رقابت‌هاي بسكتبال باشگاه‌هاي آسيا با حضور شش تيم از بيست و چهارم مهر در بيروت آغاز مي‌شود. شش تيم دهوك عراق، الشباب امارات، فالكن مغولستان، بلنداسگابات تركمنستان، الرياضي لبنان و مهرام ايران در اين رقابت‌ها حضور دارند.

برنامه اين بازي‌ها كه از بيست و چهارم تا سي‌ام مهر در بيروت برگزار مي‌شود، به قرار زير است:

دوشنبه بيست و چهارم مهر: فالكن مغولستان ـ مهرام ايران، الشباب امارات ـ دهوك عراق، الرياضي لبنان ـ بلنداسگابات تركمنستان.

سه‌شنبه بيست و پنجم مهر: مهرام ايران ـ دهوك عراق الشباب امارات ـ بلنداسگابات تركمنستان، الرياضي لبنان ـ فالكن مغولستان.

چهارشنبه بيست و ششم مهر: مهرام ايران ـ بلنداسگابات تركمنستان، الشباب امارات ـ الرياضي لبنان، دهوك عراق ـ فالكن مغولستان.

پنجشنبه بيست و هفتم مهر: مهرام ايران ـ الشباب امارات، الرياضي لبنان ـ دهوك عراق، بلنداسگابات تركمنستان ـ فالكن مغولستان.

جمعه بيست و هشتم مهر: بلنداسگابات تركمنستان ـ دهوك عراق، الشباب امارات ـ فالكن مغولستان، مهرام ايران ـ الرياضي لبنان.

پس از برگزاري رقابت‌هاي مرحله نخست، چهار تيم اول اين مرحله راهي مرحله نيمه نهايي مي‌شوند و به‌صورت ضربدري با هم مسابقه مي‌دهند. رقابت‌هاي مرحله نيمه‌نهايي شنبه بيست و نهم مهر و رقابت‌هاي مرحله نهايي يكشنبه سي‌ام مهر برگزار مي‌شود.

محمد رضاپور / جام‌جم


نوشته شده در   دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۱  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode
 
بارگذاری ...